FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Atât valorează un punct de titlu! 5 momente cheie care au costat-o titlul pe FCSB » Alibec, marile rateuri și două rezultate slabe

FOTO: RAED KRISHAN
FOTO: RAED KRISHAN

Articol de GSP - Publicat luni, 21 mai 2018 12:31

N-a fost să fie pentru FCSB nici în sezonul 2017-2018, roș-albaștrii ratând cel de-al treilea titlu consecutiv în Liga 1. După Astra și Viitorul, a venit rândul lui CFR Cluj să-i predea o lecție de management lui Gigi Becali și creației sale.

GSP.ro a selectat 5 momente decisive care au îndepărtat-o pe FCSB de titlu în acest sezon:

1. Calul troian Alibec

Vârful de 26 de ani, "măcelărit" între timp de Gigi Becali, a avut un sezon dezastruos. Cu excepția partidelor cu Sporting și Viktoria Plzen din preliminariile Champions League, a dezamăgit crunt. Becali și Dică au continuat să-i dea credit, forțând un eventual transfer al acestuia în speranța vreunei sume exorbitante. Alibec l-a ținut pe bancă pe Harlem Gnohere, cel care a rescris, practic, tot finalul de sezon la FCSB.

2. Lipsa unui prim '11" solid

Într-un an la FCSB, în peste cele 50 de meciuri, Dică nu a reușit să cristalizeze un prim "11" solid la echipa sa. "Nick" a jonglat cu posturile fotbaliștilor, a făcut mai mereu schimbări inexplicabile după 45 de minute și i-a bulversat pe steliști, care și-au pierdut complet deseori reperele. 

3. Transferurile de la Viitorul, un mare bluf

Becali a început să jubileze imediat după ce i-a transferat pe Romario Benzar, Dragoș Nedelcu și Florinel Coman, trei jucători decisivi în triumful Viitorului de acum un an. Cei trei au avut însă prestații mai mult decât mediocre la FCSB, fiind în repetate rânduri criticați de patron. 

4. chin la Voluntari ...

Spre finalul sezonului regulat, FCSB avea o șansă importantă să mai adauge 3 puncte în clasament, dar a eșuat lamentabil, remizând la Voluntari, 0-0, echipa finanțată de Florentin Pande, rudă cu Gigi Becali! Formația lui Dică a jucat dezastruos, remarcându-se doar prin ieșirea huliganică a lui Denis Alibec, care, după ce a fost schimbat de Dică, a distrus ușa de la vestiare.

5. ... și penibilitatea din "copou"

FCSB a irosit alte puncte vitale la Iași, unde a pierdut de două ori pe durata sezonului, de fiecare dată cu 0-1. Mai întâi, Panțîru i-a învins de unul singur pe roș-albaștri în sezonul regulat. Cu două etape înainte de final, Poli i-a dat lovitura decisivă FCSB-ului: victorie pe final, în inferioritate numerică. Cu un singur punct câștigat în "Copou", roș-albaștrii ar fi fost campioni azi, în condițiile în care Iași a rămas cu o singură victorie în play-off.

Vezi și:

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (22)
adrianii111
adrianii111  •  21 Mai 2018, 22:32

bine zice proverbul asta:pe cine nu lasi sa moara,nu te lasa sa traiesti! fix asta a patit gigi cu viitorul lui hagi(cu h mic,asemeni caracterului pe care l are).prin blatul ordinar de acum 5 ani(2-5 acasa) in urma caruia ambele echipe meritau excluse din prima liga si trimise la pascut prin liga a 4 a,mister hagi a ramas in divizia a si apoi i a furat 2 titluri lui gigica.unul pentru manjii lui,celalalt ptr cfr in contul datoriei "morale" de anul trecut.desi joaca cel mai frumos fotbal din romania,viitorul o face numai cand vrea.atunci cand e nevoie de mizerii,se dau la o parte cat ai zice hagi! uite cine ne da noua lectii de morala prin conferinte-maraton si i trage de urechi pe altii:blatistul blatistilor! ciudat ca gigi nu i prea suparat pe esecurile astea in serie! o fi stiind el de ce!

florar
florar  •  21 Mai 2018, 18:56
Postat de Robert Ivan pe 21 Mai 2018, 15:42

FCSB nu a condus niciodata pe CFR CLUJ in acest sezon, cu noroc a egalat nesperat in prelungiri mereu. ASA ca CIOCU MIC. FCSB are nevoie de un antrenor certificat si cu palmares bogat in succese, nu de un papusar si o papusa (DICA antrenor cu istporic de liga 3 a ).

Adica Steaua are nevoie de un antrenor de care toata lumea sa se teama? Cine declara ca pleaca din tara daca un arbitru mai gresea si contra lui?

orlick
orlick  •  21 Mai 2018, 18:18

Despre ce lectie de management vorbim, când CFR a castigat la diferenta de (numai) 1 punct? Daca luam de bune analizele gsp, avand in vedere ca CFR a beneficiat cel mai mult de greselile de arbitraj, clujenii sunt campioni pe merit? Va referiri la partea financiara? CFR tocmai a iesit din insolventa, dupa ce a fentat niste datorii. Vorbiti de schimbările din primul 11 al FCSB? Cred ca erau inevitabile, in conditiile in care echipa a jucat vreo 16 meciuri in plus, in Europa. E adevărat ca Steaua pierde puncte din cauza unor decizii gresite ale lui Becali, dar de ani buni e in top, castigand campionate, sau pierzand la fotografie, adversarul fiind mereu altul: Rapid, Craiova, Timisoara, Unirea, ASA, Astra, Dinamo, Viitorul, CFR. Toti profesioniștii astia au pierdut ani la rand in fata Stelei si ar da orice sa nu castige FCSB campionatul.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează