FOTBAL  »  Superliga  »  

7 scurte » Ce a sărbătorit Craiova, locul 4? Se poate acoperi cu bip-uri eșecul unui întreg sezon?

Articol de GSP - Publicat luni, 20 mai 2019 02:45

7 scurte - rezumatul rapid al celor mai interesante subiecte recente remarcate de Cătălin Țepelin, redactorul șef al Gazetei Sporturilor.

Cinci comentarii:

1. Două victorii în ultimele 10 meciuri, locul 4 și afară din Europa dacă n-o salvează Viitorul în finala Cupei. Asta or fi sărbătorit ieri jucătorii Craiovei și patronul Mihai Rotaru, care au cântat alături de lăutari vulgarități în rime pentru Steaua, Dinamo și Rapid (imagini aici)? Și oare suporterii, oamenii ce au umplut tribunele cu speranțe și bună-credință, chiar vor cumpăra diversiunea asta? Scandăm bip-uri anti-rivale și gata, acoperim cu râsete eșecul unui întreg sezon?

2. Teja a fost complet tulburat de experiența FCSB. Ultimele declarații au arătat un om descumpănit, strivit de eșec și oarecum rupt de realitate. "Aici nimeni nu îți dă timp, trebuie să riști" - și n-a avut timp în 15 meciuri să riște măcar 10 minute de independență? "Din punct de vedere al jocului, al atitudinii, poate meritam să fim campioni" - a uitat că până să piardă titlul matematic, FCSB luase în play-off doar două puncte din 9 posibile cu CFR și Viitorul. "Plec cu o imagine pozitivă" - o fi oglinda stricată.

3. Logica șubredă pe care s-a sprijinit FCSB în acest sezon a fost reconfirmată de încă un detaliu în ultimele etape. Pe bancă și-au găsit mereu loc Rusescu, Florentin Matei, chiar și Stoian. Un nonsens, din moment ce toți erau deja eliminați din planurile pentru noul sezon. Nu era mai rațional ca staff-ul să dea șansa unor copii de 16-17 ani de la echipa a doua să intre în lotul mare și în atmosfera Ligii 1?

4. Cum fac alții de își iubesc echipele cu atâta pasiune? Impresionante imaginile cu fanii lui Standard Liege, aclamându-și jucătorii la finalul unui sezon mai slab decât precedentul. Clubul de la care Răzvan Marin tocmai pleacă n-a mai câștigat titlul de 10 ani. Și totuși suporterii aplaudă, încurajează, respectă efortul.

 

5. În câteva luni de mandat, ministrul Sportului și-a dat kilometrajul peste cap, de nu-l mai rezolvă nici samsarii de mașini din Germania. Mereu în turneu, întotdeauna la o tăiere de panglică sau la o conferință despre nimic, ieri la Marrakech - azi la Arad - mâine la Montreal,  Bogdan Matei nu mai are timp de maniere în dialogul cu o fostă campioană europeană și mondială. Fie ea și rivală în politică acum. "Nu vă respect ca om", i-a scris ieri Corinei Ungureanu (detalii aici). 

Plus două recomandări:

1. Cât de bine s-a orientat Stanciu plonjând astă-iarnă în purcoiul cu bani virtuali din Arabia Saudită? "Când ne exprimam îndoielile, Nicolae ne privea dezgustat, ca pe niște insecte", scrie Cristi Geambașu. Editorialul complet despre fuga din serai - aici.

2. Lyon a câștigat Champions League la feminin a patra oară consecutiv. 4-1 cu Barcelona în finală. Și cu 20.000 de oameni în tribune, la Budapesta!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
juliusmad
juliusmad  •  20 Mai 2019, 21:52
Postat de observator_federal pe 20 Mai 2019, 17:24

E posibil ca Rotaru să aibă vreun motiv de bucurie (era și Bancu acolo?) pe care o va face cunoscută la momentul oportun și presei (ca să se bucure și ea). Cât despre fragmentul "muzical" prezentat, mi se pare o selecție tendențioasă, GSP ar putea prezenta mai bine imnurile intonate de zeci de mii de olteni pe stadion... Și dacă tot au dat selecție de la cheful oltenilor (că doar nu erau pe acolo fecesebiști), de ce nu au dat piesa "Dușmanii mor de ciudă..."?

hahahahahahhaha, totul e raportat la Steaua ::))))))))))))))))))))

observator_federal
observator_federal  •  20 Mai 2019, 17:24

E posibil ca Rotaru să aibă vreun motiv de bucurie (era și Bancu acolo?) pe care o va face cunoscută la momentul oportun și presei (ca să se bucure și ea). Cât despre fragmentul "muzical" prezentat, mi se pare o selecție tendențioasă, GSP ar putea prezenta mai bine imnurile intonate de zeci de mii de olteni pe stadion... Și dacă tot au dat selecție de la cheful oltenilor (că doar nu erau pe acolo fecesebiști), de ce nu au dat piesa "Dușmanii mor de ciudă..."?

fairplayromania
fairplayromania  •  20 Mai 2019, 16:41

Mult succes echipelor românesti în cupele europene. CFR, Fcsb,Viitorul si Craiova sau Astra ,sunteti toate din România si suntem alaturi de voi !

Vezi toate comentariile (5)
Comentează