FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

ANALIZĂ GSP // Cifrele senzaționale ale CFR-ului anunță un nou titlu în "Gruia" » Comparație insesizabilă față de "era Dan Petrescu"

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat joi, 06 decembrie 2018 14:41

După 18 etape de campionat, cu Toni Conceicao la cârmă, CFR este într-o situaţie aproape similară celei de anul trecut, când a câştigat titlul sub conducerea lui Dan Petrescu.

Convulsiile de la începutul acestui sezon, schimbarea antrenorului Edward Iordănescu, demis după numai 3 partide, dar şi dubla modificare a conducerii, nu au lăsat urme prea adânci la CFR.

Comparativ cu sezonul trecut, în care Dan Petrescu a condus echipa de la început până la sfârşit şi a luat titlul, formaţia din Gruia a rămas la aceeaşi turaţie după 18 runde de campionat şi cu portughezul Toni Conceicao pe bancă.

CFR este liderul Ligii 1, cu 39 de puncte, doar unul mai puţin ca în "era Petrescu". Are o victorie în minus, dar şi o înfrângere mai puţin. Iar golaverajul este uşor superior, plus 20 faţă de plus 18 anul trecut.

Un golgeter şi apărare beton

Cu un lot fără mari modificări faţă de sezonul precedent, principalele arme ale CFR-ului din acest campionat au fost George Ţucudean şi o defensivă greu de trecut. Venit în Gruia la începutul acestui an, de la Viitorul, atacantul a marcat doar de 4 ori până la finele campionatului trecut în 14 runde (4 din retur şi 10 în play-off). Acum a explodat, după 18 runde având deja 12 reuşite în Liga 1.

Iar defensiva a rămas la fel ca în vremea lui Dan Petrescu. Tot numai 10 goluri încasate după 18 etape, cu aceiaşi oameni de bază. Plus un amănunt deloc de neglijat. Niciunul dintre cei trei fundaşi centrali, Paulo Vinicius (16 etape / un gol), Andrei Mureşan (13/ un gol) şi Adam Lang (9/0), nu a încasat niciun avertisment în această ediţie de campionat!  

8 goluriavea marcate George Ţucudean sezonul trecut după 18 etape, toate la Viitorul

11 meciuri consecutivefără înfrângere are Conceicao cu CFR, ultimul eşec în Liga 1 fiind cel cu Viitorul, în Gruia, 1-2 pe 2 septembrie

Vezi și: Sărbătoare la CFR Cluj » Marea dorință a lui Toni Conceicao în ziua în care a împlinit 57 de ani

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
198939213804366
Adrian Addryano  •  07 Decembrie 2018, 00:47

Și mai are ceva in plus CFR Cluj sezonul acesta:un director sportiv foarte bun foarte profesionist bun cunoscător al fenomenului cel mai bun din tara la ora actuala pe acest post!!!!!!!!!

smdb
smdb  •  06 Decembrie 2018, 16:50
Postat de minell73 pe 06 Decembrie 2018, 15:57

Treaba e simpla. Nici cfr nu rupe pamantul, insa nu are rival in L1 din pacate. Avem un fotbal atat de modest, incat cfr ia campionatul la pas.

Corect, cand au scos capul in Europa, pe ruta campioanelor inca, si-au luat-o rapid peste bot si nu de la vreo mare echipa, ci de la una de semi-amatori luxemburghezi. INSA, insa..., fata de restul echipelor din Liga 1, IN SPECIAL, FCSB, diferenta e uriasa. FCSB e definitia amatorismului. Cu memeul care-i tot "zice" ciobanului ce vrea sa auda (Planic e cel mai tare, Alibec se pregateste exemplar, terenul de pe NA e perfect, Rusescu e "caviar" Dik stie cel mai mult fotbal, etc., etc.), impreuna cu Dik, de care nu asculta nici femeia de serviciu, la ce poti sa te astepti?! La nimic. Steaua (FCSB) ar putea sa fie echipa mare iar in ziua in care crapa ciobanul si vine altul in locul lui. Pana atunci... din rau in mai rau, caci cu varsta, ciobanul o sa fie tot mai senil, ori FCSB e facuta dupa chipul si asemanarea "stapanului" ei....

100002473541087
Danut Ognean  •  06 Decembrie 2018, 16:41

condoleante fcsb-eilor mai ales mortii din vaslui care acum e in doliu!fortza cfr

Vezi toate comentariile (4)
Comentează