FOTBAL  »  Superliga  »  LUPTA LA TITLU

Ce n-a putut Steaua » Performanță istorică la finalul sezonului în Liga 1!

Articol de - Publicat miercuri, 06 mai 2015 14:38

ASA Tg. Mureș are o șansă istorică de a cîștiga primul trofeu chiar de la primul an după revenirea în Liga 1. Statistica nu ține însă cu ardelenii. Nici o echipă nu a revenit de la o distanță mai mare de 6 puncte față de primul loc pentru a cîștiga mai apoi titlul.

Chiar Steaua putea fi cea care să spulbere regula Ligii 1, în 2008, în plină luptă cu CFR Cluj. ”Roș-albaștrii” se aflau la finalul turului la 11 puncte în spatele ardelenilor, însă au trecut pe primul loc cu 6 runde înainte de sfîrșitul campionatului.

Același lucru s-a întîmplat și în acest sezon. ASA a venit din spate de la minus 13 puncte, iar cu cinci etape au trecut pe primul loc cu două puncte avans, plus avantajul meciurilor direct. Exact ca în 2008.

Steaua lui Marius Lăcătuș a obținut 37 de puncte din 42 posibile în 2008, insuficient însă pentru a cîștiga titlul. ”Roș-albaștrii” au pierdut în penultima etapă, 1-2 cu Dinamo, și au terminat la un punct în spatele CFR-ului. Un egal în derby ar fi fost suficient pentru primul loc.

Speranțele se leagă de un anti-stelist

Cu patru etape înainte de final, ”militarii” se roagă ca ASA să se încurce. În 2015, mureșenii merg ceas și au 35 de puncte din 39 posibile! Echipa lui Ciobotariu este în continuare neînvinsă și mai are de jucat cu Gaz Metan, Petrolul, Astra și Oțelul.

Cele mai mari speranțe se leagă de meciul cu Astra, unde tehnician este un rapidist înfocat, Marius Șumudică. Fostul atacant le-a promis însă steliștilor că va face totul posibil ca să îi încurce pe locul 1. Duelul cu ASA are loc în penultima etapă, fix momentul în care Steaua a pierdut titlul în 2008.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
costi42
costi42  •  06 Mai 2015, 17:45

am tot vorbit de arbiiiiiiiiitraje,dar mai fatise si mai proaste ca ln acest campionat nu au fost nici odata.va amintesc cine a arbitrat ln trei meciuri pierdute de steaua: cu ceahlaul rucsanu ,cu tg.mures kovacs ,cu galatiul Robert dumitru si cu ASA avrut sa arbitreze viitorul mare arbitru gaman ,uitati-va de unde sant si a cui interese au aparat ,a cui ordine au respectat .nu va place becali ?o sa-l cautati cum cauta rapidistii pe copos ,sa nu uitati ce vam spus...

j.dow54
j.dow54  •  06 Mai 2015, 16:22

Citez un alt cititor: "MOMENTUL IN CARE A INCEPUT DECLINU A FOST ACEL JOC PERVERS DE LA TG MURES, CAND KOVACS A MAZILIT ECHIPA SI I-A PUS PE TAVA 3 PUNCTE ASA-ULUI. FARA ACEL MECI TRUCAT, ASA RAMANEA CEEA CE ESTE : O ECHIPA DE PLUTON, DAR EXTREM DE MOTIVATA IN CONTINUARE DE TOT CE MISCA IN FOTBAL: ARBITRII, FRF, LIGA, CELELALTE ECHIPE DIN LIGA 1 CARE DORESC CA STEAUA SA NU MAI CASTIGE CAMPIONATUL. CEEA CE ESTE FOARTE IMPORTANT, DINCOLO DE CINE VA CASTIGA CAMPIONATUL, ESTE FAPTUL CA MURESAN LA DISTRUS PE RUSESCU SI L-A SCOS DEFINITIV DIN FOTBAL. SI LOGIC VINE INTREBAREA : CUM VA PLATI MURESAN? CUM VA PLATI KOVACS? SI ACEST PERVERS DE ARBITRU DE PE NATIONAL ARENA CARE A FOST ATAT DE PERVERS LA FAULTUL IN CAREU ASUPRA LUI VARELA? VA SPUN EU - NIMENI NU VA PLATI NIMIC. ASA CUM IN ACESTA TARA NUMENI NU PLATESTE NIMIC DIN DEZASTRUL PE CARE-L SUPORTAM IN VIATA DE ZI CU ZI. FRF SI LPF SE AUTOFALIMNETEAZA PRIN MODUL PERVERS IN CARE L-AU IERTAT PE MURESAN DE SUSPENDARE, LIPSA DE REACTIE LA MODUL PERVERS DE ARBITRAJ A LUI KOVACS, LA MODUL PERVERS CUM VA CASTIGA ASA TG MURES CAMPIONATUL, ETC. "

narcis_ny
narcis_ny  •  06 Mai 2015, 16:03

Ce fotbalist era Mendoza...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează