FOTBAL  »  Superliga  »  AJUTOR

Ajutor nesperat pentru Gigi Becali: "Aceste acte emise de Ministerul Justiției și Ministerul Sportului vor lămuri definitiv lucrurile. Opinia publică va afla adevărul!"

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor
Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat vineri, 31 martie 2017 18:25

Adrian Mititelu anunță că va face publice o serie de documente care vor face lumină în cazul cluburilor FC Universitatea Craiova și Steaua București. 

De altfel, Gigi Becali a dezvăluit astăzi că a fost sunat de fostul patron al Universității Craiova, care i-a dat un act conform căruia CSA nu poate să-și creeze echipă de fotbal. 

Conform spuselor lui Mititelu, documentele arată prejudiciile produse de CS U și CSA celor două branduri fotbalistice.

"Luni după amiază voi face public două acte oficiale emise de Ministerul Justitței și Ministerul Sportului care vor lămuri definitiv IDENTITATEA JURIDICĂ/SPORTIVĂ a cluburilor de fotbal de tradiție din România!

Pt obținerea acestor acte a trebuit să fac demersuri în continuu timp de 3 ani de zile! Funcționarii din ministere pur și simplu nu au vrut să le pună la dispoziție invocând fel și fel de tertipuri! Actele în cauză clarifică fără tăgadă situația juridică a clubului de fotbal Universitatea Craiova dar și a clubului de fotbal Steaua București!

Aceste acte emise de Statul Român pun în DIFICULTATE persoanele care conduc cluburile de drept public polisportive CS Universitatea DIN Craiova și Unitatea Militară CSA Steaua București! Practic aceste persoane cu reacredință prin acțiunile ilegitime desfășurate au provocat prejudicii imense celor două mari cluburi de tradiție ale României!

Nu-l apăr pe «'domnul cu baldachin în închisoare» ci apăr un pricipiu legitim cu privire la un partener de competiție de-a lungul a zeci de ani! Luni după amiază opinia publică va afla ADEVĂRUL!" Adrian Mititelu, pe facebook

Echipa patronată de Gigi Becali a devenit oficial FCSB, fiind recunoscută cu această denumire și de FRF și LPF. 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (92)
grande.balaci
grande.balaci  •  01 Aprilie 2017, 14:16
Postat de timm pe 01 Aprilie 2017, 05:53

Mititelu cred ca nu are internet. Legea este cea care arata ce ai voie si ce nu. Toate legile sunt publicate in Monitorul Oficial si pot fi consultate online. De ce sa astepti 3 ani? :)))) Restul e cancan.

Asta este o lege de prin 94" prin care statul obliga cluburile departamentale sa se privatizeze...nu are nimic in comun cu internetul sau monitorul oficial care in perioada respectiva nici macar nu existau pe plaiurile mioritice!

1716493408582631
Robert Szi  •  01 Aprilie 2017, 09:00
Postat de corectu pe 01 Aprilie 2017, 07:53

Steaua e FCSB si FCSB e Steaua(FCSB inseamna Fotbal Club Steaua Bucuresti). P.S.In Liga a V-a mai e o echipa CSDinamo.Ce parere aveti.E o intreaga nebunie.

eu cred ca e acceasi echipa.. echipa satelit la fel cum e Dinamo 2.. fiindca nu se poate sa fie 2 echipe cu numele de Dinamo.. e aceeasi.. cum nu se poate sa fie 2 cu numele de Steaua.. de aia acum una e FCSB

ticbis
ticbis  •  01 Aprilie 2017, 08:02
Postat de martinpen pe 31 Martie 2017, 22:45

O sa fii umit : nu sunt pe niciun site. Nu exista o lege scrisa care sa interzica armatei sa detina echipa in Liga 1. Al doilea lucru important, presa ar trebui sa arate cititorilor cum a reusit Becali sa cumpere clubul de la cineva il care avea "in folosinta" . Si cum a reusit FRF si LPF sa puna semnul egal intre echipa veche si cea noua.

Ba Exista! Este legea care reglementeaza obtinerea LICENTEI de club profesionist, fara de care niciun club de fotbal din Romania NU poate obtine dreptul de a fi inscrisa in Liga Profesionista de Fotbal. Printre alte prevederi, doua sunt esentiale: echipa de fotbal trebuie sa fie administrata de catre o societate comerciala cu capital privat de tip SA sau SRL si toti jucatorii trebuie sa fie platiti prin contracte de munca ce vor fi depuse la FRF si LPF. Din cate stiu eu, CSA nu este nici SA si nici SRL, iar toti sportivii legitimati (indiferent de sectie) sunt platiti fie prin conventii civile, fie sunt incadrati cu contract de munca in cadrul Armatei ca personal civil sau militar. In aceste conditii, CSA-ul nu va putea niciodata sa obtina LICENTA de club profesionist, deci nu are drept de a evolua in Liga I-a. Pentru a face asta, CSA-ul este obligata sa privatizeze din nou echipa de fotbal. Oricum, cred ca actele de care vorbeste Mititelu sunt altele, nu asta, dar cu atat mai mult!

Vezi toate comentariile (92)
Comentează