LIGA 1   •   

FOTBAL

8 decembrie. Ziua în care Steaua a bătut Dortmund cu un voleibalist în poartă, iar Craiova a măsurat porţile cu Bordeaux

08 Decembrie 2011 12:43

Radio GSP a celebrat o zi specială pentru două dintre echipele româneşti de tradiţie, Steaua şi Universitatea Craiova. Mărturiile lui Emerich Ienei şi Rodion Cămătaru sînt pline de informaţii interesante şi momente fabuloase de la victoriile cu Bordeaux şi Borussia Dortmund.

8 decembrie 1957
Steaua - Borussia Dortumund. Prima victorie europeană a Stelei
Emerich Ienei, în direct la Radio GSP: "Am pierdut acolo cu 4-2, la noi am bătut cu 3-1. La ei n-am avut portari, fiindcă amîndoi erau accidentaţi. Am fost nevoiţi să luăm un voleibalist timişorean care se mai antrena cu noi. În al treilea meci am pierdut cu 3-1. Regulamentul nu permitea schimbări, iar în secunda 30 Vasile Zavoda s-a accidentat. Am coborît eu fundaş dreapta. Aveam 20 de ani atunci cînd se juca meciul. Acasă am jucat cu 65.000 de spectatori în tribună, era o sărbătoare. Echipa naţională era construită pe jucători de la Steaua. A fost singura victorie obţinută de Steaua împotriva nemţilor, mă simt mîndru".

CCA Bucureşti: Ion Voinescu, Vasile Zavoda II (capitan), Alexandru Apolzan, C-tin Dragomirescu, Ştefan Onisie, Emerich Jenei, Gheorghe Cacoveanu, Gheorghe Constantin, Ion Alecsandrescu, Francisc Zavoda, Nicolae Tătaru

8 decembrie 1982
Craiova-Bordeaux 2-0
Rodion Cămătaru, în direct la Radio GSP: "Bordeaux era o echipă foarte bine organizată. Am lovit bara după o săritură la cap. Am mers după meci şi am măsurat poarta, dar bara era mai jos, era mai mică în înălţime. Cîţiva centimetri au însemnat enorm de mult. Erau porţi de lemn care se transformau din cauza căldurii. După meci a fost ceva de vis, a fost un cenaclu Flacăra strîns de Adrian Păunescu şi au venit 100.000 de oameni. Erau mulţi invitaţi, a venit şi Nadia. Toată lumea bună venea la Craiova".

Universitatea: Lung, Negrila, Tilihoi, Stefanescu, Ungureanu, Ticleanu, Donose (58 Geolgau), Balaci, Crisan (83 Cartu), Camataru, Irimescu.

Comentarii (14)
petrusm  (894 comentarii)
ORACOLUL DUPLICITAR SI NASUL FRUSTRAT CA A JUCAT TOATA VIATA CU TRIBUNELE GOALE ...CEA MAI FRUMOASA POVESTE CU TRIBUNE ARHIPLINE LA FIECARE MECI LA CARE JUCA STIINTA CRAIOVA ...ORIUNDE , DAR CU ADEVARAT ORIUNDE IN TARA ASTA ,UNDE JUCA STIINTA CRAIOVA NU SE GASEAU BILETE ...TIN MINTE CA LA MECIUL DIN SEMIFINALE CU BENFICA LISABONA DE LA CRAIOVA UN BILET SE VINDEA IN POLITEHNICA DIN BUCURESTI LA NEGRU CU 400 LEI , CAND EL ERA 30 LEI ...dragomir si sandu, giobany scuipatorul si satana barbugiul ,alaturi de tot felul de bisnitari au distrus fotbalul adevarat...Acum avem echipe fara suporteri gen CHIAJNA , OTOPENI, MIOVENI, ASTRA GIURGIU, BRANESTI ...MAI TREBUIE ORACOLUL SA BAGE PE VICTORIA IN A
08 Decembrie 2011, 20:32   •   Comenteaza
petrusm  (894 comentarii)
CEA MAI FRUMOASA POVESTE CU TRIBUNE ARHIPLINE LA FIECARE MECI LA CARE JUCA STIINTA CRAIOVA ...ORIUNDE , DAR CU ADEVARAT ORIUNDE IN TARA ASTA ,UNDE JUCA STIINTA CRAIOVA NU SE GASEAU BILETE ...TIN MINTE CA LA MECIUL DIN SEMIFINALE CU BENFICA LISABONA DE LA CRAIOVA UN BILET SE VINDEA IN POLITEHNICA DIN BUCURESTI LA NEGRU CU 400 LEI , CAND EL ERA 30 LEI ...dragomir si sandu, giobany scuipatorul si satana barbugiul ,alaturi de tot felul de bisnitari au distrus fotbalul adevarat...Acum avem echipe fara suporteri gen CHIAJNA , OTOPENI, MIOVENI, ASTRA GIURGIU, BRANESTI ...MAI TREBUIE ORACOLUL SA BAGE PE JUVENTUS COLENTINA IN A ,CA SA SE FACA DE KKAO TOTUL...VAI MAMA NOASTRA ....
08 Decembrie 2011, 20:29   •   Comenteaza
validinamovistul  (87 comentarii)
In prezent, nu mai este fotbalul care se juca in anii '80. Era o placere enorma sa te uiti la un meci de fotbal, de aceea si tribunele erau arhipline! Acuma la ce vezi pe teren nu rezisti sa stai in tribune pana la final!
08 Decembrie 2011, 20:06   •   Comenteaza
saviola2_8  (8792 comentarii)
Postat de sylar_1923 pe 08 Decembrie 2011, 15:41
Singura echipa romaneasca dintre cele doua este STIINTA! CCA = CSKA! Mai evident de atat nu se poate.
CI CAILE FERATE JULESTI ? egal cumva tsi? nu stiu ziceam si eu asa...sau fc dej rapid depinde de era dupa care ne ghidam,
08 Decembrie 2011, 15:48   •   Comenteaza
sylar_1923  (760 comentarii)
Singura echipa romaneasca dintre cele doua este STIINTA! CCA = CSKA! Mai evident de atat nu se poate.
08 Decembrie 2011, 15:41   •   Comenteaza
Comentează
Număr de caractere rămase: 700

scaune-auto.jpg

Farmerama

Bucura-te de viata la tara la cote maxime!
Cultiva, fertilizeaza si strange-ti recolta. Creste animale si fa comert cu alti fermieri. Joaca-te intro lume animata inspirata din universul rural si bucura-te de facilitatile oferite de comunitatea de [...]

DarkOrbit

Fii un pilot de elita!
DarkOrbit nu este doar un simplu joc de explorare spatiala. Construieste-ti un renume in compania ta si urca in grad, explorand si cucerind noi sectoare ale spatiului, totul intr-o lupta permanenta cu mii de [...]

Seafight

Stapaneste cele 7 mari!
Ridica steagul si participa in batalii navale in toate marile lumii! Bataliile, dorinta de libertate si averea te vor ghida! O aventura captivanta si spectaculoasa, livrata prin cea mai modern atehnologie, [...]
Un serviciu oferit de
ELECTRICIAN
Reparatii, intretinere, mentenanta si executie instalatii electrice si nu numai Experienta, seriozitate, promptitudine, preturi negogiabile.
Bucuresti/Sect 4 - pret 20,00 RON
angajare
angajam macelari, bucatari, ospatari, barmani, personal necalificat
Bucuresti/Bucuresti - pret 1.500,00 RON
vand vw passat
Provenienta Germania ( adusa in luna august 2011, inmatriculata RO in noiembrie 2011), Carte Service, Euro 4, ABS, ESP, EPC, aer conditionat, oglinzi si geamuri electrice, inchidere centralizata, ...
Bucuresti/Bucuresti - pret 4.950,00 EUR
vind licenta farmacie
vind licenta farmacie, in cta, vad comercial bun, pe profit, spatiu propriu, fara restrictii de mutare.
Constanta/Cta - pret 1,00 RON
Doresc sa ma angazez ca menajera
Buna ziua! Ma numesc steliana am 40 de ani sunt casatorita si as dori sa lucrez in menaj 3-4 zile pe saptamana.Sunt o persoana serioasa, cu experienta in domeniul menajului de peste 4 ani daca doriti ...
Bucuresti/Bucuresti - pret 15,00 RON
Loading from
Andra: „Am ispite nevinovate, de femeie!”

Andra: „Am ispite nevinovate, de femeie!”

E tanara, e frumoasa si e apreciata. Dar e si sotie, si mama si stie foarte bine sa impace cariera cu viata de familie. Andra canta foarte bine, dar uraste aspiratorul.Cu atatea proiecte, muzicale si de televiziune, mai ai timp si pentru a fi sotie [...]
AP: "Zaleilah" celor de la Mandinga, un talmeş-balmes global, frenezie ţigănească, cimpoaie şi trompete cubaneze (VIDEO)

AP: "Zaleilah" celor de la Mandinga, un talmeş-balmes global, frenezie ţigănească, cimpoaie şi trompete cubaneze (VIDEO)

Associated Press face o scurtă prezentare a participanţilor favoriţi la Eurovision 2012. Printre aceştia şi trupa Mandinga, a cărei voce feminină este "înfocata" Elena Ionescu. Potrivit jurnaliştilor de la AP, prin melodia pe care o interpretează, [...]
Taguri: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Autori: A B C D E F G I J L M O R S T V