FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Cătălin Popescu despre sancţiunile primite de Rapid » Să vină banii la băieţi!

Articol de - Publicat joi, 09 octombrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 09 octombrie 2014 14:38

Faptul că giuleştenii s-au ales cu interdicţia de a nu evolua în Grant în următoarele două jocuri de pe teren propriu nu înseamnă neapărat că FRF a dat o importanţă prea mare acestui caz. Au fost situaţii în care alb-vişiniii au plătit mai mult pentru incidente mai mici.

Stadionul din Chiajna a fost în general plin de fani ai Rapidului, ba chiar cel care a aruncat a şi fost identificat ca fiind suporter al giuleştenilor, însă, atenţie!, acesta nu se afla în sectorul destinat oaspeţilor, ci la tribuna a II-a.

Acum, să vedem ce spun regulamentele. Clubul oaspete răspunde de acţiunile spectatorilor din sectorul destinat lui. Toţi cei care stau acolo sînt consideraţi a fi fani ai oaspeţilor! Fără excepţie! Pentru ceilalţi spectatori răspunde clubul gazdă, dar nu şi în eventualitatea în care "se dovedeşte că sînt susţinători ai celeilalte formaţii". Cum vi se pare? Corect? Logic? Sau mai degrabă aberant?

Fanii nu ţi-i alegi, nu e ca şi cînd ai organiza interviuri de selectare a suporterilor. Nu poţi răspunde tu, club de fotbal, de orice rasist sau de orice derbedeu care vine şi refulează pe stadion, mai ales cînd acesta a ajuns în tribună la un meci pe care nu tu îl organizezi şi fiind controlat de o firmă de pază pe care nu tu o plăteşti.

Astfel, cînd un club important din România evoluează pe un stadion al unei formaţii care nu are un număr mare de fani, aşa cum e Chiajna, ar fi îndreptăţit să aleagă el firma de pază! Să moară pe mîna lui, cum s-ar zice.

Nu e singura decizie ilogică, la fel s-a întîmplat şi în cazul Stelei. Roş-albaştrii au fost amendaţi tot ieri cu 45.000 de lei, adică mai mult decît Chiajna şi Rapid la un loc, pentru că la meciul cu Oţelul de la Galaţi s-a aruncat cu petarde în teren din sectorul rezervat echipei oaspete.

În schimb, gălăţenii, adică cei care au organizat meciul, au scăpat fără nici o sancţiune! Federalii vor spune că roş-albaştrii sînt recidivişti şi că s-a judecat după regulamente, dar oare ele nu pot fi proaste? Poate e nevoie de o revizuire a acestora! Dar, pînă la urmă, ce mai contează? Banii vin, scandalul trece. Ieri, Comisia de Disciplină a mai făcut rost celor de la FRF de aproximativ 18.000 de euro.

Asta după ce Petrolul a fost amendată în două meciuri cu 100.000 de lei, adică peste 22.000 de euro, tot pentru că fanii au folosit materiale pirotehnice.

Patronul Astrei, Ioan Niculae, a cotizat şi el pentru că a comentat arbitrajul. Hai că se poate! Încă puţin şi se strîng banii pentru clauza de reziliere a contractului lui Piţurcă.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
cipet
cipet  •  12 Octombrie 2014, 20:26

bravo comisiei, sa fie dura si fara iertare, welington are mai multa minte dacat membrii acestei comisii, ma mir cum de nu a fost suspendat stadionul din giulesti dupa meciul petrolul-steaua.

ticutroya
ticutroya  •  10 Octombrie 2014, 14:33
Postat de criss_alex09 pe 10 Octombrie 2014, 03:11

lasa ca si alti au luat amenzi pt rasism ...acum este rindul vostru jitanos de mierda

A invatat scroafa spaniola !

criss_alex09
criss_alex09  •  10 Octombrie 2014, 03:11

lasa ca si alti au luat amenzi pt rasism ...acum este rindul vostru jitanos de mierda

Vezi toate comentariile (13)
Comentează