FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - STEAUA, AZI, ORA 21:00, ÎN DIRECT PE DIGI1, LIVETEXT PE GSP.RO

Azi e Dinamo - Steaua! » Pentru prima oară în istorie Derby-ul se joacă într-un moment în care una din echipe e campioană

Articol de - Publicat vineri, 10 mai 2013 00:00 / Actualizat joi, 25 iulie 2013 19:27

Dinamo şi Steaua se întîlnesc pentru a 128-a oară într-un meci din Liga 1 în care doar orgoliile produc cea mai mare miză pentru diseară, ora 21:00.

Este meciul care opune singurele echipe din fotbalul românesc care nu au retrogradat niciodată, dar şi care au în palmares cele mai multe trofee interne.

Steaua - Dinamo e un derby, poate cel mai important din fotbalul românesc, însă confruntarea de diseară are o singură miză. Cea a orgoliilor dintre cele două echipe şi a suporterilor, orgolii plecate de undeva de la finalul anilor ‘40, cînd au fost înfiinţate cele două cluburi, şi alimentate an de an la fiecare dintre cele 127 de întîlniri de pînă acum.

Şi acum 50-60 de ani se juca tot cu 50.000 de spectatori în tribune, aşa cum se va întîmpla, foarte probabil, şi diseară. Diferenţa e dată doar de faptul că acum se joacă pe un stadion de 5 stele, care a costat peste 200 de milioane de euro.

În plus, meciul va putea fi văzut şi la TV, pe DigiSport, lucru care nu s-a întîmplat la primele dispute directe. Aşadar, poftiţi la derby! Se joacă Derby de România! Poftiţi diseară pe stadion sau în faţa televizorului! Se joacă meciul pentru care a fost inventat fotbalul în România!

Ce-l face şi mai special? Ei bine, pentru prima oară în istoria de 65 de ani a acestui duel fantastic, la ora derbyului una dintre echipe este deja campioană! Steaua, încoronată de etapa trecută, va folosi echipa tip şi va încerca să-şi zdrobească rivalii,aflaţi într-o situaţie neplăcută: echipă cârpită, absenţe importante. Un singur mare atu pentru "cîini": un Naţional Arena aproape plin cu fani dinamovişti!

Echipe probabile:

Dinamo: Bălgrădean - Nica, Luchin, Grigore, Muşat - Rus, Boubacar, Dandea, Curtean - Dănciulescu, Alexe. Antrenor: Cornel Ţălnar
Rezerve: Naumovski, D. Rotariu, Scutaru, Axente, R Stănescu, A. Cristea, Strătilă

Steaua: Tătăruşanu - Georgievski, Szukala, Chiricheş, Latovlevici - Pintilii, Bourceanu - Ad. Popa, Chipciu, Tănase - Rusescu. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf
Rezerve: Cojocaru, Gardoş, L. Filip, Prepeliţă, G. Iancu, Nikolici, Rocha

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (132)
ogica30
ogica30  •  10 Mai 2013, 16:20
Postat de rot_blau pe 10 Mai 2013, 15:31

Nasol! Dinamo o ia cu 3 - 0 de la rezervele lui Reghe. Negoiţă vinde clubul! "Of! ce dor, ce chin, ce jale, Va fi în Ştefan cel Mare!" Măi, măăăi!! :)))))))))))))

zi zau cu limba scoasa,poate o vom lua cu 3-0 ,dar daca asta e echipa rezervelor voastre ,cine sunt titularii?cumva,Coltescu,Boucault,Tudor,si adversarii din liga 1 care s impresariati de doamna?

rot_blau
rot_blau  •  10 Mai 2013, 15:31

Nasol! Dinamo o ia cu 3 - 0 de la rezervele lui Reghe. Negoiţă vinde clubul! "Of! ce dor, ce chin, ce jale, Va fi în Ştefan cel Mare!" Măi, măăăi!! :)))))))))))))

vl1717
vl1717  •  10 Mai 2013, 14:22

jucati tata cu rotariu si stanescu!!oricum nu mai avem nimic de pierdut!ori la bal ori la spital dar macar sa fortam tinerii astia ca au valoare!

Vezi toate comentariile (132)
Comentează