FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Ce înseamnă chiar să ai o Academie? Dăruire, valoare şi trofee! 3 nume URIAȘE crescute de Steaua și care i-au adus glorie lui Becali

Articol de - Publicat marti, 25 octombrie 2016 11:21

În ultimii 16 ani, 3 dintre cei mai emblematici jucători ai Stelei au fost crescuţi la juniorii echipei: Mihai Neşu, George Ogăraru şi Sorin Paraschiv.

Cei trei au fost jucători exponenţiali în echipa Stelei din anii 2000, care cucerea două titluri de campionă, juca în semifinala Cupei UEFA şi în grupele Champions League. Ulterior, aceştia au fost vânduţi în străinătate pentru un profit impresionant.

1. Mihai Neşu

Neşu s-a impus rapid ca titular pe postul de fundaş stânga, iar evoluţiile foarte bune l-au adus în atenţia celor de la Utrecht, care în 2008 plăteau 1.200.000 de euro pentru a-l transfera. Mai mult, fundașul a ajuns unul dintre cei mai iubiți jucători din Ghencea.

2. George Ogăraru

Ogăraru este un produs al Stelei, dar din 2000 până în 2002 a jucat la FCM Reşiţa şi Oţelul. În 2002 a revenit la echipa roş-albastră şi a devenit titular pe postul de fundaş dreapta. În 2006, Ajax îl cumpăra pentru 3 milioane de euro.

3. Sorin Paraschiv

Devit al doilea căpitan al Stelei, după Rădoi,  Paraschiv a fost unul dintre liderii generaţiei UEFAntastice a Stelei. Mijlocaşul central a fost crescut de Steaua, iar la începutul anilor 2000 s-a impus ca titular. În 2007, Rimini plătea 500.000 de euro pentru a-l cumpăra.

De-a lungul anilor, jucători precum Dan Petrescu, Ilie Dumitrescu, Alin Stoica şi Cătălin Munteanu au fost crescuţi de Steaua, au debutat la prima echipă şi au fost vânduţi în străinătate.

Citeşte şi: Asta e risipa! Gigi, ai ratat milioane bune de euro! 3 nume MARI din Liga 1 irosite de Steaua, din cauză că și-a bătut joc de juniori!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
1048432045196571
Neculaescu Mircea  •  25 Octombrie 2016, 14:28

cine a scris ca Steaua si-a batut joc de junior***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dincolodenori
dincolodenori  •  25 Octombrie 2016, 14:02

:::::))))Ma fascineaza RF zi de zi .Vorbesc intruna de academii de fotbal ,grupe de copii si juniori ,iau decizii emit legi . Bai FRF-ule CREIAZA COMPETITIE PENTRU ACESTE ACADEIMII tu nu vezi ca le ai deja ? Viitorul ,Diinamo,Craiova ,Ardealul Cluj ,CFR Cluj,Centrele de Excelenta de la Tg Mures si Timisoara si altii au centre de copii si juniori ,dar NU AU CMPETITIE ,unde mama naibii sa joace si sa creasca astia? joaca intre ei? Infiinteaza naibii BURLENE o competitie pe limite de varsta ,pune la bataie 300.000 euro ca premii si o sa ai fotbalisi cap sec.

catalin_cj
catalin_cj  •  25 Octombrie 2016, 13:43

Ce mama mă-si numai de *** scrieți întruna! Altceva nu poate omul sa citească în ***l asta al vostru?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează