FOTBAL  »  Superliga  »  LIGA 1

Amatorism la LPF și FRF! Cum sunt sabotate FCSB și Viitorul » Dică și Panduru se revoltă: "Incredibil ce se întâmplă!"

Articol de GSP - Publicat marti, 08 august 2017 14:12

Ediția de marți a Gazetei Sporturilor prezintă modul prost în care a fost organizat startul sezonului 2016-2017, echipele românești care joacă acum în cupele europene fiind dezavantajate.

S-a renunţat la Cupa Ligii pe motiv că e prea încărcat sezonul, dar s-a introdus etapă intermediară înainte de săptămâna europeană, iar FCSB şi Viitorul au de jucat 4 meciuri în decurs de mai puţin de două săptămâni!

LPF şi FRF obligă echipele din Liga 1 la exces de meciuri în luna august, deşi înainte de startul campionatului s-a renunţat la una dintre competiţii. Cupa Ligii a fost desfiinţată, iar şefii celor două instituţii anunţau că "s-a mai eliberat calendarul intern. Și aşa se plângeau cluburile că au prea multe meciuri".

LPF a propus, FRF a acceptat

Nu doar că nu s-a eliberat, dar LPF, ca for organizator al Ligii 1, şi FRF, prin intermediul Comitetului Executiv, care a aprobat programul competiţional, au luat o decizie extrem de controversată: au programat o etapă intermediară în această săptămână, care precede meciurile europene decisive pentru accesul în grupele competiţiilor europene!

În joc au mai rămas doar FCSB şi Viitorul, care vor avea de jucat 4 partide în decurs de mai puţin de două săptămâni. Trupa lui Dică va stabili cu adevărat un record: 4 confruntări în 10 zile!!!

Panduru: "E incredibil ce se întâmplă!"

"Este incredibil să văd că s-a pus o etapă intermediară înaintea săptămânii de cupă europeană, nu-mi vine să cred!", a declarat Basarab Panduru la Dolce Sport. Nu doar că nu s-a răsfirat calendarul, dar anul trecut n-au existat jocuri de campionat în această săptămână fiindcă erau programate partide de Cupa Ligii, în care oricum nu evoluau toate cluburile şi mai toate îşi permiteau să menajeze jucători.

Aceleaşi date ca şi sezonul trecut

În plus, sezonul actual a început chiar mai devreme cu o săptămână faţă de anul trecut, dar se va termina fix pe aceeaşi dată în decembrie, tot aproape de Crăciun, şi va începe tot în primul weekend din februarie, când probabil temperaturile vor fi şi de -10 grade. Chiar şi finalul va coincide cu ce s-a întâmplat în mai şi iunie 2017, astfel că scoaterea Cupei Ligii nu doar că n-a produs relaxare competiţională, dar echipelor calificate în Europa li se și pun piedici evidente în a ajunge în faza grupelor! 

Nu s-a relaxat deloc programul faţă de 2016-2017

  Sezonul actual Sezonul trecut
Start campionat 14 iulie  22 iulie
Ultima etapă din an 18 decembrie  19 decembrie
Prima etapă miniretur 2 februarie 3 februarie
Start play-off 3 martie 11 martie
Final play-off 13 mai 13 mai
Finala Cupei României 25 mai 27 mai
Final play-out 4 iunie 4 iunie

 

"Vom încheia luna cu 10 meciuri oficiale, cred că şi Barcelona s-ar uita cu invidie la Astra Giurgiu. N-am înţeles de ce s-a comprimat campionatul acum, în august!" Edward Iordănescu, antrenor Astra

"Mi se pare excesiv să joci sâmbătă, marţi, vineri, după ce joci un meci european. Puteam să jucăm miercuri şi sâmbătă, în loc de marţi şi vineri. Echipă de Champions League să joace vinerea?! Nu înţeleg!" Gheorghe Hagi, antrenor Viitorul

Program FCSB

Data Competiţia  Meciul
6 august  Liga 1  Chiajna - FCSB 1-2
9 august Liga 1  FCSB - Poli Iaşi
12 august Liga 1  FCSB - Astra
15 august Champions League  Sporting - FCSB

Program Viitorul

Data Competiţia  Meciul
5 august  Liga 1  Sepsi - Viitorul 1-0
8 august Liga 1  Viitorul - Voluntari
11 august Liga 1  Timişoara - Viitorul
17 august Europa League Viitorul - Salzburg

 

33 de meciuri
e numărul minim de meciuri pe care FCSB le va disputa până la finalul lui decembrie 2017: 22 în Liga 1, 4 în preliminariile UCL, 6 în grupa de cupă europeană şi cel puţin un joc în Cupa României

Dică se revoltă

La conferința de presă de dinaintea meciului cu CSM Poli Iași, de miercuri, Nicolae Dică s-a arătat nemulțumit de programările făcute de LPF.

"Aș fi vrut să nu se joace această etapă intermediară. Îmi doream să avem doar un meci până la duelul cu Sporting. Dar probabil că nu au avut când să o reprogrameze", a declarat Dică la conferința de presă.

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (58)
gicab
gicab  •  08 August 2017, 21:47

Dacă sunt amatori înseamnă ca nu le-au sabotat suficient

catalynn
catalynn  •  08 August 2017, 19:41
Postat de ungurul_vesel pe 08 August 2017, 19:10

Daca tu te simti cetatean de mana a 4-a sau a 5-a e pentru ca asta esti, eu personal ma simt egalul oricarui alt european, acest complex de inferioritate pe care il ai e problema ta proprie si personal, sau poate ca tu chiar esti inferior si nu e doar un complex in cazul tau. Acuma nu e bine ca au meciuri mai multe decat adversarul, in februarie nu e bine ca au meciuri mai putine decat adversarul, in septembrie nu e bine ca acelasi numar de meciuri ca si adversarul, in decembrie nu e bine ca la se taie porcul iar adversarul nu are acest obicei, tot timpul doar scuze. Mai terminati naibi odata cu scuzele si abordati problema ca niste barbati.

Corect! Si revenind la tenis, nu se iau ei de Halep daca zice ca e obosita, ca jucat mai multe minute ca adversara sau a avut mai putin timp de odihna?! Aia macar e femeie, are o scuza. Insa ditamai zdrahonii absolut niciuna, esti bun joci, nu, stai si te uiti la altii! Asta se aplica oricarui club, nu doar fcsb cum vad ca se vaita cei pe care Becali ii considera slujitorii sai ....

764468963651742
Ilie Golombioschi  •  08 August 2017, 19:27

Daca nu e o intamplare, salut respectuos aceasta orientare strategica a LPF-ului si FRF-ului de a umple in totalitate, inclusiv cu etape intermediare, calendarul lunilor august, septembrie, octombrie lasand mai lejer pe cel al lunilor noiembrie, decembrie, cerinta des exprimata de spectatori, jucatori si de toti cei cu o inteligenta normala. Vrem meciuri multe in august, septembrie, octombrie sau in noiembrie, decembrie ?

Vezi toate comentariile (58)
Comentează