FOTBAL  »  Superliga  »  CFR - FCSB, DUMINICĂ, 20:45, DIGI, TELEKOM, LOOK ȘI GSP.RO

Ar fi haos la FCSB dacă pierde în Gruia! » Eșecul = ratarea titlului și plecarea lui Dică. Becali are deja doi înlocuitori pe listă

foto: Raed Krishan, GSP
foto: Raed Krishan, GSP

Articol de GSP - Publicat sambata, 17 martie 2018 11:53

Steaua s-ar îndrepta către al treilea campionat ratat la rând în cazul unui eșec în Gruia, pentru că distanța de 5 puncte n-a fost ”topită” de nimeni de la Revoluție încoace. Și Dică își face bagajele.

FCSB își joacă sezonul în derby-ul de la Cluj. Sigur, vor mai rămâne opt etape de disputat, doar că diferența de 5 puncte, la care se va ajunge dacă bat ardelenii, ar fi foarte greu de recuperat. Statistic, imposibil de recuperat! De la Revoluție până acum nu a existat nicio campioană care să fi "topit" 5 puncte în ultimele 8 runde ale unui sezon.

Becali își face curaj, "rezultatul nu poate fi decisiv, fiindcă și CFR se mai poate încurca în alte jocuri", însă primul verdict din duelurile lor directe ar înclina balanța în favoarea Clujului. Precedentele dispute s-au încheiat cu remize, 1-1 și în Ardeal, și la București.

Trupa lui Petrescu a arătat constanță până acum. Și FCSB, oricum, nu a recuperat puncte suficiente nici în concurența cu Viitorul și cu Astra, în primele două sezoane care s-au disputat în acest sistem cu play-off. De fiecare dată, liderul din sezonul regulat a păstrat poziția până la finalul întregii stagiuni.

888940 02 03

"Poate vine altul din vară"

Simplificând calculul, ar fi nevoie ca formația lui Dică s-o bată pe CFR în returul programat în București mai clar decât ar pierde ea la Cluj și apoi să câștige restul etapelor, iar vișiniii să mai facă un egal. Dacă nu se va petrece un scenariu de genul acesta, Dică va fi ca și demis în situația în care o să piardă duminică.

Becali l-a anunțat public că nu rămâne dacă nu câștigă titlul, iar antrenorul s-a resemnat cu ideea. A comentat la DigiSport situația în care se află și a anticipat duelul cu CFR, pe un ton de om împăcat cu ideea că s-ar putea afla aproape de despărțirea de echipa pe care o conduce: "Să vedem ce o să se întâmple, s-ar putea să fie alt antrenor în sezonul următor".

Și în condițiile astea, Dică a susținut că nu ar semna pentru un egal, chiar dacă punctul i-ar permite să calculeze mai optimist disputa cu formația lui Petrescu. S-ar păstra doar două puncte între vișinii și roș-albaștri. 

"E normal să fie judecat așa"

Ilie Dumitrescu crede că Dică și-a asumat verdictul din momentul în care a semnat cu FCSB: "Asta e gândirea din club, antrenorul care nu câștigă campionatul nu-și păstrează postul. Dică a știut că va lucra sub această presiune și se știu și investițiile pe care le face patronul, așa că e firesc să existe pretenții". Dumitrescu i-a antrenat și el pe steliști, în 2010, când n-a rezistat un sezon întreg, a stat ceva mai mult de o lună și a plecat după un egal acasă cu Astra, supărat că spectatorii îi cereau să demisioneze. 

Reghe? Șumi?

Variante pentru schimbarea lui Dică există, chiar dacă soarta antrenorului încă n-a fost fixată. Reghecampf ar putea deveni disponibil în curând, pentru că mandatul lui din Emiratele Arabe nu mai e sigur. Al Wahda nu mai funcționează ca la începutul sezonului, a ajuns într-o criză. Reghe a plecat în vara trecută din același motiv pentru care e în pericol Dică acum: a pierdut titlul. O soluție care i-ar plăcea lui Becali e Marius Șumudică, însă cazul lui e mai complicat decât al lui Laur, întrucât suporterii nu-l acceptă pe Șumi din pricina trecutului rapidist și antistelist. Șumudică se află, oricum, într-o situație mai sigură decât e cea a lui Reghe, el luptă cu Kayserispor pentru locul 5, de Europa League. Echipa terminase prima peste linia retrogradării în sezonul trecut, dar conducerea a fixat acum un obiectiv nou, vrea în Europa League. 

În 2008 recuperase

FCSB a fost aproape de o ispravă care sfida statistica, doar că s-a încurcat în final și Becali a fost condamnat la închisoare din cauza încercării de a influența deznodământul. În 2008, steliștii concurau tot cu CFR. Clujenii avuseseră la un moment dat 11 puncte peste bucureșteni, dar roș-albaștrii au recuperat distanța și au trecut ei cu două puncte deasupra CFR-ului! Ardelenii au devenit campioni, fiindcă Steaua a pierdut în Ștefan cel Mare cu Dinamo, 1-2. Becali a mers la Cluj cu o valiză cu 1,7 milioane de euro, primă pentru U, adversara lui CFR. Procurorii au confiscat banii și Gigi a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru dare de mită.

3 antrenoria avut Becali în ultimii doi ani și jumătate: Rădoi, Reghecampf, Dică. Primii doi au plecat din cauza rezultatelor slabe, Nicolae se poate salva doar câștigând campionatul

"Cine vrea să parieze să pună că Dică își păstrează postul până la finalul campionatului! Nu-l dau afară până după ultima etapă, orice ar fi. Dacă nu ia titlul, sută la sută pleacă!"
Gigi Becali, patron FCSB

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (38)
cris4co
cris4co  •  17 Martie 2018, 18:47

CFR

geogeo
geogeo  •  17 Martie 2018, 18:31

Un articol prostesc, ca sa fiu ingaduitor. Domnul "ziarist" nu are proprietatea cuvintelor, utilizand cuvantul haos ca sa-i iasa "batul prin gard". Si va mai mirati ca radicalizati toti frustratii care va citesc.

jiboule
jiboule  •  17 Martie 2018, 18:06
Postat de martinpen pe 17 Martie 2018, 17:55

Sper sa nu amestece rezultatele lui Steaua cu cele ale fcsb si sa...

In Romania sateasca lui gigi bulau i se sufla indos mai atre ca in clarinet! fcsbistiiburleni sunt la putere! Stelei i se face stadion. fc5b fura meciuri pe banda rulanta! Participa an de an fraudulos in Europa de unde gigi bulau papa banii cu ,,paraîndărăt,, !! Spre exemplu Dinamo nu a prins playoff-ul ca nua a vrut ciobanulcocoșat! De stadion nici nu mai vorbim!! Traiasca Romanica ceausisto-gigistă!!

Vezi toate comentariile (38)
Comentează