FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL CAMPIOANA ROMÂNIEI

Când începe haosul la comisiile interne și la TAS? Steliștii vor petrece toată vara pe la comisii ca să demonstreze că sunt campioni

Articol de GSP - Publicat sambata, 13 mai 2017 23:10

Steliștii continuă să susțină că ei sunt campionii Ligii 1, în timp ce LPF a decernat titlul Viitorului, luând în calcul doar meciurile directe din play-off.

“Din punctul nostru de vedere, regulamentul e clar, noi suntem campioni. Vom mergem la TAS pentru a ni se face dreptate”, spun cei de la FCSB la unison.

Dar demersurile ar putea fi destul de anevoioase. Pentru că pașii nu-s puțini și nici simpli, iar forurile interne s-au pronunțat deja împotriva scenariului propus de roș-albaștri.

  • Pentru ca steliștii să poată contesta ceva oficial, e nevoie de o întrunire a Comitetului Executiv al FRF, să valideze rezultatele și clasamentul Ligii 1.
  • Anul trecut, acest lucru s-a întâmplat la finalul play-out-ului, care acum se termină tocmai pe 4 iunie!
  • Dar lucrurile ar putea fi urgentate de LPF (doar dacă oficialii Ligii vor vrea asta). Ei ar trebui să trimită la Federație numele echipelor calificate în cupele europene, în ordinea clasamentului agreat de LPF, pentru a fi transmise mai departe la UEFA. Abia în acel moment, FCSB ar avea un suport regulamentar pentru a face o contestație.
  • Ar urma judecata la forurile interne: mai întâi Camera Natională pentru Soluționarea Litigiilor, apoi Comisia de Apel.
  • Și abia după aceea se poate merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane (pentru că steliștii sunt convinși că nu vor primi câștig de cauză la comisiile ghidonate de LPF și FRF).

În mod normal, o asemenea procedură, cu 3 comisii implicate, nu poate dura mai puțin de două luni.

Dar steliștii vor încerca să urgenteze totul, pentru a fi siguri că vor primi un verdict final înainte de 14 iulie, atunci când la UEFA se vor trage la sorți meciurile din turul 3 preliminar al Ligii. Și cei care mânuiesc bilele ar trebui să știe în ce urne pun FCSB și Viitorul.  

CITEȘTE ȘI: Calcule: șanse infime pentru Viitorul și FCSB în preliminariile UCL » Ce adversari tari pot întâlni în preliminarii

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (57)
andrei.f
andrei.f  •  14 Mai 2017, 13:47

FCSB nu susţine, ea chiar este noua campioană !

balauru48
balauru48  •  14 Mai 2017, 13:22

Tot cu milogeala, gigistilor?

854605894625108
Silviu Apostol  •  14 Mai 2017, 13:03
Postat de praetorianus pe 14 Mai 2017, 09:05

Nesimtirea puscariasului intrece orice limita!

Ca si prostia altora , desigur !

Vezi toate comentariile (57)
Comentează