FOTBAL  »  Superliga  »  CARIERĂ

5 ani de când s-a retras Nicolae Mitea » 4 replici haioase + 3 dezvăluiri incredibile: "Trebuia să aibă 20 de milioane de euro"

Foto: Guliver/GettyImages +13   FOTO
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat duminica, 25 septembrie 2016 16:09

Văzut drept unul dintre cei mai promițători jucători români ai deceniului trecut, Nicky Mitea și-a încheiat cariera când avea 26 de ani, pe 25 septembrie 2011.

Nicolae Mitea și-a început cariera de fotbalist la Dinamo, iar la vârsta de 18 ani a fost transferat de Ajax. A stat 5 ani în Olanda, iar în sezonul 2008-2009 s-a întors la Dinamo, unde n-a rupt gura târgului. În 2010 s-a dus la Ionikos, apoi la Petrolul și ultima echipă cu care a semnat a fost Concordia, însă n-a debutat pentru ilfoveni.

Ultima oară a îmbrăcat tricoul Petrolului, într-un 1-5 chiar pe ”Ilie Oană” în fața lui Dinamo, partidă în care și înscris.

11 goluri
în 53 de meciuri are Mitea în 5 sezoane la Ajax

Trecut pe la Ajax Amsterdam, Mitea a lăsat în urmă speranțe, câteva faze interesante, dar, mai ales, o culegere de citate incredibile. Iată unele dintre ele:

1. "Maşina care mi-am luat-o, m-am sfătuit cu mine însuţi", declara Mitea, despre maşina cumpărată în urmă cu aproximativ doi ani, deşi nu avea carnet;

2. "Sunt pesimist. Cred că putem învinge Olanda";

3. "Vrem cele trei puncte cu Rapid, pentru că d-aia ne prezentăm", spunea Mitea înainte de barajul pentru Liga 1, dintre Concordia şi Rapid;

4. "Nu beau, nu fumez. Ei, da, şi am o gagică. Ascult manele, dar doar din alea bune, nu orice", declara Mitea într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor.

"Acum putea să aibă 20 de milioane de euro"

Mulți dintre cei care i-au stat alături în perioada când juca au spus că Mitea, acum în vârstă de 31 de ani, și-a ratat cariera. Cum? O combinație de neșansă, accidentări și decizii proaste. Iată 3 mărturii:

1. "Problema lui Nicolae a fost că el a văzut experienţa de la Ajax ca o rampă de lansare către un club gen Real Madrid. Apoi a venit o accidentare, iar el a devenit nerăbdător, cine ştie unde putea ajunge dacă avea mai multă răbdare", a spus unul din fizioterapeuţii lui Ajax de la acea vreme.

2. Şi Ionuţ Chirilă, fostul antrenor al lui Mitea, îl ceartă pe talentatul stângaci: "Dacă mă asculta, acum era un om mai bogat cu 15-20 de milioane de euro şi nu mai avea nici un fel de problemă. A pierdut această sumă pentru că nu a avut încredere în mine"

3. Şi olandezii de la spitsnieuws.nl au vorbit despre Nicolae Mitea: "Într-o echipă cu Zlatan Ibrahimovic, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Steven Pienaar, John Heitinga, Maxwell, Thomas Vermaelen şi Nigel de Jong, Nicolae Mitea a fost văzut de experţi drept un super talent cu o carieră de aur în faţă, în realitate nu a fost însă aşa".

Save

Save

Save

Save

Save

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (19)
802267206559330
Gica Kmikze  •  26 Septembrie 2016, 04:13
Postat de baruch pe 25 Septembrie 2016, 21:27

nu a ramas cu nimic. nici casa nu stiu daca are. si nu, nu este de ras . nu ca-i plang de mila, pentru ca e adult totusi, dar nu e de ras.

atatea comentarii deplasate pe aici mereu,si iata inca unu mai apare!pai poti sa ai milioane daca nu pui nimik si papi tot cu femei,bautura ,lautari,pacanele,cazinouri!altii au avut mai mult ca el si dorm in strada,,,habar n aveti de viata si ce vorbiti,,mai abtinetiva unii de la comentarii stupide,cand a dat steaua 500 de mii bai nenea,bati campii ,poli a fst singura care a ajuns la suma asta cu alt terminat goga

baruch
baruch  •  25 Septembrie 2016, 21:27
Postat de randoom_._ pe 25 Septembrie 2016, 17:21

problema nu este ca a pierdut 20 de milioane de euro. problema este ca manelistul asta a castigat pe putin 5 milioane de euro in aia 5 ani petrecuti la ajax. pai el a fost la ajax in perioada in care in Romania,Steaua dadea 400-500 de mii de euro salariu anual. pai ajax nu ia dat macar un milion de euro anual? de aia mitea nu se agita. dupa tot ce a facut cu macar 1 milion de euro tot a mai ramas in conturi. iar cu un milion de euro,in Romania,traiesti regeste 3 vieti.

nu a ramas cu nimic. nici casa nu stiu daca are. si nu, nu este de ras . nu ca-i plang de mila, pentru ca e adult totusi, dar nu e de ras.

tzusti_reloaded
tzusti_reloaded  •  25 Septembrie 2016, 19:41

CLANUL IMPRESARILOR DE LA POARTA ALBA A PROMOVAT MEREU... PE CEI FARA CREIER.. .. ALTFEL CUM I AR MAI FI CONDUS .. UNDE MAI E CHIVU? UNUL DINTRE CEI CU CREIER..

Vezi toate comentariile (19)
Comentează