FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO, DUMINICĂ, 24 SEPTEMBRIE, 20:30, DIGI, TELEKOM SPORT, LOOK, GSP.RO

"Bântuit" de FCSB » Miriuță are coșmaruri cu marea rivală înaintea debutului ca antrenor în Derby de România

Miriuță a mai antrenat alte 7 echipe până să ajungă șeful
Miriuță a mai antrenat alte 7 echipe până să ajungă șeful "haitei": Energie Cottbus II, Ceahlăul, CFR, Gyor, ASA Târgu Mureș, Energie Cottbus și Chiajna / FOTO: Alex Nicodim

Articol de , - Publicat vineri, 22 septembrie 2017 10:57

Vasile Miriuță va debuta ca antrenor al echipei sale de suflet tocmai în Derby de România, duminică, de la ora 20:30, în direct la TV Digi Sport, TV Telekom Sport și Look TV. Rivala îi trezește amintiri neplăcute, iar evenimentele din trecutul apropiat al grupării nu sunt de bun augur.

Miriuță a ajuns, la 49 de ani, să-și îndeplinească visul: acela de a-i pregăti pe "câini", pentru care a și jucat în anii '90. Tehnicianul a început deja munca în Ștefan cel Mare, iar duminică va debuta tocmai împotriva Stelei.

Adică rivala de-o viață, el fiind dinamovist din copilărie: "N-aș putea s-o pregătesc pentru toți banii din lume!". În istoria recentă a clubului, alți doi antrenori au mai bifat primul lor meci la roș-albi în Derby de România:

1. Florin Marin - la începutul ediției 2002/2003, când a reușit 1-1 în Ghencea.
2. Ioan Andone - în returul aceleiași ediții, 2-4, în Ștefan cel Mare, chiar în seara în care a fost inaugurată nocturna pe stadion.

O victorie în 10 dueluri

Băimăreanul e legat de numele echipei rivale. Primul său meci ca "principal" în Liga 1, în 2013, la Ceahlăul, a fost tot contra FCSB, în deplasare, victorie a roș-albaștrilor cu 2-1. De altfel, din 10 meciuri, Miriuță a câștigat unul singur, în 2016, când a bifat prima victorie a CFR-ului la București după 68 de ani. În rest, trei remize și 6 eșecuri!

Elita

Miriuță urmează unui grup select de 30 de antrenori dinamoviști care au mai pregătit "haita" în Derby de România. Gazeta vă prezintă elita:

- Cele mai multe meciuri: 1. Dumitru Nicolae Nicușor (16), 2. Angelo Niculescu (13), Iuliu Baratki (12), Traian Ionescu și Ioan Andone (câte 10)
- Cele mai multe victorii: 1. Dumitru Nicolae Nicușor (9), Iuliu Baratki (7)
- Cele mai multe remize: 1. Angelo Niculescu (7).

Antrenorii dinamoviști din Derby de România
1. Coloman Braun
2. Rudolf Wetzer
3. Iuliu Baratki
4. Angelo Niculescu
5. Traian Ionescu
6. Dumitru Nicolae Nicușor
7. Bazil Marian
8. Ion Nunweiller III
9. Valentin Stănescu
10. Iosif Varga
11. Constantin Cernăianu
12. Mircea Lucescu
13. Gheorghe Mulțescu
14. Alexandru Moldovan
15. Florin Halagian
16. Ion Moldovan
17. Remus Vlad
18. Marian Bondrea
19. Viorel Hizo
20. Cornel Dinu
21. Ion Marin
22. Florin Marin
23. Mircea Rednic
24. Walter Zenga
25. Ioan Andone
26. Cornel Țălnar
27. Dario Bonetti
28. Liviu Ciobotariu
29. Flavius Stoican
30. Cosmin Contra

12 
dintre cei 30 de antrenori ai lui Dinamo nu au câștigat niciun Derby de România

5 înfrângeri
a strâns Traian Ionescu, cele mai multe pentru un antrenor dinamovist în Derby-uri. E urmat de Andone (4)

Vine după 3 învingători

Miriuță le urmează lui Contra, Andone și Rednic, fiecare cu palmares pozitiv în Derby-urile de România în ultimele trei mandate în toate competițiile. "Guriță" a strâns două victorii și un eșec, "Fălcosul" a acumulat două succese și o remiză, în timp ce "Puriul" a bifat o victorie și 5 egaluri.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
corectu
corectu  •  22 Septembrie 2017, 16:06

Daca Steaua este singura echipa care joaca in Grupele E.L.,este normal sa sa vorbeasca mai muly de ea. P.S.Costache e suspendat.

dinamo_fan
dinamo_fan  •  22 Septembrie 2017, 15:18

“Clubul Sportiv al Armatei “Steaua” detine exclusivitatea: … d) palmaresului inregistrat de catre sportivii si echipele clubului in competitiile in care au participat.” sursa: http://www.steaualibera.com/2017/06/07/exclusivitatea-motivarea-deciziei-din-dosarul-numele-steaua/

calinescu_
calinescu_  •  22 Septembrie 2017, 14:56

GREU PENTRU MIRIUTZA DUPA CE URAGANUL CONTR&MUTU A DISTRUS NUCLEUL DE BAZA LA DINAMO .....!!!!!! CUM SA-I DAI PE NISTOR SI PE BUSULADZICI ????????????????????? E DE NOAPTEA MINTII CE AU FACUT CEI DOI IN ASISTENTZA LUI DANCIU ....!!!! DACA MIRIUTZA ESTE INTEGRU TREBUIE SA REZISTE PANA LA IARNA CU CE ARE SI APOI POATE RECONSTRUII CEVA ....!!!!! UN 11 PENTRU MIRIUTZA: BRANESCU --- NICA ; NEDELCEARU ; KATZICAS ; OLIVA;-----ST FILIP ; ANTON ;----HANKA, MAHLANGU,COSTACHE---NEMEC;

Vezi toate comentariile (5)
Comentează