FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FCSB 1-1

VIDEO Gnohere o salvează pe FCSB în prelungirile derby-ului cu CFR, iar lupta la titlu rămâne deschisă! Meci încins, cu două eliminări și un penalty controversat

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 martie 2018 16:56

CFR și FCSB au terminat la egalitate, 1-1, derby-ul play-off-ului. Culio a deschis scorul din penalty în prima repriză, dar Gnohere a egalat în prelungiri. Lupta la titlu rămâne astfel explozivă în Liga 1, diferența dintre cele două fiind în continuare de doar 2 puncte. 

Cele două pretendente la titlu fac 1-1 de trei meciuri încoace și întrebarea e cât mai pot juca prost cele mai bune echipe românești?

Centrează Budescu din lovitură liberă, Găman șterge mingea cu capul, însă apare hotărât Andrei Mureșan și o respinge în corner. Nu e un livetext, e cea dintâi fază de notat. În minutul 33! Prima jumătate de oră trebuie povestită pe fast-forward, măcar așa pare totul mai alert, deci un pic mai spectaculos.

Penalty, normal!

Clujul aruncă mingea înainte fără un plan clar. Cu achizițiile Mailat, Ioniță și Costache în afara formulei de start, Petrescu s-a întors la distribuția din 2017, alcătuirea de forță și de plictiseală, cu oameni serioși cărora le lipsesc viteza, tehnica, imaginația. CFR pare că ține de 0-0 și când atacă!

FCSB diferă doar pentru că-l are pe Budescu, pe care colegii vor ajunge, până la urmă, să-l implore în genunchi să inventeze ceva, să creeze el o fază de fotbal. Budi apare deocamdată doar în fazele fixe, cu centrări precum aceea pe care Găman a fost aproape s-o trimită pe poartă. Asta e imaginea din primele 30 de minute de duel între cele mai bune formații românești. Ce poate să schimbe scenariul?

Un penalty, bineînțeles! E fructul avancronicii, consecința perfectă a parlamentărilor care țin de când a început campionatul. Culio transformă lovitura dictată pentru hențul lui Benzar și așa se poate marca. Doar așa s-ar fi putut, la cum arăta jocul!

CFR ajunge la 10 penalty-uri în acest sezon, capitol la care o egalează pe FCSB. S-au certat atât în jurul punctului de la 11 metri până au ajuns egale. Păcălit de Culio, care a simulat c-o să atingă mingea cu mâna, Benzar a preluat balonul cu brațul și s-a trezit năuc că reflexul lui a dezechilibrat partida.

"Roșii" și un gol norocos

Budescu produce înaintea pauzei prima fază chiar bună din meci. Alibec bate o lovitură liberă în zid, mingea sare din ceferiști și Budi trage din prima, formidabil, direct în transversală. Șutul curat, nepregătit al atacantului arată ca lipit la montaj dintr-un alt joc, nu se încadrează în încâlceala din Gruia.

Pentru că și partea a doua curge la fel, cu atacuri la întâmplare, echipele împing balonul înainte doar, doar s-o nimeri să-l devieze careva norocos, ca într-un biliard jucat de cei mai neîndemânatici. Tot Hațegan și brigada lui creează episoadele importante. Peteleu ia "roșu" fiindcă șutează în pieptul lui Man, Pintilii e eliminat și el din cauza unei "tălpi" pe genunchiul lui Hoban.

Căpitanul stelist apucă doar să-l zgârie pe colegul lui din națională, nu apasă talpa pe genunchi. Hațegan nu ține cont că nu e intens contactul, îi dă "roșu" direct. Dacă tot se juca prost, măcar să se mai împuțineze jucătorii! Sigur, arbitrul nu asta a intenționat, să protesteze pentru urâțenia de pe teren.

Antrenorii n-au idei noi nici în disputa zece la zece. La încă o încercare cum au mai fost atâtea, FCSB găsește o crăpătură în cetatea medievală a lui Petrescu: centrează Morais, Planici potrivește balonul în fața porții și Gnohere profită de neatenția lui Mureșan. 1-1. E corect așa. CFR și FCSB păstrează suspansul urâțeniei. Au trei 1-1 în meciuri directe, concurează la penalty-uri și în lupta oarbă pentru puncte de nepovestit. 

Lupta pentru titlu rămâne deschisă după acest egal. CFR e pe primul loc, cu 34 de puncte, în timp ce FCSB are două puncte mai puțin.

3 faze controversate

Experimentatul arbitru Dan Petrescu, poreclit "Fibră" în lumea fotbalului, a declarat la Look, referitor la presupusul fault făcut de Pintilii: "Cred că nu e penalty, înclin să-i dau dreptate arbitrului".  Totodată, "Fibră e de părere că eliminarea lui Peteleu a fost justă: "Consider că arbitrul a luat decizia corectă intrucât Peteleu a jucat periculos."

Același "Fibră" e de părere că eliminarea lui Pintilii a fost mult prea ușor acordată: "Arbitrul a exagerat de data aceasta, intrarea nu a fost de roșu".

FINAL » CFR Cluj - FCSB 1-1
Au marcat: Culio '38 p. / Gnohere '90+1
Click AICI pentru liveTEXT / VIDEO
*Andrei Peteleu a fost eliminat în minutul 64 după ce  Hațegan i-a acordat, pe deplin meritat, al doilea "galben"
**Mihai Pintilii a văzut "roșu" direct în minutul 72 după o intrare dură la Hoban

Echipele de start

CFR Cluj: Arlauskis - Cr. Manea, A. Mureșan, Vinicius, Peteleu - Hoban, Djokovici, Culio - Deac, Omrani, Țucudean
Rezerve:
Vâtcă, Luchin, Al. Vlad, L. Rus, Costache, Mailat, Al. Ioniță II
Antrenor:
Dan Petrescu

FCSB: Bălgrădean - Benzar, Găman, Planici, Momcilovici - Pintilii, J. Morais - Man, Budescu, Teixeira - Alibec
Rezerve:
A. Vlad, Bălașa, Fl. Coman, Ov. Popescu, C. Tănase, Gnohere, Fl. Tănase
Antrenor:
Nicolae Dică

Arbitru: Ovidiu Hațegan
A1: Octavian Șovre
A2: Sebastian Gheorghe

 
 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (556)
stoichkov8
stoichkov8  •  19 Martie 2018, 08:36
Postat de sala_dalles pe 19 Martie 2018, 01:38

S-a aminat partida pentru locul 9 !! Doar Dinamo !

arsenie brostul. strikes back.wtf

sala_dalles
sala_dalles  •  19 Martie 2018, 01:38

S-a aminat partida pentru locul 9 !! Doar Dinamo !

samertx
samertx  •  19 Martie 2018, 00:27
Postat de luciann pe 19 Martie 2018, 00:20

Attacking midfielder, hingher de profesie!:)))

Am rămas cu impresia că ești highlander, uitându-mă în sus, cu tristețe, spre cele șase articole în care, pe rând, fiecare fecesebist își arată limetele! Te pup, Hai Dinamo București! campioana play-outului ești! :))

Vezi toate comentariile (556)
Comentează