FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Accidentarea lui Alibec analizată de un cunoscut medic: "Doar așa scapă de operație"

Foto: Cristi Preda
Foto: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 octombrie 2017 11:10

Pompiliu Popescu, fostul medic al echipei naționale, a vorbit despre problemele pe care le are Denis Alibec și spune că pubalgia se poate trata fără ca jucătorul să ajungă la operație.

"Îl cunosc foarte bine pe Denis, îl știu de când era mic. Trece printr-o perioadă foarte grea din cauza acestei pubalgii, cum îi spuneți dumneavoastră. Patologia, cum se denumește de altfel, poate avea complicații.

Problema este în felul următor: trebuie să-i depisteze cauza. Dacă aceasta va fi depistată, atunci lucrurile devin simple. Tratăm cauza și dispare efectul. Complicația cea mai de temut a acestei pubalgii este fractura ocultă de ram pubian, cum a avut și Budescu. Este o complicație grea și se ajunge la ea dacă nu se tratează cauza din timp", a declarat Pompiliu Popescu la TV Digi Sport.

"Dacă nu-i găsești cauza, atunci nu ai cum să o tratezi. Dacă o tratezi cu antiimflamatoare si cu simptomatice nu reușești niciodată să o tratezi. Aici, un rol important o are și pregătirea. Este factor cheie în declanșarea acestei patologii. De asemenea, terenul este foarte important. Operația privește numai inserția. Dacă este patologie intrisecă de os pubian, atunci nu e valabilă operația, trebuie tratat osul pubian. Dar, trebuie să investigheze coloana lombară" Pompiliu Popescu

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează