FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - RAPID 1-2

Andrei Vochin oferă 3 cuvinte pentru 3 puncte » organizare, implicare, valoare

Articol de GSP - Publicat sambata, 16 mai 2009 00:00

Conferinţele de presă de dinainte de meciuri sînt pentru unii obligaţii de serviciu, iar pentru profesionişti momentul în care deja jocul următor e pornit. Nici un antrenor nu va spune exact cum va arăta echipa şi ce strategie de joc va folosi, dar va transmite semnale clare, palpabile asupra a ceea ce va face.

Venit luni la Bucureşti pentru o prelegere în faţa cursanţilor Pro, Andy Roxburgh, şeful antrenorilor europeni şi directorul tehnic al UEFA, a punctat o idee extrem de importantă: "Dacă antrenorul nu gestionează aşteptarea, va veni media şi o va face. Este momentul în care deja alţii îi dirijează meseria".

Ca să înţelegeţi cine este Roxburgh nu voi trece în revistă un CV, ci mă voi folosi doar de declaraţia lui Puiu Iordănescu, prezent în sală: "E mai uşor pentru FRF să aducă Brazilia pentru un amical la Bucureşti decît pentru Mircea Rădulescu să-l convoace pe Andy pentru o zi de curs". Iar ca să înţelegeţi cît de importante au fost cuvintele sale să ne întoarcem la zilele de dinainte de derby.

Au fost cele în care Viorel Hizo a spus că pentru meciul din Ghencea "mă mulţumesc şi cu un rezultat de egalitate" (11 mai). Apoi că " în anumite momente ale jocului sînt prea puţini jucători care fac faza defensivă, dar încerc să remediez din mers" (13 mai). Asta înseamnă ORGANIZARE, semnul că nu va risca şi-şi va aştepta adversarul compact în propria jumătate de teren, pentru ca mai apoi să declanşeze contraatacul. A mai zis: "Le voi cere jucătorilor să fie mai agresivi, aşa i-am bătut pe stelişti cu Vasluiul" (12 mai). Asta înseamnă IMPLICARE. Şi a încheiat dînd încredere jucătorilor: "Sînt mai buni ca ai Stelei" (13 mai). Asta înseamnă VALOARE.

Rapid a cîştigat în Ghencea dintr-o ORGANIZARE mai bună a jocului.

2-2 a fost raportul ocaziilor, chiar dacă Steaua a tras 22 de şuturi la poartă, iar Rapid numai 5

Rapid a cîştigat graţie IMPLICĂRII mai mari a tuturor fotbaliştilor. Amintiţi-vă de lacrimile de ciudă ale lui Marinescu, cînd, accidentat, n-a mai putut continua meciul, dar şi de pasa lui Dayro Moreno (vezi faza pe gsptv.ro) pentru contraatacul de 2-1.

6 coechipieri şi-a scos din joc Dayro dintr-o singură pasă!

Rapid a cîştigat datorită VALORII jucătorilor de atac, superioară celei a adversarului. Priviţi doar cum finalizează Spadacio cele două contraatacuri victorioase în comparaţie cu şuturile leşinate ale steliştilor şi veţi înţelege de ce o echipă care ajunge să tragă la poartă de 22 de ori nu marchează decît o dată!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează