FOTBAL  »  Superliga  »  LUPTA LA TITLU

”Bursucul” și-a creat rivalul! Dică a ajuns simbol al Stelei și liderul generației UEFAntastice după ce Dan Petrescu l-a refuzat la Rapid

Articol de GSP - Publicat marti, 02 ianuarie 2018 10:46

Dan Petrescu, 50 de ani, și Nicolae Dică, 37 de ani, se luptă pentru titlu în Liga 1, însă rivalitatea n-ar fi fost posibilă dacă tehnicianul CFR-ului ar fi acceptat transferul stelistului la Rapid.

Dică e astăzi antrenor la FCSB, deși nu are încă licența PRO, pentru că e unul dintre cei mai importanți jucători din istoria recentă a echipei și unul dintre preferații fanilor. Trecutul lui Dică putea avea însă alte culori, iar istoria sfertului UEFAntastic ar fi fost cu totul alta.

În decembrie 2003, Mircea Rednic era dat afară de la Rapid și înlocuit cu Dan Petrescu. ”Bursucul”, crescut în Ghencea și component al finalistei Cupei Campionilor Europeni din 1989, a pupat atunci un steag în culorile giuleștenilor, gest care a stârnit furia fanilor steliști. A luat însă și o decizie care pare de neînțeles acum: nu l-a vrut pe Dică la Rapid!

Rapid oferea mai mult

Înainte să fie dat afară, Rednic discutase deja cu George Copos despre vedeta de atunci a lui FC Argeș. Dică marcase nouă goluri în tur și era deja în discuții cu Frankfurt, Dinamo, Steaua și Craiova. George Copos, patronul ”vișiniilor”, era dispus să plătească 400.000 de dolari pentru a-l aduce în Giulești. Oferta era una net superioară față de cea a Stelei, care a plătit pentru atacant numai 250.000.

Rednic a fost însă înlăturat și înlocuit cu Dan Petrescu. ”Bursucul” îi transmite însă lui Copos că nu are sens să îl transfere pe Dică: ”Nu e un jucător care să intre în concepția mea de antrenor!”. Copos l-a ascultat și s-a retras din cursa pentru semnătura vârfului. Dică a refuzat-o pe Frankfurt și a semnat în cele din urmă cu Steaua.

Semifinală UEFA, două titluri și profit

Dan Petrescu a apucat s-o antreneze pe Rapid numai patru luni, fiind demis după 7 meciuri la cârma giuleștenilor. Ce s-a întâmplat cu Dică? Au urmat 4 ani și jumătate în tricoul Stelei, perioadă în care a câștigat trei trofee și a marcat 68 de goluri, 14 dintre ele în cupele europene. Mai mult, a fost motorul echipei în 2006, când ”roș-albaștrii” au ajuns până în semifinalele Cupei UEFA și în grupele Ligii Campionilor după 10 ani!

În sferturile UEFA, Steaua lui Dică a eliminat-o în sferturi chiar pe Rapid, 1-1 în Giulești și 0-0 pe fostul ”23 August”. Istoria acelei confruntări putea fi însă cu totul alta cu Dică în ”alb-vișiniu”. O istorie care i-ar fi redus spre zero șansele de a fi în acest moment antrenor la FCSB și rivalul lui Dan Petrescu în lupta pentru titlu.

2.000.000 €a încasat Steaua în 2008 după ce l-a vândut pe Nicolae Dică la Catania

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
haideusicfr
haideusicfr  •  02 Ianuarie 2018, 16:48
Postat de mvradulescu pe 02 Ianuarie 2018, 11:46

CFR Cluj a fost înființată în 1907 și în mod evident era echipa Căilor Ferate Maghiare ... Poate ministerele tutelare erau într-un fel „surori”, având eceleași preocupări: transportul pe calea ferată ! Performanțe importante a avut însă doar după ce a intrat în atenția d-lui Paszkany ...

CFR a apartinut de Atelierele 16 Februarie. Asta a fost o intreprindere unde muncitorii erau in majoritate romani. Nu ca ar conta ,dar asta e realitatea.

haideusicfr
haideusicfr  •  02 Ianuarie 2018, 16:37
Postat de mvradulescu pe 02 Ianuarie 2018, 11:46

CFR Cluj a fost înființată în 1907 și în mod evident era echipa Căilor Ferate Maghiare ... Poate ministerele tutelare erau într-un fel „surori”, având eceleași preocupări: transportul pe calea ferată ! Performanțe importante a avut însă doar după ce a intrat în atenția d-lui Paszkany ...

U Cluj a luat fiinta la ..Budapesta. In 1919 ,echipa studentilor romani.

dynamo.dresden
dynamo.dresden  •  02 Ianuarie 2018, 14:05

Bursucu sa nu pomeneasca numele dinamo . Numele asta e prea curat pentru ce a facut el la urziceni cu meme

Vezi toate comentariile (13)
Comentează