FOTBAL  »  Superliga  »  REÎNCEPE LIGA 1

5 întrebări înainte de startul returului în Liga 1! » Ce fac Steaua, Dinamo, Rapid sau Craiova? Vom avea un golgeter surpriză?

Articol de - Publicat vineri, 20 februarie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 20 februarie 2015 11:35

În această seară începe returul Ligii 1 cu meciurile Viitorul - CSMS Iaşi şi Petrolul - Braşov. Cu ocazia primei etape din 2015, GSP.RO pune 5 întrebări microbiştilor.

1. O bate cineva pe Steaua?
Lideră în campionat şi cu şanse uriaşe pentru al treilea titlu consecutiv de campioană, Steaua pare că are o clasă peste celelalte adversare din primul eşalon chiar şi în acest retur. Chiar şi fără Sînmărtean, Keşeru şi Szukala, roş-albaştrii se desprind clar dintre formaţiile fruntaşe din campionat. Gâlcă are variante importante pentru înlocuirea lui Keşeru, pe reinventatul Ţucudean, dar şi pe oportunistul Rusescu.

"Magicianul" Sînmărtean va fi o pierdere mare, însă nu trebuie ignorat trioul Popa - Chipciu - Tănase, toţi aflaţi în formă. În aceste condiţii, cu probleme mari la CFR şi Petrolul, cu o echipă a Astrei aflată în impas şi cu Dinamo departe de nivelul echipelor de top, întrebarea care se pune este dacă cineva o poate bate pe Steaua în acest retur.

2. Se salvează Rapid de la retrogradare?
Aflaţi pe ultimul loc în campionat, giuleştenii au primit o veste importantă aseară după ce Comisia FRF a decis ca CFR să rămînă fără 24 de puncte. Astfel, Rapid a urcat un loc, în spatele lor căzînd chiar ardelenii. După un tur dezastruos, în care au obţinut doar 11 puncte, rapidiştii s-au întărit destul de mult în această pauză şi i-au readus în Grant chiar şi pe Daniel Niculae şi Cristi Săpunaru.

Cu un antrenor nou, în persoana lui Cristi Pustai, dar şi cu mulţi jucători valoroşi, Rapid vrea salvarea de la retrogradare. În acest moment, vişiniii se află la 7 puncte de primul loc care asigură menţinerea în Liga 1, iar obiectivul pare realizabil mai ales după achiziţiile din iarnă.

3. Îşi revine Dinamo, ce se întîmplă cu Teja?
Daniel Stanciu a venit preşedinte în Ştefan cel Mare în această pauză competiţională şi acest lucru s-a văzut imediat. Pe modelul ASA Tg. Mureş, fostul impresar a făcut transferuri importante, reuşind să-i aducă la Dinamo pe Gicu Grozav, Nicolae Grigore, Marian Cristescu, Machado sau Serginho. L-a instalat şi pe Mihai Teja pe banca roş-albilor, dar amicalele din presezon şi primul meci oficial din Cupa Ligii au arătat un Dinamo dezamăgitor.

Acum, conform ediţiei tipărite a Gazetei, tehnicianul dinamovist ar fi deja în pericol să fie demis dacă nu va confirma în următoarele etape. Dinamo este pe 8 în clasament, iar obiectivul imediat este să urce între echipele de top din Liga 1 şi să ajungă în finala Cupei Ligii.

4. Termină CS U Craiova pe podium la finalul sezonului?
Oltenii au început dezastruos campionatul cu Jerry Gane pe bancă, dar după instalarea cuplului Sorin Cîrţu - Emil Săndoi echipa şi-a revenit şi a urcat în prima parte a clasamentului. A încheiat turul pe 6, însă se află la doar 4 lungimi în spatele Petrolului, locul secund din acest moment, o echipă cu probleme financiare.

La primul sezon în Liga 1, CS U vrea chiar derogare din partea UEFA să joace în cupele europene în sezonul următor, dovadă că obiectivele formaţiei este o clasare între primele 3 la finalul campionatului. Iar cu Săndoi şi Cîrţu pe bancă obiectivul pare posibil.

5. Cine iese golgeter după plecarea lui Claudiu Keşeru?
Odată cu transferul lui Keşeru la Al Gharafa, titlul de golgeter în Liga 1 pare deschis şi celorlalţi jucători. De altfel, aşa cum GSP.RO a scris şi la începutul săptămînii, fundaşul Bogdan Mitrea (10 goluri în tur) de la Viitorul ar putea fi primul fundaş din istorie care să-şi adjudece acest trofeu individual. Cu acelaşi număr de goluri, 10, sînt Tade şi Tamuz.

Marian Constantinescu are 9, în timp ce Mihai Roman şi Bilinski au cîte 8, oricare dintre cei 6 putînd să devină golgeter la finalul campionatului. Chiar tînărul Mihai Roman, ţinta Stelei din această iarnă şi omul de gol al Pandurilor, ar putea să ia faţa mai experimentaţilor contracandidaţi şi să fie unul dintre cei mai tineri golgeteri din istoria fotbalului românesc.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (34)
supereduardo10
supereduardo10  •  20 Februarie 2015, 15:26
Postat de mama.is.here pe 20 Februarie 2015, 13:34

steaua? mai exista o echipa cu numele asta? vad ca afisati tot vechea sigla si publicati tot acest nume de trista amintire...steaua nu mai e, gata, pa! FCSB si atat!

paote vine D.N.A. ul peste ei ia s afacem noi un denunt :)))

neuer1606
neuer1606  •  20 Februarie 2015, 13:44
Postat de ipsilante pe 20 Februarie 2015, 13:18

FC m@iDANEZII, FC G@zde si FC P@s@ricile din Giulesti = K@K@! Hai sa fim seriosi si sa vorbim si despre fotbal lasind gloabele buCURestene sa rugineasca nebagate in seama si in... puii mei! FORZA STIINTA!

=)))))) ____ Care Știinta, aia dezafiliată, sau Clona PSD-istă????

zagna
zagna  •  20 Februarie 2015, 13:40

De ce nu dati programul etapei ?

Vezi toate comentariile (34)
Comentează