FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Atac fără menajamente la adresa lui Mircea Rednic! Oamenii din conducerea lui Dinamo nu-l iartă: "Îi știe pe copii ca pe Bartalsstovu"

Articol de GSP - Publicat vineri, 24 iunie 2016 08:58

Mircea Rednic a criticat munca prestată la centrul de copii şi juniori ai roş-albilor, iar replicile au curs în ultimele zile. Şeful centrului, Gabi Răduţă, a avut un discurs dur astăzi pentru GSP.RO şi l-a atacat fără menajamente pe fostul antrenor al dinamoviştilor:

"M-a deranjat foarte mult că s-au minimalizat valoarea şi aportul antrenorilor centrului prin declaraţiile fostului antrenor şi, în mod special, nerecunoaşterea calităţilor jucătorilor de la toate grupele.

Domnul Rednic nu era în măsură să caracterizeze în aşa fel activitatea centrului, întrucât nu a avut nicio implicare la juniori. N-a fost la niciun antrenament, la niciun joc, cunoscând jucătorii ca şi pe Bartalsstovu la meciul "naţionalei" de la Ploieşti.

Lucru de neacceptat pentru un antrenor al unei prime echipe! Nu a avut curajul să promoveze niciun jucător pe toată durata mandatului său, deşi avea la dispoziţie copii foarte talentaţi, care ar fi meritat acest lucru".

"A adus străini sub nivelul juniorilor noştri"

Răduţă a continuat: "Vă dau doar două exemple. Patrick Petre cu Viitorul, Valentin Costache cu Botoşaniul. Fiecare a dat gol, 1-1 şi 1-0, am luat 4 puncte. Şi deşi li s-a promis o a doua şansă de a juca, nu i-a mai băgat deloc, fiind complet ignoraţi, astfel încât aceşti copii, din punct de vedere moral, au fost dărâmaţi.

A preferat să aducă la Dinamo jucători cu mult sub nivelul juniorilor, precum Ghomsi, Shalaj şi Bartalsstovu, care au stopat pe nedrept dezvoltarea jucătorilor noştri, plătindu-se foarte mulţi bani pe rezilierea contractelor lor.

A fost o strategie total neprofesionistă şi astfel de lucruri au dus la decăderea fotbalului românesc în ultimii ani. Ar trebui să ne trezim şi să vedem că singura şansă de reabilitare a fotbalului românesc este investiţia în jucători autohtoni".

Cine promovează de la juniori

Dinamo se va baza tot mai mult pe juniori crescuţi în propria pepinieră, cel puţin aşa se anunţă. Răduţă: "Acum, 8 jucători de la centrul de juniori sunt în cantonament cu prima echipă în Slovenia, fiind foarte apreciaţi de noul antrenor, Ioan Andone. Muţiu, Petre, Târcoveanu, Manole, Codreanu, Dudea, Costache şi Dobre plus deja consacraţii Nedelcearu, Filip şi Rotariu.

Alţii care nu sunt în circuitul primei echipe, momentan, sunt împrumutaţi la alte formaţii de la Liga I sau a II-a. În 2013, când am ajuns la Dinamo, la echipa a doua evoluau jucători de 28-30 de ani, iar fotbalişti ca Nedelcearu, Târcoveanu, Patrick Petre sau Manole nu aveau loc de aceştia, deşi le erau superior calitativ, cu un potenţial enorm, dar lipsiţi de experienţă.

Am vrut să se ştie aceste lucruri, deoarece consider că nu orice om în necunoştinţă de cauză poate să arunce cu noroi în munca unor oameni. Regretul este cu atât mai mare cu cât vine din partea unui fost jucător şi actual antrenor.

Sunt şi mulţi tehnicieni la televizor care atunci când apar pe sticlă susţin teoria investirii în fotbalul juvenil, iar atunci când se văd pe bancă, aplică aceeaşi tactică defectuoasă, de a aduce jucători de calitate îndoielnică, blocând ascensiunea fotbaliştilor români. Şi ajungem în situaţia de a ridica din umeri după un turneu final. De ce am ajuns în situaţia de a pierde cu Albania?".

"Centrul lui Dinamo este cel mai bine organizat din România, alături de Academia lui Gică Hagi, cu jucători la toate loturile naţionale de juniori. An de an, grupele dispută finalele pe ţară, astfel că vorbele domnului Rednic nu au acoperire" Gabriel Răduţă, şeful centrului de juniori de la Dinamo

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (21)
563721390500347
Iulian Mitea  •  24 Iunie 2016, 14:59
Postat de tonimirea pe 24 Iunie 2016, 13:13

Domnule Raduta tin sa va atrag atentia ca nu toti jucatorii enumeratii sunt de la centrul de copii si juniorii. De asemenea sunt cativa care se perinda pe la lotul mare de 4-5 ani si nu confirma. Unii sunt tinuti in lotul mare doar pentru ca au pe cineva in spate sau pentru ca regula jucatorului sub 21 de ani o impune. Au terminat de mult junioratul si nu confirma, Dovada este ca nu sunt doriti de nimeni pentru ca nu au valoiare, daca o aveau erau de mult plecati. Nu va comparati cu Academia lui Hagi pentru ca fara sustinerea FRF nici cei de acolo nu au valoare. In schimb din Ardeal si de la Timisoara in special pleaca permanent juniori in Italia,Franta, Anglia etc. De la Dinamo centrul de copii si juniorii nu pleaca nimeni ?????? Iar de mandrit va mandriti cu cei gasiti atunci cand ati sosit la Dinamo sau cei achizitionati de pe la altii.

Felicitari, aveti dreptate, daca sunt inegalabili sa posteze rezultatele obtinute in acest an la turneele finale , Cupa Romaniei UNDER 17 , UNDER 19 Liga elitelor UNDER 17, UNDER 19 un dezastru Cu aceste rezultate se lauda raduta, esti mic la fel cum am scris cu litere mici. Apropo Academia Hagi joaca Supercupa Romaniei la UNDER 17 si UNDER 19 maine la Mogosoaia . Raduta poate te duci si tu sa vezi organizare perfecta, dar incearca sa fii imbracat decent sa nu mai fii comparat cu ROMICA

563721390500347
Iulian Mitea  •  24 Iunie 2016, 14:35

D le Gabi Raduta .esti un om las , care te ascunzi in spatele unor rezultate . care au venit inainte ca TU (am scris TU fiindca nu meriti nici o forma de respect) sa fii purtatorul de umbrela al d-lui Negoita minti parintii. copii, tot ce are legatura cu tine . Esti un golan crescut la nivelul judetului de unde vii, te ai pripasit aici prin linguselile si limbile bagate in urechile conducatorilor. De ce nu spui cum influentezi antrenorii derbedeule, cum te ascunzi cand copii vin si iti cer explicatii, nu reprezinti nimic ,uitate la tine cum arati mai bine este imbracat Romica , ala cel putin are un tricou cu stema clubului pe care il poarta cu mandrie, nu ca tine lasule ,are curaj si vb in fata voastra nu ca tine lasule, acum vrei bani pe copilul meu *** *** ai facut toate prostiile posibile sa impiedici evolutia unor copii care aveau talent neexploatat. Cum poti sa vorbesti asa mai excrocule ai primit foloase necuvenite

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

conasu_boeru
conasu_boeru  •  24 Iunie 2016, 13:58

Eu ii ințeleg entuziasmul și explozia lui Răduță dar sunt niste lucruri care sunt adevărate doar pe jumătate ! 1) De ce Răduță spune aceste lucruri abia acum desi le-a constatat cand Rednic era la club ? 2) Faptul că Patrik Petre si mai ales Costache nu au mai fost folositi este...fals ! Costache a mai jucat de cateva ori si a fost pe bancă tot play off-ul, Patrik Petre a stat o perioadă pănă a semnat si chiar vroia sa plece, dar Țircoveanu, Moldoveanu(pană s-a accidentat), Muțiu, Dudea, Manole si Dobre au fost incercati in anumite jocuri , dar se pare că Răduță nu stia asta ! 3) Toate jocurile pe care Dinamo le-a avut au fost foarte importante pentru menținerea in partea superioară a clasamentului si in celelalte competitii și nu poți să joci numai cu copii de 16 ani care nu au experientă în fața unor jucători cu multe meciuri in Liga I , iar Bartalsstovu că tot s-a vorbit de el nu e sub puștii enumerati de Răduță niciodată, el avand meciuri la națională ! 4) Eu personal l-am vazut pe Rednic impreună cu Negoiță cu Mihăescu si cu Dănciulescu la multe meciuri ale juniorilor sau echipei a doua, sau la finale pe grupe de vârstă ! Cred că nici asta nu o stie domnul Răduță și cred nici un antrenor din Liga I(din play-off) nu putea fizic să participe la multe antrenamente si meciuri ale juniorilor pentru simplul fapt ca se juca aproape din trei in trei zile în care includem deplasări și cantonament la Săftica ! Să nu uităm nici presiunea in care a lucrat Rednic !!!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează