FOTBAL  »  Superliga  »  ACS POLI TIMIȘOARA

ACS Poli, în PERICOL » Curtea de Conturi și-a menținut decizia inițială cu privire la finanțarea de la autoritățile locale » Primarul amenință

Articol de - Publicat vineri, 19 februarie 2016 11:55

Clubul timișorean a primit ieri o veste extrem de proastă de la Curtea de Conturi a României. ACS Poli rămâne în continuare fără cea mai importantă sursă de venit, banii de la autoritățile publice locale.

Curtea de Conturi a considerat că forma de susținere a echipei de fotbal e ilegală, deoarece clubul nu e unul de drept public. Primăria Municipiului Timișoara a contestat pe 25 august 2015 decizia. De atunci, lună după lună s-a tot așteptat un răspuns.

Nu numai clubul de fotbal a fost afectat, ci și cele de rugby (Saracens RCM), handbal (CH Poli) și baschet (BC Timișoara). Pentru celelalte grupări sportive s-a găsit însă o soluție alternativă de finanțarea, un nou club sportiv municipal (SCM). În total s-a estimat un prejudiciu de 35.250.000 lei.

Pentru ACS Poli vestea e un adevărat șoc, bănățenii amenințând în dese rânduri că există posibilitatea ca echipa să dispară în lipsa banilor de la autorități. Numai pentru anul calendaristic 2015 erau alocați inițial 7,8 milioane lei de la primărie. Echipa era susținută și de CJ Timiș, a cărei finanțare e de asemenea blocată, suma alocată de această instituție era sensibil mai mică (900 de mii lei).

În ultima perioadă echipa a supraviețuit grație drepturilor TV, dar datoriile către jucători au început să se adune. Drept dovadă litigiile cu jucătorii Alexandru Popovici și Alexandru Lazăr.

Ieri seară, într-o postare pe pagina personală de Facebook, primarul Nicolae Robu a anunțat posibila îndreptare către ”instituțiile judiciare”.

”De altfel, asocierile considerate ilegale de Curtea de Conturi –organ al puterii executive!- au, dintru începuturile existenței lor, girul de legalitate al acestor instituții, dar, în România, iată că este posibil ca ceea ce o instituție a puterii judecătorești consideră legal să fie considerat ilegal de către o instituție a puterii executive! Halal separație a puterilor în stat, halal stat de drept!”, se arată în mesajul lui Robu.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
utaaradan
utaaradan  •  19 Februarie 2016, 19:31

de ce nu luati bani de la interne ?cum finanteaza clubul condus de barcagista pot finanta si alte cluburi, sau de la armata, ca si astia se laudau ca si-au reinfiintat sectia de ciclism, din banii cui ?

983732924972315
Soos Vilmos  •  19 Februarie 2016, 19:16

Probabil ca 231 reprezinta numarul timpeniilor pe care le emiti in fiecare zi. Betivii sustinatori ai trupei din L3 sa nu uite ca asa zisa lor echipa exista atita timp cit Universitatea Politehnica va dori sa se joace cu ei, dupa care va disparea ca magarul bolnav in ceata.

mihai231
mihai231  •  19 Februarie 2016, 14:35

uite asa...Robu ,face ceva pe hartiile procesului cu care a castigat sigla si culoriile., adika maii pe romaneste se sterge cu ele ***...idiotul mai bine le/ar fi dat echipei din liga a III a si era totul kai...uite asa o sa ajunga oricum in mana lor.suporteriilor din liga a III a. acestia fiind adevaratii ffani care sustin poli timisoara....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează