FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL

A revenit în lotul Viitorului după accidentarea gravă și se gândește la titlu: "Așa am fost crescuți"

FOTO: Ionuț Coman
FOTO: Ionuț Coman

Articol de - Publicat luni, 19 februarie 2018 13:36

Revenit după o accidentare gravă, Carlo Casap (19 ani) este convins că Viitorul va juca în play-off şi se va bate pentru şefie în Liga 1 şi la o nouă participare în Europa.

Pornit din postura de titular al campioanei, sezonul s-a blocat pentru Carlo Casap după doar 7 minute. Mijlocaşul de 19 ani s-a prăbuşit la pământ în debutul meciului cu Gaz Metan, din etapa inaugurală, ţinându-se cu mâinile de genunchiul drept. A făcut un RMN, iar verdictul medicilor a fost crunt: ruptură de ligament încrucişat anterior.

"Am început să plâng când mi s-a spus. De ce mi s-a întâmplat tocmai mie? Şi de ce atunci, când eram în formă maximă, încrezător?! Mai ales că, de la începutul pregătirilor, îmi stătuse gândul doar la meciurile din preliminariile Ligii Campionilor. Pur şi simplu, nu înţelegeam de ce! N-am avut însă prea mult timp pentru asta. Trei zile mai târziu, m-am operat la Roma", mărturiseşte.

Vizită de la Hagi

Revenit acasă, în apartamentul de la Constanţa, Casap a avut parte de un moment care i-a ridicat moralul. O vizită de la Hagi. "A doua zi după ce am primit verdictul, eram acasă, împreună cu familia, când m-a sunat Mister şi mi-a spus că îmi va face o vizită. A venit, a vorbit cu mine, mi-a dat încredere. Nu cred că există mulţi oameni în fotbalul românesc care ar face aşa ceva. Este genul de om care, în momentele grele, este primul care te ajută. A doua zi, preşedintele clubului a venit cu un nou contract şi am semnat! A fost ca o alinare să văd că multă lume mă iubeşte şi mă susţine. Fără ei, nu ştiu cum aş fi trecut peste tot. Familia m-a ajutat foarte mult, nu am fost singur niciun moment, s-au sacrificat pentru mine şi o să le mulţumesc toată viaţa pentru asta", povesteşte acesta.

Recuperare în timp-record

Şi, după operaţie, a început greul. Cu ajutorul unui aparat special, a reuşit să facă uşoare mişcări de flexiune a genunchiului. A rămas în capitala Italiei doar două zile, apoi s-a întors în ţară.

"Mi-au spus că voi lipsi vreo jumătate de an, dar am tras tare ca să scurtez această perioadă. Am făcut recuperarea cu Ovidiu Kurti, de la Steaua. De luni până vineri, stăteam vreo 6 ore în sala de forţă. Mă antrenam şi în zilele libere, ceream program suplimentar. Dacă doctorul îmi spunea să fac o pauză cu piciorul, lucram la partea superioară a corpului. Nu puteam să stau, îmi doream enorm să revin! O dată pe lună, mă duceam la Roma pentru control şi, de fiecare dată, doctorul era uimit de progresele făcute. Testele pe care le dădeam erau mereu peste aşteptări şi chiar mă întrebau unde fac recuperarea", spune Carlo.

Revenire în Antalya

Şi efortul a dat roade, s-a întors la antrenamente după doar 3 luni şi jumătate. Alergări uşoare, dar şi un pic de lucru cu mingea la exerciţiile fără contact.
"Mi-a fost dor de meciuri, abia aşteptam să joc din nou! Am intrat treptat în ritm, iar obiectivul meu este să dau totul pe teren, să fiu cât mai bun. Îmi doresc să reintru în formula de bază şi trebuie să fiu pregătit sută la sută pentru momentul când Mister îmi va da şansa de a juca din nou", spune.

Prin revenirea sa, media de vârstă a liniei de mijloc a constănţenilor va coborî şi mai mult. "Am crescut împreună la Academie, suntem polivalenţi şi sunt convins că Mister va găsi cele mai bune soluţii". 

Crescuţi pentru titlu

Chiar dacă Viitorul a încheiat anul pe locul 6, Casap este convins că va juca în play-off, iar generaţia crescută la Academia lui Hagi va duce formaţia constănţeană în cupele europene pentru al treilea an consecutiv. "Prima ţintă este clară: calificarea în play-off. Am câştigat campionatul şi deja ne-am obişnuit să fim printre primii. Vrem să mergem din nou în cupele europene şi să prindem un loc în grupe.

Noi, cei de la Academie, am fost crescuţi cu dorinţa de a fi, mereu, cei mai buni. S-a întors şi Ianis, care este un jucător foarte bun, un plus enorm pentru noi, mai ales că vine şi cu experienţa din Italia", spune acesta. Carlo dă şi un exemplu din sezonul trecut: "Steaua pleacă mereu cu prima şansă, pentru că e Steaua. Dar se poate întâmpla orice, nu există favorită la titlu. Se înjumătăţesc punctele şi va fi mică diferenţa. Cine se aştepta ca noi să luăm titlul anul trecut?"

3 goluri şi 2 pase decisive a dat Carlo Casap în sezonul precedent al Europa Youth League

15 meciuria bifat mijlocaşul constănţean în campionatul trecut, trecându-şi în cont 2 goluri

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează