FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ CAMPIOANĂ

Care Dinamo, U Cluj sau Rapid? 5 performanțe senzaționale prin care CFR Cluj devine o superforță absolută în Liga 1

Articol de - Publicat luni, 21 mai 2018 10:08

Sărbătoare mare la Cluj, acolo unde alb-vișiniii și-au adjudecat al patrulea titlu din istorie. O performanță după care alte echipe din Transilvania doar tânjesc.

  1. CFR Cluj devine a treia putere din fotbalul românesc, dintre cluburile funcționale. Alături de Craiova, este singura echipă din afara Bucureștiului care chiar se luptă la trofee. Rapid sau UTA au rămas doar idei, în timp ce marii rivali ai ardelenilor, U Cluj, entuziasmează mai mult prin atmosferă, decât prin evoluții;
  2. 10 trofee a bifat CFR Cluj, 4 titluri, 4 Cupe, 2 Supercupe. În termeni absoluți, CFR e doar sub Steaua (oricare o fi ea - 56 de trofee), Dinamo (34), Rapid (20) și Craiova (10) și bate echipe precum Petrolul (6), FC Argeș (2) sau Poli Timișoara (2). În contrabalans, rivala U Cluj are doar o Cupă a României;
  3. CFR Cluj este un caz atipic pentru fotbalul românesc. E singurul club care a ieșit din insolvență și a reușit să facă performanță. Rapid s-a scufundat, Dinamo se bate la retrogradare;
  4. O comparație interesantă este cea cu Dinamo. În ciuda faptului că echipa alb-roșie deține tradiția unui club care a dominat perioada comunistă, CFR Cluj a luat 4 titluri în 10 ani, proiect început aproape de zero, în timp ce Dinamo are același număr în 26 de ani;
  5. Locul 3 la suporteri. 113.000 de fani au venit, în total, să urmărească meciurile CFR-ului în Liga 1. Cu 65.000 sub FCSB, locul 2, și 100.000 sub Craiova, locul 1, care și-a inaugurat un stadion nou.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (23)
remarque
remarque  •  22 Mai 2018, 15:35
Postat de fan_stiinta pe 21 Mai 2018, 11:42

Indiferent ce s-ar zice, un singur lucru e cert: in cluj doar CEFERE exista, deoarece este echipa FANION a clujului. La fel de evident este ca au fost ajutati politic atat in perioada boc, cat mai si dupa boc cand li s-au sters din pix toate datoriile si au iesit din insolventa. Daca tot suntem corecti, macar sa fim pana la capat.

In Cluj Napoca nu exista doar CFR. Exista mai ales U, a existat de cand Romania a devenit tara si va exista cat noi vom mai avea viata in noi ca neam. U are o istorie adevarata, este un simbol si nu conteaza liga in care evolueaza sau numarul de trofee castigate. Conteaza sentimentul unic, conteaza istoria si simbolul.

937342923006304
Talpos Mircea  •  21 Mai 2018, 17:02

Superforta vine de la Federatie, aduceti-va aminte de penalty-ul in care Camorra era in mijlocul careului iar arbitrul a orbit brusc - fara el CFR-ul nu era campoana.

mosvasile
mosvasile  •  21 Mai 2018, 14:08

De ce te iei de Dinamo,hodoronc tronc?CFR are 4 titluri-toate in perioada in care banul este dumnezeu-iar Dinamo are 18, din caredupa "revolutie", tot are mai multe!Bineinteles ca nu uiti sa-ti lingusesti stapanii adaugand ca CFR "este sub Steaua,oricare ar fi ea"!Scarboasa existenta mai au si slugile astea GSP-iste!

Vezi toate comentariile (23)
Comentează
Close