FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

3 cazuri de echipe obligate să-și schimbe numele » Suporterii au ales continuitatea și au mers după club

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat vineri, 31 martie 2017 09:28

Au mai existat în Europa cazuri de cluburi de tradiție obligate, din diverse motive, să-și schimbe numele așa cum s-a întâmplat cu FCSB.

Austria Salzburg, mai târziu Casino Salzburg, a devenit Red Bull din momentul în care a fost preluată de compania producătoare de băuturi energizante. Nu toți suporterii au urmat clubul redenumit.

Mai numeroase au fost cazurile în Italia. Două formații de succes din istoria modernă a fotbalului italian au fost obligate să-și schimbe numele, fără să-și piardă suporterii:

Fiorentina. sau Florentia Viola?

A falimentat în 2002. S-a înființat o nouă societate, a cărei formație a fost înscrisă în Serie C2, divizia a patra. Noua firmă nu avea marca violeților, nici dreptul asupra numelui tradițional.

Formația s-a numit Florentia Viola timp de doi ani, a promovat din C2 direct în B, în urma unei decizii a federației, și a redobândit pe urmă numele Fiorentina și emblema.

Fanii au rămas la fel de mulți și în C2, lângă Florentia, chiar dacă se schimbase numele, iar în loc de Batistuta, vedeta echipei devenise anonimul Rigano.

Parma - SSD Parma Calcio

Clubul lui Cannavaro, al lui Buffon și al lui Thuram a devenit, din AC Parma, FC Parma în 2004, adus în insolvență din cauza problemelor economice cu care se confrunta grupul Parmalat, acționarul principal al echipei. N-a fost unica schimbare.

Ca urmare a încă unui faliment, din iulie 2015 a devenit SSD Parma Calcio 1913, o echipă nouă înscrisă în Liga a patra, de unde a urcat imediat în eșalonul al treilea. Fanii au acceptat noua denumire, ca și la Firenze.

Pe cine vei susține mai departe?

FCSB
Steaua
 

Citește în ediția tipărită de azi și în Gazeta tipărită motivele pentru care LPF vede tot Steaua în FCSB și vezi de ce e palmaresul o miză uriașă pentru echipa lui Becali.

Alte subiecte exclusiv print:

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (34)
danut1971
danut1971  •  04 Aprilie 2017, 20:06

pe nici una! doar dinamo bucuresti

hap.ciu
hap.ciu  •  04 Aprilie 2017, 12:12

Jixi a pierdut palmaresul, a pierdut numele si normal ar fi sa piarda si locul in Liga1. Pai cum a ajuns el in 2003 in liga1, ucl, etc? A venit de la muntele athos, fix in L1 si toate competitiile? Ce mai cauta cele 2 stele sub *** ala se sigla daca nu mai au palmares? Pana acum Armata a cam castigat procesele pe care le a avut cu Razboinicul Luminii. Dpmdv Armata i a fost complice pana cand nu s au mai inteles la bani. De ce sa poarneasca echipa armatei din Liga5?! Cand a retrogradat?! Circ, ras si ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

alex_stef22
alex_stef22  •  03 Aprilie 2017, 12:59
Postat de vasy86le pe 03 Aprilie 2017, 09:26

UEFA o vede pe fcsb drep continuitoarea Stelei pentru ca nu are o decizie judecatoreasca in care sa scrie ca CSA Steaua detine palmaresul, dar CSA o sa obtina si aceasta decizie si apoi o sa apare in dreptul fcsb, palmaresul din 2003.

UEFA nici nu cred că știe situația reală. Probabil au fost înștiințați că din proprie voință cei de la FC FCSB au modificat sigla și urmează să-și schimbe și numele. Nu cred că au primit sentințele judecătorești care stau la baza acestor modificări. Din punctul meu de vedere, folosirea unui nume fără drept este furt de identitate. Aștept motivarea sentinței ca să mă lămuresc.

Vezi toate comentariile (34)
Comentează