FOTBAL  »  Superliga  »  DEZAFILIEREA UNIVERSITĂȚII

Burleanu anticipează deznodământul în cazul dezafilierii Universității: "Aflăm dacă mai avem sau nu fotbal în România"

Articol de GSP - Publicat marti, 23 mai 2017 22:50

31 mai este data la care Curtea de Apel va da verdictul în cazul dezafilierii Universității Craiova. Prima instanță, Tribunalul București, a stabilit în urmă cu aproximativ un an că Mititelu a fost prejudiciat cu peste 200 de milioane de euro. 

"Procesul cu Universitatea Craiova poate falimenta Federația. Nu ne-a fost ușor să redresăm situația în acești ani. Dar aceste lucruri au rămas și trebuie să așteptăm verdictul.

Pe 31 mai vom afla dacă mai avem sau nu fotbal în România. Dacă suma de 250 de milioane de euro ar scădea, ipotetic vorbind, va trebui să vedem de unde putem tăia.

E foarte dificil, pentru că nu poți tăia de la echipa națională. E dificil, pentru că în toată această perioadă noi ne-am chinuit să strângem cureaua și să facem economii", a zis Burleanu la TV Sport Ro.

ISTORICUL DEZAFILIERII U CRAIOVA

În 2013, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie, în dosarul privind dezafilierea echipei de fotbal Universitatea Craiova. Cei doi au fost acuzați de abuz în serviciu și trafic de influență.

Pe 13 iunie 2016, Tribunalul București, prima instanță, a decis ca Mircea Sandu și Dumitru Dragomir să fie condamnați la 3 ani cu suspendare în cazul dezafilierii Universității Craiova.

DNA a făcut recurs imediat după aflarea sentinței. La fel au procedat și cei doi condamnați. 

Conform sentinței care nu e executorie, Sandu și Dragomir trebuie să plătească o amendă de 80.000 de lei și trebuie să presteze 3 luni de muncă în folosul comunității. Atât LPF, cât și FRF trebuie să plătească amenzi penale, în valoare totală de 370 de mii de lei. Ceilalți membri CEx sunt absolviți de orice vină. 

În plus, instanța a dispus că Adrian Mititelu trebuie să primească 1 miliard de lei, adică peste 220 de milioane de euro. Suma ar trebui plătită de Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, FRF și LPF.

Procurorii DNA au cerut câte 14 ani de închisoare pentru Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, adică pedeapsa maximă plus o treime spor de pedeapsă pentru circumstanțe agravante.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
craiovenis
craiovenis  •  24 Mai 2017, 09:56

Ati strans cureaua angajand cu o suma fabuloasa un selectioner care nu a mai antrenat niciodata o reprezentativa nationala, ci doar echipe de club? Sau nu v-au ajuns primele uriase de calificare la EURO, din cea mai slaba grupa europeana? ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

127939151042796
Marcello Kazan  •  24 Mai 2017, 04:29

E Dezastru ca oameni de virsta lui M. Sandu si Dragomir sa faca purscarie dar pentru felul in care si-au incordat "muschii" fata de U. Craiova si Mititelu scotindu-i pur si simplu din fotbal fara sa le pese de prejudiciile financiare si dezastrul Total pe care-l aduci cuiva, dovedeste PUR SI SIMPLU SADISM iar pentru asta cei doi TREBUIE SA PLATEASCA... M. Sandu chiar s-a crezut DEASUPRA LEGII iar Mitica Dragomir, PREA SMECHER PENTRU PARTEA ASTA A EUROPEI... Sa vedem ce va fi, dar NU e corect cum a procedat M. Sandu iar Mitica, cel putin o scurta perioada de timp, s-a lasat ademenit de M. Sandy si va plati si el pentru ca merita...

gannicus2014
gannicus2014  •  24 Mai 2017, 01:24
Postat de razvanstefan2010 pe 24 Mai 2017, 00:10

asa tare ati strans cureaua, ca anul trecut ati avut un mic deficit ... de peste 5.5 milioane euro!

au strans cureaua , adica au furat mai putin decat si-au propus , pentru ca nu mai au avut ce sa ia ... cand se va schimba conducerea , vom afla toate artificiile financiare ale lui Burli

Vezi toate comentariile (6)
Comentează