FOTBAL  »  Superliga  »  DEZVĂLUIRI

3 dezvăluiri incredibile despre Nicolae Mitea la 10 ani de la fantasticul gol din Liga Campionilor! » De ce şi-a ratat cariera!

Nicolae Mitea, pe vremea cînd încă însemna ceva în fotbalul mondial
Nicolae Mitea, pe vremea cînd încă însemna ceva în fotbalul mondial

Articol de GSP - Publicat duminica, 19 octombrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 19 octombrie 2014 14:32

Nicolae Mitea a fost unul dintre cei mai promiţători jucători români ai deceniului trecut. Dovadă că la 18 ani s-a transferat deja în străinătate, la Ajax, unde, acum aproape 10 ani, a marcat în Liga Campionilor împotriva lui Bayern Munchen!

Se întîmpla pe 8 decembrie 2004, iar Ajax scotea un rezultat de egalitate împotriva campioanei Germaniei, scor 2-2.

De atunci au trecut aproape 10 ani, Mitea a dispărut complet din fotbal şi "joacă" doar în revistele mondene. De-a lungul timpului, importanţi oameni de fotbal au făcut dezvăluiri despre talentul şi şansele pe care Mitea le-a ratat de-a lungul scurtei sale cariere.

Iată 3 dintre aceste dezvăluiri.

1. "Problema lui Nicolae a fost că el a văzut experienţa de la Ajax ca o rampa de lansare către un club gen Real Madrid. Apoi a venit o accidentare, iar el a devenit nerăbdător, cine ştie unde putea ajunge dacă avea mai multă răbdare", a spus unul din fizioterapeuţii lui Ajax de la acea vreme.

2. Şi Ionuţ Chirilă, fostul antrenor al lui Mitea, îl ceartă pe talentatul stîngaci:  "Dacă mă asculta, acum era un om mai bogat cu 15-20 de milioane de euro şi nu mai avea nici un fel de problemă. A pierdut această sumă pentru că nu a avut încredere în mine. La 16 ani trebuia sa rămînă la Barcelona. Altul era drumul lui. Contractul lui cu Barca era ca şi semnat!"

3. Şi olandezii de la spitsnieuws.nl au vorbit despre Nicolae Mitea: ”Într-o echipă cu Zlatan Ibrahimovic, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Steven Pienaar, John Heitinga, Maxwell, Thomas Vermaelen şi Nigel de Jong, Nicolae Mitea a fost văzut de experţi drept un super talent cu o carieră de aur în faţă, în realitate nu a fost însă aşa".

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (35)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  20 Octombrie 2014, 08:39
Postat de mega2005 pe 19 Octombrie 2014, 17:42

Mitea promitea enorm de mult, mai ales pentru nationala. Din pacate, n-a fost sa fie. Cu siguranta nu a avut langa el pe cineva care sa-l struneasca. Cristi Chivu a parut si chiar a fost serios la Ajax. Banuiesc ca nu degeaba a ajuns, la un moment dat, capitanul echipei. Cred ca este in primul rand o problema de educatie. la Mitea. Iar legatura lui cu una din surorile de la Bambi cu siguranta nu a fost de bun augur...asta este, nu faci performanta cu asemenea "preocupari" chiar si atunci cand ai 18-20 de ani.

ei da, tu chiar ai sintetizat totul. e o problema de educatie si d e caracter, si nu doar la el. au fost o serie de jucatori romani buni, dupa revolutie. doar ca nu s-au realizat profesional, exact din aceste motive : caracterul si educatia.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  20 Octombrie 2014, 08:37
Postat de nicobo78 pe 19 Octombrie 2014, 16:06

Problema lui Mitea este ca este un gagicar ,derbedeu si un om care sa multumit cu mult prea putin.

intr-un fel, cam asa este.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  20 Octombrie 2014, 08:36
Postat de rizocel pe 19 Octombrie 2014, 17:51

pt ca manele,curve si bautura

cateva dintre cauze. de fap[t, pe mitea nu prea l-a dus bibilica, mai degraba.

Vezi toate comentariile (35)
Comentează