FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL - FC BOTOȘANI 2-1

7 povești inedite cu eroul lui Hagi » Făcea naveta la Vaslui cu microbuzul: 3 colegi pe un bilet!

Articol de GSP - Publicat marti, 20 februarie 2018 20:07

Tânărul Andrei Ciobanu, mijlocașul care a adus victoria Viitorului în prelungiri cu FC Botoșani (2-1), făcea naveta la Vaslui cu microbuzul pe abonament cu alți 3 colegi.

Andrei Ciobanu, 20 de ani. A luat mingea de la centru după o ocazie uriașă a Botoșaniului, a combinat cu Ianis Hagi, coleg cu el încă de la 12 ani, apoi la lot, a reprimit balonul și l-a trimis acolo de unde Cobrea n-avea cum să-l atingă. La "păianjen".

Vezi VIDEO cu golurile partidei!

Reușita care duce, în mare măsură, Viitorul în play-off. Un gol muncit încă de la 7 ani pe iarba Bârladului și desăvârșit într-un moment în care campioana putea rata prezența în primele 6 echipe.

Cine e Andrei Ciobanu, 20 de ani? Ni-l prezintă prieteni, rude și foști colegi

1. Minge anti-bibelouri și flori
Tânărul din Bârlad a început să joace fotbal chiar în casă. Rudele spun că "își făcea minge din ciorapi și, cum era moda cu bibelouri, puține mai rămâneau întregi!". Apoi, ajuns la bunici în Priponești, județul Galați, bătea mingea cu poarta curții în loc de poartă. Și-i termina bătrânei toate rândurile de flori!

2. Desenul din clasa întâi
Când era în școala primară, Ciobanu și colegii săi au primit drept temă un desen cu meseria pe care vor să o urmeze. Andrei a fost primul care a terminat. "A desenat un fotbalist. Era convins că asta va face încă de pe atunci", se amuză rudele sale.

3. Fotbalist din rugbist și handbalistă!
Ciobanu are tradiție de sportiv în familie. Ambii părinți sunt foști sportivi. Tatăl, Constantin Ciobanu, a jucat rugby la Rulmentul Bârlad, mama, Mena, a fost handbalistă la echipa din oraș.

4. Trei pe bilet în microbuz
Pentru că la urmașa celor de la FEPA Bârlad juca doar amicale cu Vasluiul, Andrei a ajuns la FC Vaslui, echipă aflată la 60 de kilometri distanță. Făcea naveta și, povestesc foștii colegi, "clubul le dădea bani doar de un abonament la 3 băieți din Bârlad. Mergeau 3 pe loc! Așa că erau luați de un părinte la șoferul de microbuz și-l rugau să-i ia pe toți trei, «joacă și ei fotbal la Vaslui!»".

5. Descoperit la Suceava
Trimișii lui Hagi l-au ochit la 12 ani, la o Cupă Hagi-Danone desfășurată la Suceava. A avut mai multe distincții, inclusiv cel mai bun marcator și cel mai tehnic fotbalist. În 2010 a fost transferat de Gică Hagi.

6. Trei goluri de la centrul terenului
Apropiații spun despre Ciobanu că adoră să încerce portarii de la mare distanță. "La juniori are vreo 3 goluri marcate de la mijlocul terenului!". Din primele sale 3 goluri în Liga 1, două au fost marcate, la fel, de la mare distanță.

7. Căpitan într-o generație de elită
Nu de puține ori, Andrei Ciobanu a fost căpitanul generației sale la lot sau la Academie. Generație din care fac parte, printre alții, Ianis Hagi, Florinel Coman, Carlo Casap, Doru Dumitrescu, Robert Grecu, Virgil Ghiță, Tiberiu Căpușă și alți jucători deja debutați în L1.

12 meciuri are Ciobanu în Liga 1, a reușit 3 goluri până acum

 

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (11)
ray51
ray51  •  21 Februarie 2018, 12:32

ecstraordinal ...

gicab
gicab  •  21 Februarie 2018, 11:49
Postat de t0ni pe 21 Februarie 2018, 10:20

Dinamovistii sunt ofticati si au cosmaruri cand aud de FC Vaslui! Din cate retin eu din acea epoca, cam erau gazda batailor a celor din Moldova. ;-))))))

Țoni cred ca mai degrabă femeile au coșmaruri cu voi....

magic4ever
magic4ever  •  21 Februarie 2018, 11:09

Fotbalist promitator...succes Andrei Ciobanu!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează
Close