FOTBAL  »  Superliga  »  CARIERĂ

Budescu și Băluță, salvați de un fost antrenor dinamovist: "Pe Alex l-am îngrijit ca pe o floare și lui Costică i-am schimbat cariera"

Budescu vs Băluță
Budescu vs Băluță

Articol de GSP - Publicat luni, 01 ianuarie 2018 16:00

Gigi Mulțescu, fostul antrenor de la Dinamo, Universitatea Craiova și Astra, a vorbit despre doi dintre cei mai importanți jucători din Liga 1 pe care a reușit să-i formeze.

"Pe Băluţă l-am îngrijit ca pe o floare. La început i se reproşa că nu juca bine. Ca să-l salvez, am schimbat sistemul (n.r. la Craiova) şi am jucat cu un singur mijlocaş defensiv şi cu doi interi, cu el şi cu Rocha sau cu el şi cu Gustavo.

Spre final, în play-off, am jucat cu trei vârfuri şi lăsam să se schimbe între ei. Au făcut nişte meciuri... Mai ales la CFR Cluj, când am bătut cu 3-0. În vară, a fost convocat la naţională. Actualul antrenor, şi prin sosirea lui Mitriţă, a reuşit să exploateze la maxim calităţile lui", a declarat Mulțescu pentru Prosport.

"După două etape, pentru că se tot comenta 'uite că Mangia i-a schimbat poziţia lui Băluţă şi dă randament' l-am sunat pe domnul Rotaru: «Nu vă amintiţi că eu i-am schimbat poziţia?». «Da, domnule, e creaţia dumneavoastră, nu se pune problema». Este foarte bine exploatat, actualul antrenor îl foloseşte foarte bine, sigur că s-a mai corijat, s-a mai maturizat şi a venit în formă maximă" Gigi Mulțescu

Budescu salvat de ”Smurd”

Tot cel poreclit "Smurdul" crede că i-a salvat cariera lui Constantin Budescu, jucătorul de la FCSB.

"Lui Budescu i-am salvat cariera, nu i-am schimbat-o. El era dat afară când m-am dus eu la Astra, în 2011. Era scos din lot. Spuneau că nu se pregătea, că era gras. Se antrena singur prin parcuri. L-am adus înapoi, l-am băgat în program de pregătire şi slăbire. După două săptămâni, a fost rezervă cu U Cluj, l-am băgat la 1-1, a dat două goluri şi am bătut 3-1.

Din momentul ăla a rămas titular, eu am plecat, a venit Şumudică şi l-a exploatat. Șumudică a ştiut să gestioneze relaţia cu jucători valoroşi. Bine, el a avut jucători făcuţi, eu a trebuit să îi fac. Budescu are o personalitate foarte puternică şi e interiorizat. Dacă ştii să vorbeşti cu el şi nu-l jigneşti, dacă ştii să-i atingi coarda sensibilă poţi să faci treabă", a încheiat Mulțescu pentru sursa citată.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
dani26uno
dani26uno  •  02 Ianuarie 2018, 01:31

Mosule , dar Burlacu ca l ai ținut 2 ani numai la echipa 2 și jucai cu Ramble și Fajici de ce nu te lauzi ? Ai fi un politician Bun , te lauzi și minți de îngheață apele.

observator_federal
observator_federal  •  01 Ianuarie 2018, 20:36
Postat de samertx pe 01 Ianuarie 2018, 16:46

https://www.youtube.com/watch?v=b0HTy3Ty_Jk La mulți ani!

La mulți ani!

samertx
samertx  •  01 Ianuarie 2018, 17:03

Pentru toată mărginimea munților Carpați: https://www.youtube.com/watch?v=7exxY2CFXjc La mulți ani!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează