FOTBAL  »  Superliga  »  ATAC

Atac dur al lui Marius Şumudică după deciziile LPF: "O idioţenie! Cea mai mare cretinătate din fotbalul românesc"

Articol de GSP - Publicat joi, 29 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat joi, 29 ianuarie 2015 19:24

Marius Şumudică, antrenorul echipei Concordia Chiajna, a comentat decizia LPF de a schimba modul de organizare al Ligii 1 şi condiţiile de a transfera stranieri în Liga 1.

"Este o idioţenie din toate punctele de vedere, aşa cum este o idioţenie să retrogradeze şase echipe. Nu mă tem că echipa mea va retrograda, dar este cea mai mare cretinătate din fotbalul românesc. Nu există nici o ligă în care se retrogradeze şase echipe!

Şi nu mi se pare normal nici să pui condiţiile acestea de a aduce stranieri. Ar trebui mai multă îngăduinţă, pentru că CFR Cluj a cîştigat campionatul cu străini şi a jucat bine în Europa. Regula asta impiedică să apară jucători de valoare precum Eric, Fatai, Wesley sau Adailton.

Eu înţeleg că vrei să ajuţi jucătorii români, dar poţi face altceva. Dacă ai curaj, fă un campionat de 20 de echipe şi dă şanse tinerilor să joace. Pune echipele româneşti să joace cu jucători sub 21 de ani, cu juniori, dar lasa-mi posibilitatea de a aduce un brazilian care poate fi mai bun decît orice am eu la Chiajna", a declarat Şumudică.

LPF a decis că din sezonul următor să fie 14 echipe în Liga 1, iar la finalul acestui retur vor retrograda şase echipe. De asemenea, din 2016 cluburile vor putea să transfere un jucător din afara Europei doar dacă acesta a jucat de cel puţin trei ori pentru naţionala ţării sale în ultimul an.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (21)
altona
altona  •  30 Ianuarie 2015, 09:14
Postat de hap.ciu pe 29 Ianuarie 2015, 20:45

Sa vedem cum o sanditi In B ... probabil ca voi fiind mari ganditori , o sa jucati in 8 din retur!Aveti 16 jucatori sa puneti pe foaia de joc?!O sa treceti si agentii de la firma de paza pe foaia de joc!Hai siktir!

Pe noi nu ne sperie "B"-ul. 11 ani am stat in B. Si daca mai mergem o data, care ar fi problema? Cind venim inapoi tot Rapid ne numim.

thestar
thestar  •  30 Ianuarie 2015, 08:47

>> LPF a decis că......... De asemenea, din 2016 cluburile vor putea să transfere un jucător din afara Europei doar dacă acesta a jucat de cel puţin trei ori pentru naţionala ţării sale în ultimul an.

galateanuldingalati
galateanuldingalati  •  30 Ianuarie 2015, 00:51
Postat de bdgeorge pe 29 Ianuarie 2015, 21:00

Shumi este un idiot care nu poate sa gandeasca cu unicul neuron care ii zboara nestingherit prin cap..idea daca se aplica este extraordinara.cel mai bun ex ca functioneaza este Lyon au luat tilul de 8 ori la rand in franta cu echipa cumparata ce era mai bun in Franta luat imediat si o pleiada de straini (toti valorsi nu ciurucuri ca la noi) salarii de milioane pana in 2009 cand sa rupt sacul si au realizat ca desii banii curgeau de la TV din CL ,reclama spectatori etc ...nu mai sunt suficienti..au abandonat proiectul si azi in 2014 la 4 ani au o echipa in care din primii 11 7 sunt crescuti la academia lor iar in lot 17 sunt de la academie.si uite ca sunt sus si nu dau semne sa se opreasca

vad ca ai o buna strategie de marketing. scoate repede 200 mil de euro si aplica modelul.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează