FOTBAL  »  Superliga  »  PROCES

20 de ani pentru omor » Procurorul a cerut pedepse maxime pentru inculpații din cazul suporterului dinamovist ucis

Dinamoviștii nu au uitat de colegul lor ucis
Dinamoviștii nu au uitat de colegul lor ucis

Articol de - Publicat miercuri, 03 mai 2017 00:00

În cazul lui Adrian Matei, tânărul dinamovist ucis anul trecut după un Steaua-Dinamo, procurorul a cerut la ultimul termen pedepse maxime pentru inculpaţii Badea și Pătraşcu.

Cercetarea judiciară a luat sfârşit ieri, la Tribunalul Bucureşti, în dosarul legat de uciderea lui Adrian Matei (18 ani), în urma unei altercaţii după un Steaua- Dinamo, anul trecut, în august.

Mătuşa şi unchiul lui Adrian, soţii Neicu, au povestit instanţei cum "toată familia e devastată! Părinţii sunt tot în stare de şoc, merg în fiecare zi la cimitir, să fie lângă Bubu". Au curs iar lacrimi grele.

Alexandru Badea, acuzat de omor, a continuat să îşi susţină nevinovăţia, contestând şi testul poligraf: "Poliţista care m-a asistat îmi tot spunea că ştie ea că sunt vinovat, că nu are rost să mai fac testul, că o să iasă împotriva mea".

Contradicţii pe probe

În încheiere, procurorul a cerut pedepse maxime: 20 de ani pentru Alexandru Badea, acuzat de omor simplu, şi 5 ani pentru Ionuţ Pătraşcu, acuzat de tâlhărie calificată. În cazul ultimului s-au invocat "probele clare,  incriminatorii, gravitatea faptei comise în public şi dispreţul faţă de viaţă".

"Poate a fost Pătraşcu"

Avocatul lui Badea a susţinut că "nu există nicio probă clară care să demonstreze că Badea a dat lovitura cauzatoare a decesului. Poate că Pătraşcu l-a lovit în cap pe Matei, de unde să ştim că nu?! Badea s-a prezentat singur la organele de urmărire penală, care bâjbâiau. Tocmai ca să se afle adevărul. A recunoscut că a fost acolo, că l-a lovit în umăr cu un baston telescopic, dar niciodată că i-a dat în cap".

A cerut achitarea clientului său, "în lipsă de probe clare. Dacă va fi considerat vinovat, acordaţi-i circumstanţe atenuante, să execute doar o treime din încadrarea pedepsei. Ce câştigă societatea dacă ei intră în închisoare?! Nimic. Vor învăţa şi ce nu ştiau, nu se vor corecta. Ştim cum e sistemul penitenciar din România!".

Judecătoarea se va pronunţa pe 16 mai.  

"De la început am vrut să colaborez pentru aflarea adevărului. Dacă l-aş fi omorât eu, m-aş fi spânzurat. Vă rog, nu mă judecaţi pentru ceva ce nu am făcut!"
Alexandru Badea, acuzat de omor

"S-a cerut pedeapsa maximă, ca pentru un infractor care e pericol social. Dar eu muncesc, interacţionez cu oameni, nu sunt un pericol social!"
Ionuţ Pătraşcu, acuzat de tâlhărie

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
bakunin
bakunin  •  03 Mai 2017, 11:52
Postat de jalabert pe 03 Mai 2017, 09:20

***

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

jalabert
jalabert  •  03 Mai 2017, 09:20

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close