FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - ASTRA, SÂMBĂTĂ, 20:00, DIGI, DOLCE, LOOK, GSP.RO

Bagă rezervele! Șumudică vrea să își menajeze titularii pentru semifinala Cupei: "Cred că Dinamo ne bate" » Cum va arăta Astra

Adam Nemec (cu faţa) e favorit în duelul contra “astralului” Geraldo (cu spatele) // FOTO Raed Krishan
Adam Nemec (cu faţa) e favorit în duelul contra “astralului” Geraldo (cu spatele) // FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat miercuri, 10 mai 2017 00:00

Şumi are de gând să-şi menajeze câţiva jucători de bază în ultima etapă, cu "câinii", gândindu-se la semifinalele Cupei României.

S-a lansat o nouă modă în acest final de sezon în Liga 1. Echipele care nu mai au şanse la titlu evoluează cu fotbalişti din planul secund contra formaţiilor care trag la campionat. Astra va merge pe linia acestui trend, iar sâmbătă seară va menaja e câteva piese importante în meciul cu Dinamo!

Astfel, din primul "11" al lui Marius Şumudică ar urma să absenteze fotbalişti precum Săpunaru, Budescu şi Teixeira, printre alţii, pentru a fi protejaţi de accidentări sau recidive în perspectiva returului semifinalei Cupei României cu ACS Poli. În tur, giurgiuvenii s-au impus cu 4-1.

Săpunaru nu s-a pregătit vreme de două zile înaintea jocului cu FCSB (0-1), de luni seară, s-a implicat la antrenamente de-abia duminică şi a ţinut să evolueze contra rivalilor de-o viaţă. Dar sâmbătă va fi protejat pentru a nu risca să piardă finalul sezonului.

Teixeira n-a mai jucat de la partida tur cu bănățenii, după ce un adversar l-a accidentat, punându-i o talpă pe gleznă, lusitanul alegându-se cu o contuzie puternică. Budescu resimte şi el durata unui sezon întreg, va începe, cel mai probabil, doar pe bancă împotriva lui Dinamo.

În schimb, va reveni în primul "11" Junior Morais, care-i acontat de FCSB. Brazilianul n-a vrut să joace contra viitoarei sale echipe pentru a nu se face interpretări negative privind evoluţia. Dar a transmis că poate juca fără probleme contra "câinilor" pe care-i va întâlni din ediţia viitoare în Derby-urile de România.

Şumudică a declarat că trebuie să se gândească la Cupa României, ultimul obiectiv realizabil pentru Astra: "Cred că Dinamo ne bate sâmbătă! Există posibilitatea să menajăm mai mulţi jucători. La trei zile distanţă după partida de campionat, am şi eu meci decisiv pentru finala Cupei. Nu mai are rost să trag la campionat, ce să mai obţin? Oricum, suntem pe ultimul loc în play-off. Vrem să ajungem în finala Cupei şi să luăm trofeul".

"Lucrurile sunt clare, Viitorul e campioană. Nu cred că s-au făcut jocuri murdare sau blaturi pe acest final de sezon. Mi s-a părut un campionat foarte onest"
Marius Şumudică, antrenor Astra

2victorii şi o remiză a obţinut Dinamo în acest campionat contra Astrei: ambele succese la Giurgiu, egalul în Ştefan cel Mare

Echipa probabilă Astra: Iliev- Oros, Geraldo, R. Alves - Belu, Pițian, Lovin, R.Moise, Balaure - Buș, D. Florea

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (46)
luciann
luciann  •  10 Mai 2017, 19:46
Postat de stelbz pe 10 Mai 2017, 10:37

Jocurile au fost facute inca de la inceputul play-off : totul a fost(este) o lupta de 5 contra 1(FCSteauaB ! Totul pentru a nu castiga FCSteauaB ! Asta va insemna mereu si in viitor acest play-off in Romania !

Noroc ca oltenii "au boala veche" pe dinamovisti! Aia sunt singurii care au jucat corect cu ei!!!

luciann
luciann  •  10 Mai 2017, 19:44

Deci Shumi si-a tinut promisiunea facuta inainte de play-off, "o sa vedeti voi surprize"! Le-a dat cate SASE puncte adversarelor noastre la titlu!!!

luciann
luciann  •  10 Mai 2017, 19:42
Postat de poison pe 10 Mai 2017, 16:41

Toata lumea stie ca in anul 2003, FC FCSB a preluat in mod ABUZIV si complet ILEGAL locul din Liga 1 ramas vacant dupa disparitia regretatei echipe de traditie Steaua Bucuresti, insusindu-si stema si istoria acestora. Tot binecunoscut este si faptul ca din 2003 pana in prezent conducerea FC FCSB a savarsit nenumarate fapte penale si fapte necinstite (drept pentru care au petrecut timp dupa gratii). Desi este o echipa tanara, infiintata acum 14 ani, FC FCSB SA a strans nenumarate contraperformante sportive pe plan European (contrar a tot ceea ce raposata Steaua Bucuresti reprezenta). Tot binecunoscut este si faptul ca FC FCSB SA, de cand a fost abandonata de neamtul Neubert nu a mai reusit sa castige niciun trofeu in Romania, desi conducerea fcsb-ista s-a milogit constant de adversari sa joace tare cu altii si sa o lase mai moale cu ei, a recurs la tertipuri josnice de destabilizare a jucatorilor adversi prin anuntarea intentiei de cumparare exact inaintea meciului direct etc. Prin urmare, desi poate parea un pleonasm, situatia e clara: FC FCSB SA este o echipa neinsemnata, un contraexemplu pentru fotbal si o mizerie care trebuie extirpata din Liga 1 si retrogradata in liga 5 fara drept de promovare in primii 10 de ani!!!

:))) D-aia umpleti stadionul cand jucati cu ei? :)))

Vezi toate comentariile (46)
Comentează