FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Ce înseamnă noua regulă FRF pentru Becali: de ce Steaua nu vrea să aibă centru de copii și juniori!

Articol de GSP - Publicat joi, 27 octombrie 2016 09:38

Gigi Becali își continuă războiul cu FRF, după ce s-a aprobat regula prin care cluburile trebuie să dea 10% din transferuri către copii și juniori.

Becali promite de când a intrat în fotbal că face o academie la Steaua, dar totul a rămas doar o promisiune (vezi detalii). Totuși, Becali nu pare interesat de centrul de copii și juniori.

Steaua a încasat cei mai mulți bani din transferuri și e de așteptat ca trendul să se păstreze, din moment ce roș-albaștrii sunt singurii care plătesc ca să cumpere jucători.

Ce înseamnă regula pentru Becali?

Dacă s-ar fi aplicat de acum zece ani, Gigi ar fi trebuit să folosească 7 milioane de euro pentru copii! Atât înseamnă 10% din cât a primit Steaua pe fotbaliștii cedați în ultimul deceniu.

Cu 7 milioane de euro cheltuiți în sectorul de tineret, roș-albaștrii s-ar fi bătut cu Hagi pe această nișă. Becali nu e însă interesat să investească și să crească jucători, considerând că e mai rentabil să cumpere fotbaliștii atractivi din campionat și să-i vândă după o vreme cu profit.

Un principiu pe care i l-a alimentat tentativa de acum șase ani, când pornise o academie pe care a închis-o ulterior, tocmai fiindcă nu a considerat-o rentabilă.

Din investiția în copii, Steaua a câștigat un singur jucător din formula actuală, pe Toșca.

Din aceeași generație mai evoluează în prima ligă Vătăjelu, de la Craiova. Căpitanul oltenilor nu i-a adus însă Stelei niciun ban, el a fost cedat gratis la Vâlcea, în Liga a doua, în momentul în care Becali a restrâns activitatea grupelor de juniori.

Citește și: Asta e risipa! Gigi, ai ratat milioane bune de euro! 3 nume MARI din Liga 1 irosite de Steaua, din cauză că și-a bătut joc de juniori!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
florar
florar  •  27 Octombrie 2016, 15:39
Postat de ungurul_vesel pe 27 Octombrie 2016, 13:56

Ai perfecta dreptate, el nu a bagat echipa in insolvent ci a falimentat echipa dupa care a creat o clona cu acelasi nume si cu ajutorul lui nea Sandu si ala de la LPF a bagat clona direct in A, in locul celei falimentate.

Macar daca ai stii ce vorbesti...Tu poti crede ca exista un hot care fura si apoi se foloseste de lucrul furat tocmai intr-un contract cu pagubitul?Daca Becali a furat echipa de la armata cum naiba de clubul armatei nu au observat cind au incheiat atitea contracte de inchiriere?Daca Steaua asta este alta echipa,clubul armatei de ce nu si-a platit macar datoriile la banci?

kingme
kingme  •  27 Octombrie 2016, 14:21
Postat de khal_37 pe 27 Octombrie 2016, 12:55

Care suporteri adevarati...cei care lasa echipa la greu?? Sau cei care asteapta cu infrigurare ,,adevaruri'' neadevarate din gura unor oameni falsi precum talpan sau boroi? Voi nu sunteti suporteri adevarati, sunteti niste tradatori. Mergeti la baschet...

Care echipa adevarata?

ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  27 Octombrie 2016, 14:01
Postat de Neculaescu Mircea pe 27 Octombrie 2016, 13:30

cei care spun ca Steaua nu creste jucatori mananca ca zizu ala care nu-si da numele real. are cei mai multi jucatori scosi de la centrul lor de juniori. de acolo a luat si Hagi f. multi.

De scos a scos din centru, acuma intrebarea e cati a bagat.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează