FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Ce fel de atacant e ăsta? Scandalurile pe care Alibec le provoacă ascund o problemă mai mare!

Articol de - Publicat duminica, 15 octombrie 2017 09:21

Indisciplina îi oferă, paradoxal, și un avantaj lui Alibec: datorită discuțiilor despre scandalurile lui, sunt trecute într-un plan secund prestațiile dezastruoase de pe teren. Denis e printre cei mai slabi atacanți din campionat și unul dintre cei mai slabi din istoria Stelei!

Datele concrete arată horror:
- Nu a mai înscris în campionat de 5 luni, dintr-o partidă FCSB-Craiova 3-0, în ultima etapă a sezonului trecut.
- A adunat 600 de minute fără gol în Liga 1.
- Sunt 9 meciuri la rând în care Denis nu a marcat.

Fotbalistul de două milioane de euro, cât a plătit Becali când l-a cumpărat de la Astra, nici nu mai arată ca un "număr 9". Ilie Dumitrescu, Duckadam, Zicu i-au atras atenția în ultimele luni că nu se comportă ca un vârf, că e eronat stilul pe care și l-a creat, cu acțiuni purtate departe de poartă, în zone din care îi e aproape imposibil să marcheze.

De ce nu pricepe Alibec? De ce nu joacă mai mult în careu? Pentru că nu poate!
De când a ajuns la FCSB, el a marcat 8 goluri în 23 de meciuri bifate în Liga 1. Cam un gol la 3 meciuri e media. Două sunt din penalty-uri, unul e dintr-o lovitură liberă. Încă unul de la distanță, de la 25 de metri. Doar patru reușite au venit din careu, într-un stil propriu de vârf.

La mingi înalte nu există!

Două dintre golurile "de vârf" al lui Alibec au fost realizate în partida cu Craiova, 3-0, din ultima etapă a stagiunii trecute, un joc care nu avea nicio miză pentru olteni, a fost ca o plimbare a roș-albaștrilor. În rest, prestația lui Denis a arătat precum cea de vineri seară, de la Voluntari: s-a plimbat pe teren, în general, cât mai departe de poartă.

Fără joc de cap și fără să fie vreun mare speculant în genul Inzaghi, Denis nu prea are ce să facă în careu. Nu în condițiile în care e întâmpinată FCSB, cu adversari aglomerați în jumătatea lor de teren. El nu are gol cu capul de când e fotbalist profesionist!

Nemec e înlocuitorul perfect

Ca să evite aglomerația, Alibec coboară mult și se îndepărtează de rolul normal al unui finalizator. "Când avem mingea, degeaba o scoatem la margine, că nu se poate centra, nu e nimeni în fața porții!", a remarcat Duckadam.

Incapacitatea lui Denis de a evolua ca un vârf adevărat, bun pentru desfăcut apărări aglomerate precum aceea pe care a organizat-o Claudiu Niculescu, este și explicația interesului FCSB pentru Adam Nemec.

Slovacul înalt de 1,90 m e exact invers decât Alibec: are joc de cap excelent, se descurcă foarte bine în careu și e capabil să rețină baloanele pentru oamenii din linia a doua. Și costă puțin, din moment ce mai are contract cu "câinii" doar până pe 30 iunie 2017.

"S-a tot discutat că l-ar vrea Crystal Palace pe Alibec. Păi, doar o echipă care n-a marcat în primele șapte etape din campionat poate fi interesată de un vârf care n-are gol în paisprezece meciuri!" :)
Basarab Panduru, la Telekom Sport

"Nu e de mirare că nu marchează Alibec, e greu să dea gol de la 30-40 de metri, de unde joacă el! El nu are jocul unui vârf, își consumă energia numai departe de poartă"
Ianis Zicu, la DigiSport

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (142)
10202925648180625
Eugen Qy  •  15 Octombrie 2017, 21:56
Postat de Eugen Qy pe 15 Octombrie 2017, 21:39

UITATI-va ! restul e poezie !

Iar sa se scrie asa cand precede un verb, nu se scrie s-a !!!!!!!

10202925648180625
Eugen Qy  •  15 Octombrie 2017, 21:54
Postat de Eugen Qy pe 15 Octombrie 2017, 21:50

Stai linistit ca mi-a spus UNA , o tipa pe care am "agatat-o" la Baneasa, ca voi, astia tinerii" va extenuati INAINTE de a incepe !!! Ca dupa atatea shooturi de substante psi, va ia "flama" si va uitai la "***" , precum leul la un snitel, de legume, pictat pe un zid de beton !!!!!

Si nu va revine "MEMORIA" nici dupa 1 KG de telina amestecata cu 1 kg de Ghimbir plus 15-20 de ciocolate asezonate cu tot soiul de giumbuslucuri , care de care mai fierbinti !!!!!!!!!!!!!

10202925648180625
Eugen Qy  •  15 Octombrie 2017, 21:50
Postat de westfield pe 15 Octombrie 2017, 13:41

@samertx Chiar imi doream cateodata sa fi fost ca tine...mai in varsta. As fi fost extenuat dupa numai 5 minute, in multe activitati...Asa, mai tinerel, te lungesti cu orele... :)))))))

Stai linistit ca mi-a spus UNA , o tipa pe care am "agatat-o" la Baneasa, ca voi, astia tinerii" va extenuati INAINTE de a incepe !!! Ca dupa atatea shooturi de substante psi, va ia "flama" si va uitai la "***" , precum leul la un snitel, de legume, pictat pe un zid de beton !!!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (142)
Comentează