FOTBAL  »  Superliga  »  ACCIDENTĂRI

Ce riscă Dinamo cu Salomao? De la Florin Costea la Gardoș: 5 români care nu au mai fost fotbaliștii dinaintea accidentărilor

Florin Bratu și momentul care i-a schimbat la 180 de grade traiectoria carierei // FOTO: GAZETA SPORTURILOR
Florin Bratu și momentul care i-a schimbat la 180 de grade traiectoria carierei // FOTO: GAZETA SPORTURILOR

Articol de GSP - Publicat marti, 27 iunie 2017 15:53

După îndelungi așteptări, Dinamo a reușit în cele din urmă să oficializeze primul transfer al verii: "câinii" s-au înțeles cu mijlocașul portughez de 28 de ani Diogo Salomao. 

În ciuda CV-ului interesant pe care îl are (a trecut, printre altele, pe la Sporting Lisabona și Deportivo La Coruna), Salomao a fost chinuit de o accidentare îngrozitoare, care și-a pus amprenta asupra evoluțiilor ulterioare ale lusitanului. 

În 2014, portughezul a devenit indisponibil după ce a suferit o accidentare extrem de gravă la genunchiul drept, fiind diagnosticat cu o ruptură la ligamentul încrucișat anterior.

Potrivit examinării RMN la care Gazeta a avut acces, medicii i-au recomandat să facă o operație de înlocuire a ligamentului.

De la momentul revenirii după complicata operație la care a fost supus, evoluțiile lui Salomao nu s-au mai ridicat la nivelul celor avute înainte de accidentare, iar cariera sa a intrat pe o pantă descendentă. 

Cazul lui Salomao aduce aminte, inevitabil, de alte cazuri ale unor fotbaliști români care nu au mai revenit la fel de puternici după ce au suferit accidentări complicate. 

GSP.RO prezintă câteva dintre exemplele mai recente de fotbaliști români care nu au mai revenit niciodată la același nivel după accidentările pe care le-au avut:

1. Florin Bratu s-a retras din pricina unei rupturi de ligamente. Bratu juca în Dinamo - CFR, iar la un sprint piciorul i-a rămas blocat în iarbă. Avea 28 de ani, a revenit pe teren, dar niciodată n-a mai putut să evolueze la nivelul de dinainte.

2. Florin Costea s-a accidentat într-un meci Poli Iași - Universitatea Craiova. Avea 25 de ani și era foarte aproape de un transfer la FC Porto, după ce "dragonii" îl urmăriseră live. A stat opt luni pe tușă.

După ce dăduse 40 de goluri în două sezoane la Universitatea, a mai reușit să înscrie un singur gol în următorii doi ani. Florin Costea nu s-a lăsat, însă și el e departe de forma maximă, tot din cauza unei rupturi a ligamentelor. 

 

3. Ciprian Marica a fost "bântuit" de accidentări în a doua parte a carierei, confruntându-se cu diferite probleme la menisc și genunchi. 

În cele din urmă, după o accidentare suferită în timp ce juca la FCSB într-un derby cu Dinamo, Marica a pus punct prematur carierei, la doar 31 de anI!

4. Florin Gardoș traversează în continuare o perioadă neagră a carierei. Fundașul nu a mai jucat deloc pentru Southampton în Premier League, după ce în vara lui 2015 a suferit o gravă accidentare la genunchi. 

Fostul jucător al FCSB-ului s-a confruntat cu mai multe recidive, care nu l-au lăsat până acum să revină la nivelul care i-a determinat pe cei de la Southampton să-i plătească lui Gigi Becali 6,8 milioane de euro .

5. Ovidiu Dănănae era văzut la un moment dat unul dintre cei mai promițători fundași dreapta din Europa. Exact în cel mai bun moment al carierei, când ajunsese și la echipa națională, olteanul s-a rupt într-un amical Ungaria - România.

Diagnosticul medicilor a fost devastator: ruptură de ligamente încrucișate. Dănanae a stat departe de gazon aproape nouă luni. La 31 de ani e la Metalul Reșița, cu care a retrogradat în Liga a 3-a. 

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (34)
1154716811290250
Barleanu Valentin Gabriel  •  27 Iunie 2017, 23:11

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bigdeal
bigdeal  •  27 Iunie 2017, 22:19
Postat de ungurul_vesel pe 27 Iunie 2017, 18:54

Cine a terminat grupa de EL pe ultimul loc, in spatele unei echipe din divizia B?

Da-ti cusma jos cand vorbesti de cupele europene, cutulache!

fangigi
fangigi  •  27 Iunie 2017, 19:42
Postat de babahuda pe 27 Iunie 2017, 19:10

SHARE UTILE Clasament Liga 1 Meciurile etapei ProSport pe iPhone O serie de fotbalişti de top sunt în pericol să rateze Campionatul Mondial din Brazilia. Accidentările le-au dat planurile peste cap, năruind în acelaşi timp visele lor ProSport a alcătuit un „11” format din jucători de cel mai înalt nivel, care pot rata Cupa Mondială de la vară din cauza accidentărilor grave suferite în acest sezon Au rămas mai puţin de două luni şi jumătate până la startul Campionatului Mondial din Brazilia. La reprezentaţia din America de Sud nu vor fi prezente câteva nume mari din cauza faptului că nu au reuşit calificarea cu naţionalele lor, însă alţii vor rata prezenţa din cu totul alte cauze: medicale. Scurgerea etapelor din campionatele puternice ale Europei, acolo unde evoluează cei mai valoroşi şi bine plătiţi fotbalişti din lume, a adus şi o serie de accidentări. Primul mare nume care a deschis lista a fost cel al atacantului columbian Radamel Falcao. Ultimele apariţii sunt cele ale lui Victor Valdes si Thiago Alcantara. Interesant este că din cei 11 jucători analizaţi, nu mai puţin de 8 au suferit ruptura ligamentelor încrucişate. Procentul de 72% poate indica clar faptul că aceasta este una dintre cele mai frecvente accidentări care bântuie fotbalul modern. Victor Valdes (ruptură de ligamente încrucişate) Naţională: Spania Momentul accidentării: Barcelona – Celta Vigo 3-0 (campionat) Data accidentării: 26 martie. Data revenirii: octombrie 2014.

Interesant!

Vezi toate comentariile (34)
Comentează