FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Am avut şi noi "extratereştrii" noştri » Piţurcă: "Steaua '86 juca mai rapid decît Barcelona de acum"

Victor Piţurcă a făcut parte din echipa Stelei care a adus Cupa Campionilor Europeni la Bucureşti
Victor Piţurcă a făcut parte din echipa Stelei care a adus Cupa Campionilor Europeni la Bucureşti

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 iunie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 04 iunie 2011 16:36

Nu puţini sînt cei care susţin că echipa Barcelonei din acest moment este cea mai bună formaţie din toate timpurile. Sînt însă unii care spun că "Extratereştrii" nu ar fi făcut faţă în alte vremuri.

Unul dintre aceştia este fostul tehnician al Stelei, Victor Piţurcă. El consideră că Steaua '86, echipa care a adus singurul trofeu european fotbalului românesc, era mai bună decît echipa Barcelonei de astăzi.

"Steaua '86 juca mai rapid decît Barcelona de acum! Şi noi aveam atunci un joc bazat pe posesia mingii, dar ajungeam mai repede la poarta adversă. Aşa am reuşit noi, o echipă dintr-o ţară comunistă, să cîştigăm Cupa Campionilor Europeni. La toate formaţiile pe care le-am pregătit în carieră, am încercat să imprim stilul de joc al Stelei de atunci", a afirmat fostul atacant din Ghencea, pentru EVZ.

Fostul tehncian al Stelei şi al echipei naţionale şi-a amintit şi de duelul cu AC Milan, din 1989, formaţie pe care o consideră una din cele mai bune din toate timpurile.

"Milanezii aveau atunci o superechipă. Înainte de a juca finala cu noi, îi bătuseră în semifinale fără drept de apel, cu 5-0, pe cei de la Real Madrid. E greu de spus însă dacă Milanul de atunci era sau nu o echipă mai bună decât Barcelona de acum", a mai spus Piţurcă.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (64)
sst_why_aah
sst_why_aah  •  05 Iunie 2011, 12:03

e adevarata ca propozitia: M.Costea valoreaza 2-300 000 €. ce se baga in seama coana Vica! care facea pe muta pana de curand!

pedragigi
pedragigi  •  04 Iunie 2011, 22:51
Postat de coldqball pe 04 Iunie 2011, 17:40

Daca imi spui un mijloc neortodox prin care Steaua a castigat Cupa Campionilor, Supercupa Europei, o finala de Cupa Campionilor si una Intercontinentala pierdute, jur ca ma abtin sa nu spun CRAAAAAA, CRAAAA, cand vorbesc despre Rapid Giulesti.

Deci, Steaua a castigat o finala de Cupa Campionilor si una Intercontinentala pierdute, da?

mircea_deca
mircea_deca  •  04 Iunie 2011, 22:11

asta s-a immmmmbecilllllllllllizatttttt de tot..........la puscarieeeeeeee cu el..........

Vezi toate comentariile (64)
Comentează