FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Bizonul s-a inventat în România! Gnohere a venit XXL la Petrolul și se pregătește să plece vedetă de la FCSB

foto: Raed Krishan, GSP
foto: Raed Krishan, GSP

Articol de - Publicat sambata, 17 februarie 2018 09:00

Gnohere a confirmat cu Lazio că e în cel mai bun moment al carierei. Un atacant care n-a avut loc în prima divizie belgiană a ajuns în Liga 1 gras și a devenit un erou al FCSB, respectat de staff și de glorii ale clubului.

"Acesta nu mai e un bizon! Ce am văzut în seara asta a fost o gazelă!". Remarca lui Gabi Balint la DigiSport a subliniat minunea care a devenit Gnohere. Un atacant subestimat și în România, și în Belgia a ajuns s-o bată pe Lazio după o cursă fantastică, un contraatac în care a alergat mai bine decât s-ar aștepta de la un vârf masiv cum este el.

"Luați-l, e bun!"

La 29 de ani, francezul poreclit "Bizonul" a înregistrat un progres formidabil! El a ajuns în România în 2015, adus la Petrolul de agentul Mihai Joița și de antrenorul Tibor Selymes. Avea 100 de kilograme la 1,83. Selymes l-a încurajat să se antreneze, a alergat cu el, însă Gnohere n-a progresat suficient din acest punct de vedere, nu a slăbit îndeajuns și patronul Dan Capră l-a dat afară.

L-a recuperat imediat Mircea Rednic pentru Dinamo. "Știam că avea niște kilograme în plus, dar când l-am văzut cât se îngrășase nu-mi venea să cred! Am avut emoții când i l-am prezentat lui Negoiță", a povestit Rednic, încurcat în acel moment că trebuia să-și convingă patronul că un supraponderal e de fapt un fotbalist excelent.

22 de goluria marcat Gnohere în cel mai bun sezon al lui în Belgia, la Charleroi, în 2012. Echipa juca în divizia secundă, a promovat atunci și l-a retrogradat pe "Bizon" ca rezervă când a urcat în eșalonul de elită

Până la urmă, Mircea a apelat la un "neutru" priceput ca să argumenteze în favoarea semnării unui cotract cu "grăsuțul": el și Negoiță l-au întrebat pe Ionel Augustin ce părere are. "E foarte bun", a răspuns fostul atacant dinamovist din anii '80. Augustin fusese impresionat după ce urmărise imagini cu "Bizonul". "Nu e o problemă gravă că e gras, că slăbește", a confirmat "Oneață".

De două ori mai multe goluri decât Dinamo!

Gnohere a slăbit, până la urmă, și a devenit golgeterul "câinilor" înainte să fie cumpărat de Becali cu 250.000 de euro. Ca în Belgia, unde nimeni din prima ligă nu avusese încredere în el, și ca la Petrolul, unde Capră se speriase de kilogramele în plus, francezul a fost subestimat și la FCSB.

Becali l-a adus ca rezervă pentru Alibec, dar Eddy a devenit titularul, e mult mai bun decât românul. Are 12 goluri în campionat, unde a disputat doar 14 partide ca titular. Și a mai adunat 4 goluri în Europa League, inclusiv cel înscris joi seară.
Cu 4 goluri, el a înscris de două ori mai mult decât Dinamo în cele mai recente campanii europene ale ei! În sezonul 2012-2013, "câinii" au marcat un gol în dubla manșă cu Metalist Harkov, 0-2 și 1-2. În ediția asta din Europa League au mai marcat un gol, 1-1 și 0-3 cu Athletic Bilbao.

34 de goluriare Gnohere la Dinamo și la Steaua, câte 17 pentru fiecare. În derby-ul de duminică nu va juca, pentru că e suspendat, va fi înlocuit cu Florin Tănase

Negoiță s-a ales doar cu 250.000 de euro, pentru Gnohere se apropia de finalul contractului. Becali l-a luat mai mult ca să arate că poate să cumpere și de la Dinamo, nu neapărat fiindcă avea încredere în "Bizon". Numai că vârful de 29 de ani continuă să progreseze și să uimească.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (24)
matheus9999
matheus9999  •  18 Februarie 2018, 02:49
Postat de onduku pe 17 Februarie 2018, 11:31

Ratat esti tu Moflea. Bolnaviorule, non stop in casa.

Prietene, nu te mai obosi ca esti praf. Lasa-i pe jack_the_stripper sau salatini, care pot sustine un conflict de idei. Unul gramat.

marian0904
marian0904  •  17 Februarie 2018, 18:22

Bravo Gnohere! Pe deasupra mai are si trei baieti frumosi! Iar pentru cei care cred ca orice zboara se mananca (si orice hotarare judecatoreasca se aplica peste tot si-n orice imprejurare): Hai Steaua!

vasy86le
vasy86le  •  17 Februarie 2018, 13:21
Postat de randoom.__ pe 17 Februarie 2018, 12:38

nu numai ca a confirmat la Steaua,dar deja a dat mai multe goluri pentru Steaua intr-un timp mai scurt si in mai putine meciuri,decat a dat la rinamo aka rusinea romaniei.

Tu esti si prost si prost, pai acum zici ca voi l-ati facut pe bizon fotbalist? Daca nu era Rednic si Dinamo, nici dracu nu mai auzea de bizon, pacat ca nu are caracter, a fost apreciat la Dinamo cum nu a fost nicaieri, dar a pus botul la branza si cine pune botul la branza ciobanului, are caracterul infect ca si ciobanul.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează