FOTBAL  »  Superliga  »  CUPE EUROPENE

Ce echipe din Liga 1 merg în cupele europene » 3 dintre formațiile de pe un loc de Europa nu au drept de joc

Dinamo și CFR, echipe fără drept de joc în Europa, s-au duelat pentru Cupa României
Dinamo și CFR, echipe fără drept de joc în Europa, s-au duelat pentru Cupa României

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 mai 2016 11:52

Finala Cupei României, dintre Dinamo și CFR Cluj, câștigată de ardeleni, a pus față în față două echipe fără drept de joc în cupele europene.

După încheierea play-off-ului și disputarea finalei Cupei României, se știu patru din cele cinci formații care vor juca în Europa. În acestă situație, rămâne să se afle doar dacă Dinamo sau o echipă din play-out vor juca în cupele europene.

Astfel, Astra și Steaua vor juca în preliminariile Champions League. Giurgiuvenii intră în turul III preliminar, pe ruta campioanelor, iar steliștii vor juca pe traseul non-campioanelor, tot în turul III preliminar.

Pandurii, echipă care a terminat sezonul pe locul 3, va evolua în turul III preliminar al Europa League.

Viitorul, echipa de pe locul 5, va juca în turul III al preliminariilor Europa League, în locul celor de la Dinamo, echipă care, pentru moment, nu are drept de joc în Europa.

Din play-out în Europa

Cum CFR Cluj, câștigătoarea Cupei României, și ASA Tg. Mureș, locul 6, nu au nici ele drept de joc în cupele europene, o echipă din play-out va evolua în locul lor.

CSMS Iași, CSU Craiova și FC Botoșani sunt cele trei echipe care se duelează pentru câștigarea play-out-ului și pentru un loc de cupe europene. Cine termină pe primul loc va merge în turul II al preliminariilor Europa League.

Clasament play-out cu 3 etape înainte de final:

clasament play ouy

Situația se poate schimba

Dacă TAS le va da voie celor de la Dinamo, locul 4, să joace în cupele europene, atunci formația alb-roșie va evolua în turul III al preliminariilor Europa League, alături de Pandurii.

Astfel, Viitorul va evolua în turul II al Europa League și nicio echipă din play-out nu va juca în cupele europene.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
zecs93
zecs93  •  18 Mai 2016, 17:22
Postat de haideusicfr pe 18 Mai 2016, 12:50

Si daca CFR-ul termina pe primul loc in play-out?

merge locu 8 atunci adica al 2 de sub cfr !!!

chromophobia
chromophobia  •  18 Mai 2016, 16:32

Normal ar fi ca dinamo sa-si castige dreptul sa joace in europa dar la ce parcurs au avut ei in europa in ultimii 25 de ani facandu-se de ras aproape an de an,mai bine sa stea acasa si sa mearga iasiul

adi_stelistul
adi_stelistul  •  18 Mai 2016, 16:03

S-au fixat deja cei 10 adversari posibili ai Astrei in tur 3 preliminar UCL. Destul de complicati. Sansele Stelei de a fi cap de serie in turul 3 preliminar sunt practic nule. Daca Anderlecht face un punct in ultimele 2 etape din liga belgiana s-a terminat. Nici in EL nu sunt lucrurile mai simple. Pot fi adversari dificili inca din tururile preliminarii.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close