FOTBAL  »  Superliga  »  PLANIFICARE

4 obiective în 4 săptămâni » Problemele pe care trebuie să le rezolve Dică înainte de reluarea competiției interne

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor
Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat duminica, 07 ianuarie 2018 09:11

Gazeta a analizat problemele pe care le-a avut FCSB în prima parte a sezonului, iar Dică are la dispoziţie fix o lună pentru a încerca să le remedieze până la startul minireturului.

Steliștii se reunesc luni dimineaţă şi în aceeaşi zi, după vizita medicală, pleacă în primul stagiu de pregătire din Turcia.

Dică nu-i va avea la capacitate maximă pe Planici, Bălașa, Teixeira și Budescu, toţi în refacere după accidentări serioase, dar chiar și așa va încerca să pună pe picioare echipa care a suferit serios în ultima parte a anului trecut.

Primul cantonament al iernii se va desfășura în perioada 8-18 ianuarie, în cadrul Gloria Sports Arena (Antalya), și se va încheia cu o partidă amicală: cu Olimpik Donețk. 

1. SĂ CONTUREZE O ECHIPĂ-TIP

Nicolae Dică a rotit echipa la fiecare meci jucat în Liga 1, iar în cele 22 de etape jucate în 2017, Steaua nu a început niciodată două partide consecutive cu același "11". Tehnicianul a argumentat prin faptul a avut de disputat multe meciuri, pe 3 fronturi: campionat, Europa și Cupa României.

Gloriile Stelei l-au criticat pentru strategia aleasă. "Prin aceste schimbări dese, jucătorii nu pot crea acele relații de joc şi îi bulversezi. Cred că e momentul să se cristalizeze un nucleu de 8 sau 9 titulari. Eu nu văd acest lucru la Steaua", spunea Ilie Dumitrescu la Digi.

Măcar în debutul lui 2018, Steaua va avea de jucat tot pe 3 direcţii, Liga 1, "16-mile" UEL şi "sferturile" Cupei României, însă partidele vor fi mult mai puţine, ca volum.

Cum ar putea arăta un prim "11" tip:
Fl. Niţă - R. Benzar, Planici, Bălaşa, Momcilovici - Pintilii, Nedelcu - Man (Teixeira), Budescu, Fl. Tănase - Gnohere (Alibec)

2. SOLUȚII ANTI-ACCIDENTĂRI

Steliștii au început să aibă probleme serioase din momentul în care oameni importanți din lot s-au accidentat. Romario Benzar, Momcilovici, Nedelcu, Planici, Morais, Alibec, Teixeira sau Budescu au căzut pe capete.

Pregătirea fizică a fost făcută de Marian Lupu, iar în anii în care Thomas Neubert s-a ocupat de muşchii jucătorilor, Steaua a arătat formidabil şi nu existau decât foarte rar accidentări musculare, ci doar mecanice.

"Dacă cineva se face vinovat pentru toate aceste accidentări, atunci eu sunt acela! Nu dau vina pe preparator, trebuie să le rezolvăm", spunea antrenorul înainte de vacanță. Iar cele două cantonamente care urmează sunt un prilej perfect pentru cuplul tehnician-preparator să repună echipa pe picioare.

3. SĂ-L PUNĂ PE PICIOARE PE ALIBEC

În mandatul lui Dică, Denis a fost inexistent! Relația proastă dintre cei doi s-a simțit și pe teren, iar atacantul a devenit cel mai slab din lot, fără gol marcat în actualul campionat.

Cei doi au avut mai multe conflicte, cel mai grav la meciul de la Plzen, când Alibec și-a înjurat antrenorul. Nu era pentru prima dată, se mai întâmplase și după meciul cu FC Voluntari.

"Dică nu comunică cu Alibec, ce să înțeleg de aici? Dică, în mod normal, ar trebui să știe mai bine ca noi toți ce gânduri are Alibec, că se văd în fiecare zi", a spus Dinu Gheorghe la DigiSport. Urmează o perioadă în care antrenorul şi Denis vor fi aproape non-stop împreună şi relaţia se poate îmbunătăţi.

8 goluri în 16 meciuri a marcat Alibec pentru FCSB în returul sezonului trecut, cu Reghecampf pe bancă

0 goluri în 12 meciuri a înscris Alibec pentru FCSB în actualul campionat, cu Dică pe banca tehnică

4. SĂ RENUNŢE LA IMPROVIZAȚII

Înainte să vină la Steaua din L3, Dică era extrem de vocal și îl critica frecvent pe Reghecampf că face experimente și că folosește jucători pe alte posturi decât pe cele de bază. Același lucru a făcut însă și el pe perioada mandatului său.

A continuat să joace cu Enache fundaș dreapta, un experiment catastrofal, l-a titularizat pe Momcilovici fundaș central, deși sârbul evoluase doar în stânga, l-a folosit pe Morais mijlocaș central, deși brazilianul e fundaș stânga, Nedelcu din mijlocaș central a jucat sub comanda lui Dică inclusiv ca fundaș central!

"Eu ştiu că atunci când Nedelcu joacă mijlocaş la Steaua el pictează efectiv. Când joacă stoper nu ştiu, fiindcă eu ştiu că el nu e fundaş central", a declarat Hagi despre fostul său elev. Perioada de pregătire, dar mai ales meciurile amicale îl pot ajuta pe Dică să renunţe la improvizaţii şi să folosească jucătorii pe posturile lor. 

2,00 e cota caselor de pariuri ca FCSB să câștige campionatul. Pe 2 e CFR Cluj, 2,50, apoi U Craiova, 8,00

Programul FCSB în luna februarie

Data / Meciul / Competiţia

  • 4 februarie / Gaz Metan - FCSB / Liga 1
  • 10 februarie / FCSB - CFR / Liga 1 
  • 15 februarie / FCSB - Lazio / Europa League
  • 18 februarie / Dinamo - FCSB / Liga 1
  • 22 februarie / Lazio - FCSB / Europa League
  • 25 februarie / FCSB - Sepsi / Liga 1
  • 28 februarie / ? / Cupa României / Sferturi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
1498434707123363
Dumitru Neculai  •  07 Ianuarie 2018, 16:12

Corect sar spune antrenorul fcsb Deci comunicarea trebuie sa anceapa de la alibaba nu invers Daca alibaba e tafnos sa o roage pe Mamasa sa vorbeasca an locul lui A 2a varianta Becali sai schimbe pe MM si pe Dica. DAR ce va face becali cu jucatorii din lot??????? O sa joace ali singur sau cu mingi primite aiurea?????? DECI ALIBABA daca gigi nu te lasa la sumica cu aia mica treci la munca de jos de la zero. PE viitor nea GIGI atentie la contracte si vize medicale. JOACA ia bani nu JOACA nu ia bani

1618597915124142
Alexandru Chis  •  07 Ianuarie 2018, 13:50

Cand joci in trei competitii, trebuie sa "rotesti" anumiti jucatori, mai ales atunci cand ai dubluri pe fiecare post. Nu prea inteleg aceasta falsa "ingrijorare" a unor asa-zisi "specialisti" care isi dau cu parerea. Lotul FCSB este, de departe, cel mai echilibrat. Singura problema de rezolvat este cea a accidentarilor, dar se pare ca staff-ul a gasit "hiba", astfel ca toate concluziile vor fi trase dupa etapa de pregatire si, mai alesm dupa meciul cu CFR. Daca FCSB castiga primele doua partide si "incearca marea cu degetul" in meciul cu Lazio (tur), situatia va fi foarte clara pentru ca va fi abandonata prima competitie, E.L.

daweroirl
daweroirl  •  07 Ianuarie 2018, 13:37

Dica nu are nici o pb ,poate jiji...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează