FOTBAL  »  Superliga  »  POVEŞTI

5 superpoveşti cu personaje pitoreşti din fotbalul românesc! Olăroiu, Luţu şi Halagian în acţiune: "Una portocala per tutti persone"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 decembrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 24 decembrie 2014 15:02

Fotbalul românesc e plin de poveşti care mai de care amuzante. GSP.RO reaminteşte 5 dintre ele, mai puţin ştiute, dar foarte haioase. Două dintre ele îl au în prim-plan pe Ionuţ Luţu.

1. Ilie Balaci şi-a văzut jucătorii în ipostaze compromiţătoare

"Povestea nea Ilie Balaci de cînd antrena el la arabi: cică s-a dus într-o noapte să-i inspecteze pe jucători în camere, să se asigure că dorm. Deschide uşa unei camere şi ce vede? Fundaşul dreapta îi făcea sex oral portarului! Şi erau titulari amîndoi! Am întîlnit şi eu destule, dar m-a ferit Dumnezeu de d-astea", a spus Luţu.

2. Luţu l-a privat pe Oli de o primă uriaşă

"Am rămas prieteni din Coreea, da' i-am mai făcut şi  belele. Cînd am ajuns acolo prima oară, Oli mi-a zis: "Luţule, vezi că aici nu e ca-n România! Dacă l-ai driblat  pe unul, dai drumu' repede la minge, că ăştia aleargă mult şi se întorc, nu poţi să-i fentezi tu de o mie de ori!". "Da, Oli, stai liniştit!".

La primul meci, l-am driblat pe primul, pe al doilea, da' ăsta a băgat alunecare şi, nu ştiu cum, a ajuns cu capul  lîngă minge. Am vrut să şutez, dar l-am nimerit direct în cap, ce mai, rău de tot, de au sărit toţi coreenii pe mine.

Oli s-a băgat să mă salveze, i-a tăvălit pe toţi şi am fost amîndoi eliminaţi. La meciul următor, echipa juca pe 4.000 de dolari la victorie, conducea cu 5-0 şi noi doi stăteam în tribună. Olăroiu fierbea: "Luţule, dacă mai pierd bani pe-aici din cauza ta, te omor!".:D

3. Luţu l-a făcut pe Ogică să se lase de fotbal

"Mamă, îl ţin minte pe Ogică. Ăla cu loteria, de aparea mereu la OTV. Jucam la Progresul şi a apărut şi el într-o zi că e fotbalist, fundaş şi vrea să dea probe. Nea Liţă Dumitru, care era antrenor, i-a zis: "Azi facem exerciţii de finalizare, unu contra unu.

Tu îl ai adversar pe Luţu". Ogică zice: "Hai, bre nea Liţă!  P-ăsta mic mi-l dai? Înseamnă că nu vrei să mă opreşti, îţi  baţi joc de mine!". "Fă-l p-ăsta varză şi-ţi dau altul mai bun după!". Săracu', l-am scos de pe teren plin de noroi din cap pînă-n picioare!

Mă făceam că dau, el se arunca în mocirlă, l-am întors, i-am dat-o printre picioare... A plecat după antrenament, nici n-a mai întrebat dacă mai vine a doua zi. Dar am rămas prieteni la cataramă".

4. Nibombe, confundat cu un baschetbalist

În urmă cu cîţiva ani, Dare Nibombe evolua ca fundaş central la Timişoara, iar Steaua se arătase interesată de  el. După ce şi-a petrecut o vacanţă acasă, în Togo, africanul a fost aşteptat pe aeroport de o echipă de la ProTV. Numai că, înaintea lui, a ieşit un baschetbalist de culoare care semăna izbitor cu Nibombe.

Sportivul a fost oprit de reporter pentru un interviu şi a  acceptat. "Te vrea Steaua, ce părere ai, ai dori să mergi acolo?". "Steaua? Da, mi-ar plăcea mult, îl iubesc pe Gigi Becali", a spus baschetbalistul, amuzat de postura în care se trezise. Şefii postului n-au rîs însă deloc: răspunsurile baschetbalistului au apărut la ştirile TV ca fiind ale lui Nibombe!

5. Halagian: "Una portocala per tutti persone"

În 2000, Florin Halagian împlinise 61 de ani şi era antrenor principal la FC Braşov. În acea perioadă, mai toate echipele din Divizia A mergeau în cantonament în Italia, la Norcia. Hala a respectat regula, însă a avut mari dificultăţi să se descurce cu limba italiană. Într-o  zi, dorind să comande portocale pentru toţi jucătorii şi cei din staff, s-a adresat vînzătoarei: "Una portocala per tutti persone". Cei de lîngă el au izbucnit în rîs,  traducerea mesajului antrenorului fiind: "O portocală pentru toate persoanele".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
valiii
valiii  •  24 Decembrie 2014, 20:03

e criminal lutu :))))

21lva
21lva  •  24 Decembrie 2014, 17:04
Postat de ipocritul pe 24 Decembrie 2014, 15:12

Povestile cu Lutu le-ati mai zis o data...

ciorba reincalzita provoaca greata. se aude, je se peilor?

costelmarcoo
costelmarcoo  •  24 Decembrie 2014, 15:53

Jurnalizdule, cum se spune "portocala" in italiana, de-ai "tradus" atat de bine in finalul articolului? Mai razi de Halagian...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează