FOTBAL  »  Superliga  »  TACTICĂ

Apărarea l-a salvat pe Dan Petrescu, în ciuda afirmaţiilor antrenorului: "Nu ştii să te aperi, nu prinzi echipa"

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor
Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat joi, 04 ianuarie 2018 13:20

Dan Petrescu a admis că până acum, în acest sezon, a antrenat cu predilecție schemele ofensive. Dar pe locul întâi l-a dus tot apărarea, aflată în Top 10 al Europei. Atacul CFR-ului e abia pe 3, după Steaua și Craiova.

Un adevărat fenomen Dan Petrescu! Dacă CFR Cluj e pe locul 1 în clasamentul Ligii 1, după 22 de etape, o datorează în special unei defensive de fier. Doar 12 goluri încasate în 22 de etape, în Top 10 al celor mai bune apărări din Europa.

Dar el dezvăluie într-un interviu acordat DigiSport că începând din vară, de când e pe banca ardelenilor, a antrenat mult mai mult faza ofensivă!

Altă strategie

"Când eram la Urziceni, lucram mult defensiv, chiar foarte mult. Eram o echipă mică și mă gândeam că trebuie să ne apărăm tot timpul. La CFR, în schimb, am exersat puțin faza de apărare și m-am axat în special pe ofensivă.

Îmi era clar că toate echipele care vor veni la noi se vor apăra și noi vom fi nevoiți să atacăm", afirmă tehnicianul în vârstă de 50 de ani.

"Nu știi să te aperi, nu prinzi echipa"

Și totuși! Clujul a ajuns să primească atât de puține goluri "pentru că toți jucătorii din lot au înțeles că trebuie să se și apere, indiferent pe ce post joacă. La mine, dacă nu știi să te și aperi, e greu să prinzi primul unsprezece".

O condiție care a dat roade. Cu Unirea Urziceni a luat titlul în 2008-2009 având cea mai bună defensivă din campionat, iar acum e lider cu CFR. 

  • 0,54 goluri a primit CFR în medie pe meci în 22 de etape disputate din Liga 1
  • 10 goluri mai puțin decât FCSB a dat CFR în acest campionat: 35 față de 45. Și unul mai puțin decât Craiova (36)
  • 13 victorii la zero au bifat ardelenii în 22 de runde
  • 20 de goluri primise Unirea Urziceni în sezonul 2008-2009 (34 de etape), în care a luat titlul

"Comparativ cu anii trecuți sunt mult mai calm. Am carismă, sunt mai înțelegător, dar la fel de ambițios și de dornic de victorii" Dan Petrescu la DigiSport

S-au despărțit de Moutinho

CFR a anunțat ieri că l-a împrumutat pe Thierry Moutinho, până-n vară, lui Cultural Leonesa, locul 17 în LaLiga 2. Achiziționat vara trecută, liber de contract, mijlocașul portughez de 26 de ani a bifat doar 10 partide la ardeleni în toate competițiile stagiunii în curs. 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
768145689920470
Patraulea Trandafir  •  04 Ianuarie 2018, 17:58

Botezatule , titlul n-are nici o noimă . Poate la voi , la spiriști ... Cum să fie în ciuda afirmațiilor antrenorului când el chiar asta spune ...?!? Dar la voi , la trustul varanului , se pare că chiar totul e invers ... Diferența între tine și femela aia , cum îi zice ... Gâdea ! Nu-i nici una ! Una zice omul , taman invers interpretați voi ...

1198766430181192
Abigail Laslas  •  04 Ianuarie 2018, 17:26

Te aperi, nu te aperi, fara 12 p de la arbitrii te bateai cu rinam0 la play-out

sexilian
sexilian  •  04 Ianuarie 2018, 16:58

am fost neancrezator la inceputul campionatului,doresc sa ma fi inselat,FORTZA VISINII......

Vezi toate comentariile (3)
Comentează