FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA - FCSB

EXCLUSIV Ultimatum pentru Adrian Mutu înainte de FCU Craiova - FCSB » Cine e favorit să-i ia locul

Articol de , , - Publicat joi, 16 septembrie 2021 17:35 / Actualizat joi, 16 septembrie 2021 17:42

Antrenorul lui FCU Craiova își joacă postul în meciul cu vicecampioana, de sâmbătă seara ♦ Dacă va suferi încă un eșec, va fi îndepărtat, dovadă că familia Mititelu caută deja soluții de înlocuitor ♦ Primul pe listă e Mircea Rednic, a cărui fiică a adus mulți dintre jucătorii din actualul lot al oltenilor

Meci de risc maxim pentru Adrian Mutu în etapa următoare din Liga 1. Disputa cu FCSB, de sâmbătă seara, din Bănie, e decisivă pentru tehnician dacă vrea să mai continue pe banca oltenilor.

Din informațiile pe care GSP le are, antrenorul va fi demis dacă va pierde și acest joc. Ar fi al 5-lea în primele 9 etape și al doilea consecutiv, după 0-1 în Trivale, runda precedentă. Chiar imediat după meciul cu FC Argeș, Adrian Mititelu junior a lansat un atac indirect și asupra lui Mutu. A criticat jocul prestat de echipă și a acuzat faptul că FCU Craiova nu arată mai multe în condițiile în care salariile sunt de primele 4 locuri în Liga 1. Media salarială e în lot undeva în jur de 7.000-8.000 de euro.

Au fost căutați alți antrenori

O dovadă a faptului că familia Mititelu se gândește serios să-l schimbe pe Mutu și ia în calcul acest lucru imediat după întâlnirea cu FCSB e faptul că deja au fost căutați alți antrenori, care au fost întrebați dacă ar dori să dea curs unei discuții la capătul căreia să se producă o colaborare cu FCU Craiova.

Primul pe această listă e Mircea Rednic, cel care a și fost etapa trecută la Pitești, pentru a vedea de la fața locului echipa care îl dorește. "Puriul" e şi pe lista lui Dinamo.

Mai sunt și alți tehnicieni vizați, dar care vor fi abordați mai în detaliu în cazul în care Craiova va fi învinsă de FCSB.

A preluat echipa de 3 luni și jumătate

Totuși, Rednic ar avea cele mai mari șanse să preia banca. Unul dintre principalele motive e legat de faptul că mulți dintre jucătorii care formează actualul lot au fost aduși datorită fiicei antrenorului, Luana.

Aceasta e agent de fotbaliști și printre cei care au venit în Bănie prin intermediul ei se afllă belgienii Huyghebert, Baeten, Marquet și Van Durmen. Primul dintre ei va fi suspendat cu FCSB, după ce a încasat al 4-lea cartonaș galben în meciul cu FC Argeș.

Pentru Mutu, o eventuală demitere ar veni foarte repede față de momentul în care a preluat-o pe FCU. El a fost anunțat "principal" în urmă cu 3 luni și jumătate, la începutul lui iunie.

A renunțat la postul de antrenor al naționalei de tineret a României, unde i se terminase contractul, dar avea pe masă propunerea Federației de a continua cel puțin până în vara lui 2023, când țara noastră va organiza alături de Georgia turneul final al CE U21.

"Adi e un antrenor care știu că muncește bine, însă lucrurile bune vin în timp, dar, din păcate, societatea noastră rămâne focusată pe câștigul imediat. Nu merg așa lucrurile. Sunt sigur că va produce lucruri bune, să dea Dumnezeu să se întâmple începând cu meciul de după noi"
Edward Iordănescu, antrenor FCSB

E cel mai slab din Liga 1

Adrian Mutu e la a doua experiență ca tehnician pe prima scenă. Precedenta a fost la FC Voluntari, când a condus echipa în doar 9 etape, atâtea câte vor fi și acum după meciul cu FCSB. În cele 17 meciuri de Liga 1, Mutu are un palmares foarte slab. De fapt, procentajul victoriilor e sub 25%. E pe ultimul loc între cei 16 "principali" care s-au aflat pe bancă inclusiv în etapa a 8-a. 

TEHNICIANPROCENTAJ VICTORII LIGA 1
Mutu23,50%
Pelici25,60%
Poenaru27,30%
Grozavu34%
Balint36%

Cariera lui Mutu de antrenor

EchipaPerioada
FC Voluntariaprilie - iunie 2018
Al Wahda tineretseptembrie 2018 - iunie 2019
România U21decembrie 2019 - aprilie 2021
FCU Craiovaiunie 2021 - ?

50 de meciuriare Mutu ca antrenor principal, însă aproape două treimi sunt pe banca unor formații de tineret: România U21 și Al Wahda tineret

A fost demis și cel mai longeviv

Ultimele permutări de antrenori din Liga 1 au atras și destituirea celui care deținea recordul de mandat. E vorba despre Ilie Poenaru, care era de aproape 4 ani în funcție la Academica Clinceni. Preluase echipa în ianuarie 2018, când gruparea ilfoveană era în al doilea eșalon. A reușit să o promoveze, după care în al doilea sezon pe prima scenă a calificat-o în play-off. A continuat la Clinceni după ce a primit asigurări că echipa va fi întărită, însă clubul a avut mari dificultăți financiare și acum e pe ultimul loc. În lipsa lui Poenaru, cel mai longeviv din Liga 1 acum devine Laszlo Balint, care e "principal" la UTA din mai 2019.

Antrenorii de cel mai mult timp în funcție

NumeClubDe când e la echipă
L. BalintUTA2 ani și 4 luni
CroitoruBotoșani2 ani și 3 luni
GrozavuSepsi1 an și 10 luni
SăndoiChindia1 an și 3 luni
PeliciMioveni11 luni

6 cluburi din Liga 1,ceea ce înseamnă 37,5%, au schimbat deja antrenorul principal de când a început campionatul: CFR, FCSB, CSU Craiova, Dinamo, Gaz Metan și Clinceni

Marius Șumudică a aruncat cu banii primiți de la Neluțu Varga » Care a fost cea mai cerută dedicație: "Șumi-gol, Șumi-gol, Șumi-gol!"

CITEȘTE ȘI ALTE ȘTIRI DIN FOTBAL:

EXCLUSIV Surpriză de proporții! Comentator „importat” din politic de Prima TV la FCU Craiova - FCSB: „Sunt sferturi de fotbaliști, oricine îi poate comenta”

EXCLUSIV / VIDEO Dumitru Dragomir a numit cel mai tare jucător de poker dintre patronii din Liga 1: „Nici Iosefini nu făcea cu cărțile ce făcea el”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (32)
prazberg
prazberg  •  18 Septembrie 2021, 02:10
Postat de george.br pe 17 Septembrie 2021, 09:18

Clonache, mai bine da tu fuga la Clona ta ***! Aici e Stiinta, iar tu ai gresit poarta...

Ce ai ***? Te-ai suparat? Nu trollai tu pe gsp ca se dau bilete gratuite la meciurile Universitatii? Na belea! De fapt se impart pe la tara prin Dolj pentru FC Booveni. Intra pe FB pe pagina "Piratii Olteni" sa vezi screenshot-uri. Sa stii unde se impart. Cica vin si cu o apa plata si un sandwich =)) dar e cica neaparat trebuie sa votezi cu pesedeu.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

amadeus2021
amadeus2021  •  17 Septembrie 2021, 12:49

Daca este sa ne luam dupa stirile de aici, Rednic este cel mai curtat antrenor! Toate echipele il oferteaza!

george.br
george.br  •  17 Septembrie 2021, 09:18
Postat de prazberg pe 16 Septembrie 2021, 23:59

Vezi ca se impart bilete gratuite pentru meciul cu fc5b, fuga sa nu ramai fara! =)) aropo, nu glumesc.

Clonache, mai bine da tu fuga la Clona ta ***! Aici e Stiinta, iar tu ai gresit poarta...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează