FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Becali își protejează investiția! Clauză specială pusă lui Moruțan până ajunge la FCSB

Articol de - Publicat vineri, 05 ianuarie 2018 14:15

Lui Olimpiu Moruțan i se va face o poliță în caz de invaliditate, care să acopere prețul de transfer de la Botoșani, 700.000 de euro, în condițiile în care el va rămâne la clubul moldav până-n vară.

Olimpiu Moruțan a fost cumpărat în decembrie de Gigi Becali, cu 700.000 de euro, sumă la care se adaugă diverse bonusuri şi un procent dintr-un transfer ulterior. Dar, potrivit înțelegerii dintre cluburi, va rămâne până la finele sezonului în curs la FC Botoșani, motiv pentru care, pe perioada împrumutului, s-a decis ca jucătorului să i se facă o asigurare în caz de invaliditate totală.

O poliță ce, potrivit surselor Gazetei, se va calcula la suma de transfer și va fi încheiată cel mai probabil la ING. Ce nu e clar deocamdată, însă urmează să se stabiliească în zilele următoare, este cine o va plăti. Becali, noul proprietar al mijlocașului de 18 ani, FC Botoșani, actualul său club, sau cele două grupări împreună.

"Așa am simțit"

"Decarul" moldavilor a parafat la finele anului trecut un contract pe 5 ani și a declarat că "aşa am simţit, că trebuie să semnez cu Steaua. Vreau să rămân cu picioarele pe pământ, vreau să-mi fac treaba la Botoşani şi sper să intrăm în play-off. Încă nu am vorbit cu domnul Dică, am discutat doar cu domnul Argăseală şi cu domnul Becali".

Moruțan s-a arătat impresionat de Gigi: "Mi-a dat nişte sfaturi foarte bune, mi-a zis că are mare încredere în mine. În primul rând, vreau să fiu la Steaua şi apoi o să văd ce se întâmplă. Trebuie să joc foarte bine acolo şi apoi vom vedea, nu se ştie niciodată. Am remarcat că sunt foarte mulţi tineri în lot, mă vor ajuta şi pe mine, că suntem prieteni, şi sper să facem treabă bună". 

10.000 €de euro pe lună va câștiga Olimpiu Moruțan la FCSB, conform contractului pe 5 ani

70.000.000 €e clauza pe care i-a fixat-o Becali mijlocașului în vârstă de 18 ani

21 meciuridouă goluri și patru pase de gol are Moruțan pentru FC Botoșani în acest sezon

OFERTA CU CARE BECALI ȘI L-A ASIGURAT PE MORUȚAN

  • 700.000 de euro sumă de transfer
  • 300.000 de euro dacă echipa se va califica în grupele UEFA Champions League cât timp Moruțan este sub contract
  • 200.000 de euro în funcție de performanțele la echipa națională și la club
  • 20% din profitul obținut de FCSB după o eventuală vânzare a jucătorului, procent care poate fi răscumpărat de FCSB pentru 1 milion de eur

Precedentele Chiricheș și Gabi Matei

Moruțan nu e primul jucător în această situație. Vlad Chiricheș a fost cumpărat de Steaua în vara lui 2011, dar a fost lăsat să continue până-n ianuarie 2012 la Pandurii. Perioadă pentru care i s-a încheiat, ca și lui Moruțan, o asigurare de invaliditate. La fel se întâmplase și cu Gabi Matei, achiziționat de Steaua tot de la Pandurii, în ianuarie 2011, și lăsat acolo până în vara aceluiași an.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
haideusicfr
haideusicfr  •  05 Ianuarie 2018, 20:17

Ei Gigi ,Gigi,poate nu esti om rau.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează