FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA BUCUREŞTI

A murit una din legendele Stelei, Carol Creiniceanu. Avea 72 de ani

Carol Creiniceanu
Carol Creiniceanu

Articol de - Publicat duminica, 15 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 15 ianuarie 2012 14:20

Fostul fotbalist al echipei Steaua Bucureşti, Carol Creiniceanu, a încetat din viaţă în această dimineaţă, la vîrsta de 72 de ani

Decesul a survenit la ora 6:00. Creiniceanu avea grave probleme de sănătate. " Carol Creiniceanu a murit în această dimineaţă. A suferit de multe operaţii la colon, vreo trei sau patru. În toamna trecută, trebuia să fie operat din nou, însă a refuzat.

A fost un om deosebit. În ultima vreme, s-a ocupat de centrul de copii şi juniori de aici, din oraşul său natal (n.r. Lupeni)", a declarat pentru gsp.ro fostul conducător al clubului hunedorean Minerul, Mihai Basarab.

Carol Creiniceanu s-a născut pe 1 februarie 1939, la Lupeni. Şi-a făcut junioratul la Minerul, unde a jucat între 1955 şi 1961. A plecat la Steaua în 1961, cîştigînd un titlu de campion şi şase Cupe ale României. A fost selecţionat şi în echipa naţională, pentru care a marcat 5 goluri în 14 apariţii. A participat, în 1964, la Jocurile Olimpice de la Tokio.

Nea Piu, aşa cum era poreclit fostul atacant, va fi înmormîntat mîine, la Lupeni.

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
bigbelly
bigbelly  •  15 Ianuarie 2012, 19:41

Dumnezeu sa-l odihneasca! A fost, pe langa unul din marii fotbalisti ai CCA-ului, cel mai adevarat sef al centrului de copii si juniori al Stelei, pe cand in Ghencea cresteau juniori ca Dan Petrescu sau Ilie Dumitrescu.

ravanelly
ravanelly  •  15 Ianuarie 2012, 19:03

sai fie tarana usoara!!!

pancone51
pancone51  •  15 Ianuarie 2012, 16:55

ticutroya,nu-i frumos ce ai scris" despre morti numai de bine" , Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează