FOTBAL  »  Superliga  »  SCANDALUL DRAGOMIR/RCS-RDS

3,5 milioane de euro! Atît ar fi primit firma lui Dumitru Dragomir de la RCS&RDS!

Dumitru Dragomir
Dumitru Dragomir

Articol de GSP - Publicat vineri, 31 mai 2013 00:00 / Actualizat luni, 03 iunie 2013 16:50

Informaţiile devenite publice în urma scandalului de ieri vorbeau despre 1,7 milioane de euro încasate de o firmă a lui Mitică Dragomir de  la RCS&RDS, compania care a cîştigat drepturile TV în urma unei licitaţii organizate de LPF. De fapt, suma ar fi dublă: 3,5 milioane de euro!

Ieri, DNA a decis să-l reţină pe Sorin Alexandrescu, directorul Antena TV Group, acuzându-l de şantaj. Ar fi fost vorba despre ameninţări la adresa lui Ioan Bendei, administrator RCS&RDS.

Concret, referatul procurorilor DNA, remis astăzi presei, susţine că Sorin Alexandrescu l-ar fi presat pe Bendei să semneze un contract de transmisie a posturilor TV din Intact pe platforma de satelit a RSC&RDS. Un contract pe 5 ani, în valoare totală de 36 milioane de euro. Procurorii DNA spun că interceptările telefonice au dezvăluit cum Alexandrescu l-ar fi ameninţat pe Bendei să semneze acest contract, altfel ar da publicităţii o înţelegere scrisă între RCS&RDS şi o firmă a lui Dumitru Dragomir.

Extras din referatul procurorilor DNA: "În accepţiunea inculpatului, contractul respectiv reprezintă, în realitate, o modalitate de a acoperi primirea cu titlu de mită a sumei de 3,5 milioane euro, în schimbul căreia acesta din urmă (Dragomir, n.r.) a întreprins demersuri în a susţine compania în câştigarea licitaţiei organizate privind transmiterea TV a meciurilor de fotbal disputate în cadrul"

Judecătorii au decis azi să prelungească mandatul de arestare emis pe numele directorului Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, cu încă 29 de zile.

Între timp, Dumitru Dragomir s-a apărat în faţa acuzaţiilor de trafic de influenţă şi conflict de interese: "Să nu mă bage pe mine în lupta asta a lor, a elefanţilor! Nu scrie nicăieri că eu n-am voie să fac un contract cu o firmă. Liga nu are nici o implicare, eu personal am făcut acest contract cu RDS. Nu văd unde ar fi neconcordanţa şi conflictul de interese"

Citeşte şi "Milioane de la RDS pentru localul de nunţi al lui Mitică"

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (63)
plischi
plischi  •  01 Iunie 2013, 07:38

vreti sa va zic una tare? daca din cei douazeci de milioane de romani aflati in viata UNUL SINGUR VA FI LA UN MOMENT DAT IN LIBERTATE, ACELA VA FI MITICA!

alex_777
alex_777  •  01 Iunie 2013, 00:12

......si in strada cand iesim???

lucianfocus
lucianfocus  •  31 Mai 2013, 23:27
Postat de vaalah pe 31 Mai 2013, 18:23

Nu mai mentionez ca DNA nu avea ce cauta intr-un litigiu intre companii private si o asocitia LPF, conform legii , doar DIICOT sau parchetul de pe langa judecatorie , dar in niciun caz DNA . Asa se explica si pactul Plagiatorul Kiorul in care fiecare are sefii lui de parchete pe care le controleaza . MITICA a scapat iar si este mai puternic ca niciodata .

cum ma???? CFR nu are nici o vina????? :)))))

Vezi toate comentariile (63)
Comentează