FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

CFR CLUJ CAMPIOANĂ // Lui Cornel Dinu nu-i convine nici CFR Cluj: "Dane, nu te pricepi la fotbal! Distrugătorul e impărat în țara proștilor!"

Articol de GSP - Publicat marti, 22 mai 2018 10:12

Cornel Dinu, dublu campion cu Dinamo, l-a criticat pe Dan Petrescu, antrenorul celor de la CFR Cluj.

"Procurorul" i-a reproșat antrenorului, care tocmai a devenit campion cu CFR, că nu are un joc ofensiv, deși lotul i-ar permite.

"Nu îşi cunoaşte echipa. Măi, Dane, înseamnă că nu te pricepi la fotbal! Când ai asemenea capacitate tehnică ofensivă, pune-o valoare şi nu câştiga doar cu 1-0 sau 2-0 şi cu trageri de timp în final. Lotul Clujului este dispus pe un joc spectaculos, frumos, pe combinaţii și pe driblinguri.

E onorant să câştigi un titlu, dar eu nu m-aş bucura deosebit pentru că am câştigat un astfel de campionat, distrugând sau necontribuind deloc la bucuria de a privi şi de a interpreta fotbalul. El are un fotbal închis care nu face parte din ceea ce a însemnat el ca jucător. Nu văd nimic din ceea ce a jucat el. Fotbalul lui este unul sărac în mijloace în exprimare. Da, are eficienţă, pentru că distrugatorul este împărat în ţara proştilor.

Manea şi Camora sunt jucători de atac. Culio e cel mai bun mijlocaş, iar despre Hoban se spune că este printre primii trei închizători la mijlocul terenului. Djokovici este un jucător de coloratură, care la faze fixe reuşeşte să marcheze, iar în atac îi ai pe Omrani, pe Ţucudean, pe Mailat, pe Costache şi pe Ioniţă", a declarat Cornel Dinu la TV Telekom Sport.

Întrebat de declarațiile lui Cornel Dinu, Iuliu Mureșan, președintele CFR Cluj, a explicat în direct la televiziunea Pro X: "Eu îl respect pe Cornel Dinu pentru ce a însemnat. Nu îmi permit să îl contrazic, dar rezultatele vorbesc. Dan Petrescu și strategia lui au câștigat titlul. Cei care au jucat ofensiv s-au bătut la locul 3-4. Strategia lui este câștigătoare. Am văzut că avem și un record în apărare. Pe noi ne interesează în primul rând punctele și titlul, să fim campioni. Suntem pe locul 1 meritat". 

Apărare record pentru CFR

La trei decenii distanță, CFR-ul lui Petrescu are a doua apărare din istoria Ligii 1, după recordul Stelei din 1988 de meciuri fără gol primit într-un singur sezon.

Apărarea a fost punctul forte al echipei lui Dan Petrescu în acest sezon. Un mix de experiență, prin gașca over-30, Vinicius (33 ani), Mureșan (32), Camora (31) și Arlauskis (30), combinată cu tinerețea lui Manea (20) și evoluțiile sigure ale lui Boli (26) au dus CFR-ul la un singur pas de un record.

După 1-0 cu Viitorul, "feroviarii" au intrat pe treapta a doua a podiumului. Au depășit performanța Rapidului din 1998-'99, 22 față de 21 de meciuri fără gol primit într-un sezon de Liga 1! Mai multe detalii, AICI.

2 titluriare câștigate Cornel Dinu de-a lungul carierei, ambele cu Dinamo

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (51)
fangigi
fangigi  •  22 Mai 2018, 10:58

De ce madiatizati in continuare niste performante mincinoase? Recordul din 1988 nu apartine stelei ci lui Valentin Ceausescu! Adversarii nu aveau voie sa marcheze goluri echipei PCR pt ca ajungeau la Canal, iar arbitri prelungeau meciurile si cate 10 minute pana reuseau Lacatus&comp sa marcheze! O istorie plina de recorduri trucate, meciuri si titluri trucate! Sa nu mai amintim de finala de Cupa din acelesi '88 cand castigatoarea a fost numita de la cabinetul 1! Nu v-ati saturat de minciuna, hotie si abuz?

radumatei
radumatei  •  22 Mai 2018, 10:48

Nea Corneleee... s-a cam terminat cu fotbalu'-spectacol. Nu mai joaca nimeni sa dea goluri, toti sint pe interes, sa iasa banu'. Nu-mi dau seama daca astia de la GSP au vrut sa-l ironizeze pe Mister amintind de meciul cu Foresta, dar tocmai au adus un argument imbatabil in sprijinul afirmatiei sale: un meci spectaculos dainuie peste veacuri in constiinta microbistilor, chiar daca e pierdut, in timp ce un campionat anost e uitat instantaneu, chiar daca e cistigat.

sibelius
sibelius  •  23 Mai 2018, 11:49
Postat de badeadorian pe 22 Mai 2018, 14:50

Tovarase . Confuzi sabloanele . Dar este scuzabil . Va repet ca echipa inchegata in 1984 sub comanda lui Halagian era o echipa de valori ADUNATE din tara . Daca dv. veniti cu folclorul jucatorilor primiti de la echipe retrogradate sau dati afara de la altii si veniti cu bocceaua in bat la echipa armatei , atunci ramane cum am stabilit : aveti dreptate si-o zi buna !! Sau, un praz verde .....

Eh, ca sa o spunem p'a dreapta erau adunati de la loturile de juniori sau erau jucatori care corespundeau unui anumit profil.

Vezi toate comentariile (51)
Comentează
Close