FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Care talent iese din criză? » Alibec și Budescu au devenit adversari, însă nu mai funcționează separat

Alibec și Budescu au fost colegi de cameră la Astra // Foto Facebook
Alibec și Budescu au fost colegi de cameră la Astra // Foto Facebook

Articol de - Publicat duminica, 07 mai 2017 00:00

Componenții atacului care au transformat-o pe Astra în campioană au devenit adversar, dar nici Alibec, nici Budescu, nu mai funcționează la fel de bine separat.

Astra- FCSB va fi un duel capital pentru roș-albaștri, implicați în lupta pentru titlu, și o dispută a talentelor aflate în criză. Constantin Budescu și Denis Alibec, cel mai tehnic și mai spectaculos atac din istoria recentă a Ligii 1, s-a rupt și s-a transformat într-o rivalitate.

Nu dă el gol, nu bate FCSB

Dintre vedetele pe care Șumudică le-a făcut să colaboreze perfect, doar Budescu se mai află la Giurgiu. Alibec a devenit un adversar și a apucat să înscrie deja pentru noua lui echipă împotriva trupei lui Șumudică. A dat două goluri la 3-0 pentru FCSB în turul din play-off. A fost cel mai bun meci al lui Denis de când Becali a plătit pentru el 1,7 milioane de euro.

Prestația din partida cu fosta lui formație sugerează că Alibec s-a adaptat perfect în formula lui Reghecampf, doar că meciul cu Astra e doar o parte dintr-un context care demonstrează altceva. Denis nu mai e decisiv, cum era în vremea în care era antrenat de Șumudică și colabora în ofensivă cu Budescu.

Atacantul de 26 de ani are o lună de când n-a mai marcat, exact de la duelul cu giurgiuvenii. FCSB a disputat de atunci patru jocuri și a câștigat unul singur, 1-0, la Craiova.

Două egaluri, 0-0 la CFR și 1-1 cu Viitorul, plus înfrângerea cu Dinamo, 1-2. Rezultate la care Alibec n-a contribuit cu niciun gol. Și care au complicat situația vicecampioanei în acest final de sezon.

Budescu mai e doar de Cupă

Nici Budescu nu o duce mai bine. Costică n-a mai înscris în campionat de pe 6 martie! Atunci a punctat într-un meci cu FC Botoșani, 3-0. Lipsa de eficiență a lui Budescu e un motiv pentru care Astra nu repetă parcursul din sezonul trecut, în care a câștigat campionatul.

Trupa din Giurgiu nu mai speră la nimic în play-off, a rămas doar un arbitru al luptei pentru titlu. Este însă aproape de finala Cupei României după ce bătut-o pe Poli Timișoara cu 4-1 în prima manșă din semifinale.

Cupa confirmă și influența puternică a jucătorului de 28 de ani: Astra are succes într-o competiție în care Costică se descurcă mult mai bine decât în campionat.

În precedentele două partide din Cupa României, "Budi" a marcat trei goluri. Și el, și Alibec vor avea mâine o ocazie să depășească perioada slabă prin care trec. Mai au în comun și talentul, și titlul cu Astra, și "tradiția" kilogramelor în plus.

8goluri a dat Budescu sezonul trecut pentru Astra. La mijlocul stagiunii a fost vândut în China, după care a revenit gratis la Giurgiu

16goluri a înscris Alibec pentru formația din Giurgiu în campionatul 2015-2016, o ediție câștigată de alb-negri. Pentru FCSB are șase reușite, două din penalty-uri

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează