FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCSB, 1 MAI, 20:30, DIGI1, DOLCE1, LOOK, GSP.RO

Cei 9 europeni » ”Câinii” se antrenează deja pentru competițiile continentale

Mahlangu a marcat un gol contra FCSB în ultimul Derby de România din 2016, când
Mahlangu a marcat un gol contra FCSB în ultimul Derby de România din 2016, când "câinii" au învins cu 4-1 // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 29 aprilie 2017 00:00

Gazeta vă prezintă care sunt singurii fotbaliști din lotul lui Contra care au respirat aerul european în fotbal.

Dinamo se pregătește de Europa. Indiferent că va juca în preliminariile Champions League sau în aceeași fază din Europa League, "câinii" vor evolua din nou în competițiile continentale.

Din lotul pregătit acum de Contra doar o treime dintre fotbaliști au meciuri în eurocupe. Din cei 9 jucători, numai 3, Mahlangu, Cerniauskas și Nemec, au partide în preliminariile Ligii, niciunul în grupe! Iar dintre cei 9, unul singur, Marici, are partide în grupele Europa League.

  1. May Mahlangu (mijlocaș, 27 de ani): Are două goluri în 23 de meciuri pentru Helsingborg, având 6 partide cu suedezii în preliminariile Champions.
  2.  Vitautas Cerniauskas (portar, 28 de ani): Are 13 meciuri în Europa cu Ekranas și cu FC Vaslui, încasând 15 goluri în perioada 2009-2012. Cu lituanienii și cu moldovenii a strâns și 5 partide în preliminariile CL, priminnd 8 goluri.
  3.  Luka Marici (fundaș, 30 de ani): Croatul are 9 partide cu Rijeka în Europa League, inclusiv grupe, în ediția 2013/2014.
  4. Danu Spătaru (mijlocaș, 22 de ani): Moldoveanul a evoluat în două sezoane în preliminariile UEL cu Zimbru Chișinău, adunând 8 partide.
  5. Thaer Bawab (atacant, 32 de ani): Iordanianul a marcat două goluri în 6 meciuri pentru Gaz Metan în ediția 2011/2012 în preliminariile Europa League.
  6. Dan Nistor (mijlocaș, 28 de ani): Decarul roș-albilor are 4 meciuri pentru Pandurii în sezonul 2013/2014 și un gol.
  7. Adam Nemec (atacant, 31 de ani): Slovacul are două partide pentru Zilina în preliminariile Champions League în 2007.
  8. Steliano Filip (fundaș, 22 de ani): E singurul care a prins Dinamo în Europa, având un meci în 2012 în play-off-ul EL.
  9. Sergiu Hanca (mijlocaș, 25): Are un meci cu ASA Târgu Mureș în 2015 în preliminariile EL.

5ani au trecut de la ultima prezență europeană a "câinilor": 0-2 și 1-2 cu Metalist Harkov, în play-off-ul Europa League

13.750.000 €e suma totală a cotelor de piață ale celor 27 de fotbaliști din cadrul lotului dinamovist

Alte știri despre Dinamo:

Îi face surpriza?

Rivaldinho împlinește astăzi 22 de ani, dar nu știe dacă tatăl său, Rivaldo, va ajunge la București pentru a participa la ziua lui de naștere.

"Nu m-a anunțat nimic, a rămas să vadă în funcție de programul lui. Oricum, știu că se gândește la mine. Important e să fiu pregătit pentru Derby și să învingem luni, e tot ceea ce contează acum", a spus atacantul roș-albilor.

Rivaldo urma aseară să participe la un amical de gală la Beirut, alături de Gică Popescu. "Încă nu am fost anunțați dacă ajunge la Derby, noi îl așteptăm oricând", au comentat oficialii dinamoviști.

Bumba e OK

S-a reaccidentat imediat după ce a marcat primul și singurul său gol în tricoul "câinilor", cu Astra (2-1), dar s-a întors în programul echipei și este în lotul lărgit pentru Derby de România.

Claudiu Bumba se antrenează alături de coechipieri și speră să fie în regulă pentru a juca luni contra rivalei, după ce-a lipsit 4 săptămâni în ultimele 6 din cauza unor probleme la coapsă.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  29 Aprilie 2017, 11:10

Lasati-i sa se pregateasca de cele doua meciuri. Si apoi... dupa urmatorii cinci ani, conform traditiei.

becalidinamovit
becalidinamovit  •  29 Aprilie 2017, 10:45

o sa aiba totiu din sezonul urmat or de eurpa 2017-2017 ..

Vezi toate comentariile (2)
Comentează