FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - CRAIOVA

3 dueluri care pot decide derby-ul etapei! Cine sunt oamenii-cheie din Dinamo - Craiova

Mircea Lucescu // FOTO: https://www.facebook.com/fcdynamoua/
Mircea Lucescu // FOTO: https://www.facebook.com/fcdynamoua/

Articol de - Publicat duminica, 18 octombrie 2020 10:50 / Actualizat duminica, 18 octombrie 2020 13:21

Dinamo și Craiova se întâlnesc azi în derby-ul etapei a 7-a din sezonul regulat din Liga 1, iar meciul dintre cele două rivale propune dueluri extrem de intense și interesante.

  • Dinamo - CS Universitatea Craiova se joacă duminică, de la ora 21:30, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Look Sport, TV Telekom Sport și Digi Sport.

Pe lângă duelul tactic dintre Cosmin Contra și Cristiano Bergodi, doi dintre cei mai apreciați antrenori din Liga 1, și pe teren se anunță lupte interesante între jucători. GSP.ro îți propune trei dueluri care pot decide derby-ul Dinamo – Craiova.

1. Paul Anton vs. Alexandru Cicâldău

Paul Anton, unul dintre cele mai interesante transferuri reușite de Dinamo, are toate șansele să debuteze din nou la Dinamo, iar în această seară va avea o misiune extrem de grea. În grija lui va fi Alexandru Cicâldău, unul dintre cei mai buni jucători din Liga 1.

Internaționalul român este cel care dirijează atacul oltenilor și cel pe la care trece fiecare minge atunci când Craiova are posesia, iar Anton, unul dintre oamenii de încredere ai lui Contra, va trebui să își folosească toată experiența pentru a-l opri. Dacă reușește, oltenii vor avea un mare minus pe faza de atac.

3 goluriși o pasă de gol are Cicâldău în acest sezon, în 6 meciuri

2. Juan Camara vs. Bogdan Vătăjelu

Cristiano Bergodi nu-l va putea folosi în acest meci pe fundașul dreapta Ștefan Vlădoiu, iar în locul lui va juca Bogdan Vătejelu, fundaș stânga de meserie. Acesta va avea o misiune dificilă, urmând a se duela cu Juan Camara. Spaniolul crescut la juniorii Barcelonei a arătat un joc bun în meciul cu FCSB, când a creat multe acțiuni, s-a demarcat excelent și a fost un constant pericol pentru adversari.

Camara poate fi surpriza lui Dinamo pentru acest meci și poate fi jucătorul care destabilizează defensiva oltenilor, astfel că Vătăjelu va avea una dintre cele mia importante sarcini din lotul oltenilor.

2-2este scorul ultimelor două meciuri directe Contra - Craiova, "Guriță" fiind egalat de fiecare dată pe final, minutul 90+1, respectiv 89

3. Adam Nemec vs. Marius Constantin și Mihai Bălașa

După câteva meciuri dezamăgitoare, Nemec a arătat un joc bun cu FCSB și ar putea fi unul dintre oamenii cheie din jocul lui Dinamo. Slovacul a marcat cu FCSB, dar acum are de înfruntat cea mai bună apărare din campionat. Cu doar trei goluri încasate în Liga 1, la egalitate cu CFR Cluj, defensiva este punctul forte al oltenilor.

Mihai Bălașa și Marius Constantin se înțeleg de minune, iar lui Nemec îi va fi extrem de greu să se descurce cu cei doi. Atacantul „câinilor” ar putea profita însă de o posibilă oboseală care ar putea apărea în cazul lui Mihai Bălașa, jucător convocat de Rădoi la națională și folosit în meciurile cu Islanda și Austria.

3 goluriîn 4 meciuri are Nemec împotriva oltenilor

Dinamo - Universitatea Craiova, echipe probabile:

DINAMO (4-2-3-1): 1. Mejias - 21. Gonzalez, 66. Puljici, 27. R. Grigore, 3. An. Radu - 8. P. Anton, 55. Gol - 98. Mihaiu, 10. Valle, 7. Camara - 17. Nemec
REZERVE: 33. Rene, 6. Ehmann, 9. Magaye, 22. Sorescu, 29. Măgureanu, 31. Fabbrini, 35. Abdoulaye, 38. Bani, 75. Garcia
ABSENȚI: Isma, Răuță (suspendați), Achim (accidentat), Sin (neinclus în lot)
ANTRENOR: Cosmin Contra

U CRAIOVA (4-3-3): 13. Pigliacelli - 5. Vătăjelu, 4. Bălașa, 23. M. Constantin, 11. Bancu - 16. Nistor, 6. Screciu, 10. Cicâldău - 9. A. Ivan, 30. Mamut, 17. Baiaram
REZERVE: 1. L. Popescu, 8. Mateiu, 14. Ofosu, 21. Ivanov, 22. Bărbuț, 26. Acka, 27. V. Constantin, 29. Bic, 39. Mitran
ABSENȚI: Vlădoiu, Câmpanu, M. Roman II (indisponibili), Papp, Tudorie (incerți), Koljici (accidentat)
ANTRENOR: Cristiano Bergodi

VIDEO Derby în Liga 1. Totul despre Dinamo - Craiova

Citește mai multe știri despre Dinamo - Craiova: 

Aruncat în „groapa cu lei”! Arbitrul delegat de CCA pentru derby-ul etapei din Liga 1: e talisman pentru „câini”

4 motive pentru care Dinamo - Craiova va fi un meci incendiar! Contra și Nistor, personaje cheie

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (23)
875360749272795
Costi Corabu  •  18 Octombrie 2020, 17:32

Căpățână, nu e la Craiova ?

cpt.ahab
cpt.ahab  •  18 Octombrie 2020, 15:46
Postat de ioda pe 18 Octombrie 2020, 13:16

Hal de ziarist, cat de *** sa fi sa publici astfel de statistici Cicaldau goluri marcate 0 (sa inteleg ca alea din lovitura libera nu se pun?), pase de gol 0 prima care imi vine in minte este o pasa geniala cu calcaiul pentru Kolici , domnilor redactori ai GSP mai aruncati-va din cand in cand privirea peste ce se publica pe site pentru ca deveniti din ce in ce mai penibili zi de zi.

"Sa fi"?! Învață, bă, limba româna, după aia să deschizi gura. Toți neșcoliții, repetenții și neisprăviții au gura mare în țara asta! De aia o ducem rău: neșcoliții sunt prea obraznici, acaparând și părăginind totul, iar cei cu carte prea îngăduitori!

ioda
ioda  •  18 Octombrie 2020, 15:06
Postat de dinamofurata pe 18 Octombrie 2020, 13:46

Oamenii cheie ai Craiovei sunt arbitrul central si cei doi arbitrii de linie. Sezonul asta e cea mai avantajata echipa in timp ce Dinamo e cea mai dezavantajata. Sezonul trecut a fost la fel.

voi ar trebui sa vorbiti,despre arbiraje, peste vreo 50 de ani in care sa fiti furati ani de an ca sa se mai echilibreze putin balanta cu ce a facut echipa militiei de la infiintare pana la Borcica desi tare mie ca nu apucati decat 2-3 ani pana ajungeti la desfiintare.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează
Close