FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Au ajuns la CNN! » Incidentul de rasism în care a fost implicat Welington a fost redat de presa internaţională

Articol de - Publicat luni, 06 octombrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 05 octombrie 2014 23:26

Gestul fanului rapidist, care a aruncat cu o coajă de banană în Wellington, atacantul de la Chiajna, a fost redat de presa internaţională.

În minutul 59 al meciului Chiajna - Rapid, Wellington Carlos, atacantul ilfovenilor, a fost sancţionat cu cartonaş galben de "centralul" Marian Balaci, după ce vîrful brazilian i s-a plîns de scandările rasiste ale galeriei giuleştene. Fanii rapidişti nu s-au potolit, iar la finalul întîlnirii au aruncat cu o coajă de banană în direcţia sud-americanului.

Agenţia de presă internaţională Reuters a scris despre incidentul petrecut la marginea Capitalei, iar ştirea a fost preluată de publicaţii importante din străinătate, precum The Guardian, din Anglia. Mai mult, despre ce s-a întîmplat la partida respectivă s-a discutat chiar la postul TV de ştiri CNN!

CNCD îl condamnă pe Rada
Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării condamnă întîmplarea nefericită, dar mai ales declaraţiile ulterioare ale antrenorului Rapidului, Marian Rada.

"E foarte grav ceea ce s-a întîmplat, dar şi mai rău e faptul că cei din Giuleşti nu înţeleg cît de serios e acest subiect! Rada a făcut nişte declaraţii şocante! Nu e normal! Nu ştiu ce riscă Rapidul, însă fanul, dacă va fi identificat, va primi o amendă usturătoare", a spus Csaba Asztalos, preşedintele CNCD.

Sîmbătă seara, clubul din Grant a emis un comunicat prin care se declara alături de atacantul brazilian: "Sîntem profund dezgustaţi că un jucător a fost victima unui atac rasist. A fost un gest izolat, al unui singur spectator, un atac murdar şi laş, petrecut pentru prima oară la un meci al nostru. Înţelegem prin ceea ce trece fotbalistul şi sîntem alături de el".

Totuşi, sîmbătă, Rada scrisese pe contul său de Facebook: "Wellington, celebru fotbalist, plînge ca o muiere. Dani Alves a mîncat banana cu care s-a aruncat în el".

Comisia de Disciplină a FRF va judeca miercuri cazul, iar alb-vişiniii riscă o amendă usturătoare, dar şi suspendarea terenului propriu!

"Acest incident va fi analizat de FRF şi se va acţiona în consecinţă. Nu e loc în fotbalul românesc pentru acest tip de manifestări. Vom face totul ca acesta să fie un caz izolat, care să nu se mai repete" (Răzvan Burleanu, preşedinte FRF)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (25)
andytheblue
andytheblue  •  17 Octombrie 2014, 21:35

RAPID E PRIMA ECHIPA COMUNISTA!pentru gestul asta ,meritau 1 an suspendare fiindca sunt recidivisti !

daculliber
daculliber  •  06 Octombrie 2014, 20:05

Eiiiii, ce sa-ti spun...Am ajuns la cnn(cartoon news network), paguba-n ciuperci! E adevarat, americanii nu arunca cu banane in cetatenii de culoare, ii impusca direct! Am ajuns sa traim intr-o societate condusa de politruci mercenari care isi iau ordinele de la stapinii din occidentul "civilizat", care folosesc orice prilej pentru a-si promova interesele murdare si pentru a suspenda orice forma de exprimare libera...Pai ce, chiar asa nu se mai poate spune nimic pe stadion? Doar nu sintem la opera sau la teatru... Daca muierea aia de Wellington era barbat, se facea ca nu vede banana si-si vedea de fotbalul pe care oricum nu-l stie...Treziti-va, mai fratilor, se stringe latul si v

just.rapid
just.rapid  •  06 Octombrie 2014, 19:19
Postat de respect2014 pe 06 Octombrie 2014, 18:26

corect. am gresit! si nu mi-e ruisne sa recunosc atunci cand cineva imi face observatie fara sa-mi ia mortii pe...undeva! dar stii exact ce am vrut sa spun! si stii ca am dreptate...din pacate.

Nu iti faceam observatie ,am si precizat ca e funny, am scos un lucru in evidenta . De injurat nu aveam de ce sa te injur , nu imi sta in caracter si da ai dreptate , Rada e ultimul om care trebuia sa isi dea cu parerea , mai ales ca parerea lui nu coincide cu acel comunicat emis de clubul Rapid .

Vezi toate comentariile (25)
Comentează