FOTBAL  »  Superliga  »  LUPTA LA TITLU

Weekend incendiar în lupta la titlu: CFR Cluj și FCSB, deplasări complicate! » Cine arbitrează, cum arată cotele și ce probleme de lot au cele două rivale

Articol de , , - Publicat sambata, 15 mai 2021 07:34 / Actualizat sambata, 15 mai 2021 08:06

Sâmbătă și duminică se joacă meciuri vitale în lupta pentru titlul de campioană, iar rivalele CFR și FCSB au parte de două deplasări extrem de complicate.

  • La ultima vizită la Craiova și Sf. Gheorghe, primele două clasate n-au câștigat, dar nici n-au pierdut vreodată în ultimii 2 ani
  • Vor arbitra „centrali” cu care CFR și FCSB au punctaj maxim în acest sezon # Cotele la pariuri, pentru cele două meciuri, sunt aproape identice
  • CS U Craiova – CFR Cluj se joacă azi, de la 21:30, iar Sepsi – FCSB e programat duminică, de la 22:00. Ambele partide sunt liveTEXT pe GSP.ro  și în direct pe LookSport+, DigiSport 1 și TV Telekom Sport

Se intră în linie dreaptă în privința bătăliei pentru titlul din Liga 1, iar antepenultima etapă propune două dispute care se anunță extrem de atractive, dar care sunt și extrem de importante în privința duelului pe care CFR și FCSB îl au. Cele două sunt despărțite de un singur punct și vor avea parte de deplasări complicate. Clujenii merg la Craiova, în vreme ce trupa lui Toni Petrea se duce la Sf. Gheorghe.

Cele două adversare, CSU și Sepsi, au fost adevărate coșmaruri pentru primele două clasate pe parcursul actualului sezon. Niciuna dintre CFR și FCSB n-a reușit măcar un succes în cele 3 partide disputate împotriva celei cu care va evolua în acest weekend. Nicio altă echipă care e prezentă acum în Liga 1 nu a reușit ceea ce au în palmares în acest sezon Craiova și Sepsi: și anume să nu piardă deloc în fața CFR-ului sau a FCSB-ului.

Rezultatele din acest campionat obținute de FCSB și CFR Cluj

CFR vs U CraiovaFCSB vs Sepsi
0-0 (a)1-1 (a)
0-0 (d)1-1 (d)
1-2 (a)1-2 (a)

Istoria recentă indică faptul că adversarele de azi și de mâine sunt imbatabile, pe de altă parte însă, CFR și FCSB n-au pierdut niciodată în ultimii 2 ani atunci când au evoluat în campionat în Bănie, respectiv la Sf. Gheorghe.

CSU Craiova - CFR, în Bănie, în ultimii 2 ani

DataScor
apr.190-0
feb.200-2
aug.201-3
apr.210-0

Sepsi - FCSB, la Sf. Gheorghe, în ultimii 2 ani

DataScor
mai.191-5
iul.190-0
iul.200-1
apr.211-1

Absențe: FCSB e decimată, CFR nu poate conta pe Omrani

Foarte importante în acest final de play-off sunt absențele din echipa de bază. La acest capitol, FCSB e mult mai afectată, cel puțin pentru confruntarea din această rundă. Florinel Coman, Panțâru și Șut sunt scoși din calcule pentru toate cele 3 meciuri rămase de disputat, în vreme ce Miron încă e nerefăcut 100% după entorsa la gleznă suferită împotriva CFR-ului, dar el are șanse să evolueze încă de la meciul cu Sepsi. În partea cealaltă, 

CFR îl are incert pe Arlauskis, însă nu va putea sigur conta pe Omrani, accidentat. În schimb, Craiova are 3 titulari pe care nu-i poate folosi: Papp e accidentat, Koljici e încă nerefăcut, iar Bancu e suspendat. 

Antrenori-adversari:  Ouzounidis, coșmar pentru CFR...

Situație diametral opusă în privința modului în care actualii tehnicieni de la Craiova și Sepsi s-au comportat atunci când au avut-o ca adversară pe formația cu care se vor afla față în față și în această rundă. Deși a preluat echipa de curând, grecul Marinos Ouzounidis a disputat deja două confruntări împotriva campioanei. Nu a pierdut la debut, 0-0 acasă, și a reușit un mare succes în deplasare, în partida din turul play-off-ului, scor 2-1, cu gol marcat de Tudorie în final de meci. 

... FCSB, coșmar pentru Grozavu

Cu totul altfel stau lucrurile în ceea ce îl privește pe „principalul" lui Sepsi. A disputat nu mai puțin de 11 meciuri împotriva FCSB-ului și palmaresul e unul dezamăgitor: 7 eșecuri, 3 remize și un singur succes, chiar cel reușit acum câteva săptămâni, scor 2-1, la Giurgiu. Primul duel cu FCSB datează din martie 2014, toate partidele lui cu această echipă fiind disputate pe banca a două formații: FC Botoșani și Sepsi. 

Conference League înseamnă doar mărunțiș! La ce măsuri vor apela FCSB și CFR Cluj, dacă ratează titlul
Conference League
Conference League înseamnă doar mărunțiș! La ce măsuri vor apela FCSB și CFR Cluj, dacă ratează titlul

În pericol de suspendare: Ovidiu Popescu

Titlul nu se va decide matematic în această rundă, indiferent de rezultatele care se vor înregistra în Bănie și la Sf. Gheorghe. În runda următoare, CFR și FCSB au parte de alte meciuri care se anunță incendiare. Clujenii se vor deplasa la Botoșani, în vreme ce FCSB va primi vizita Craiovei.

 Din acest motiv, e extrem de important modul în care echipele se vor feri de accidentări sau cartonașe care să le scoată din joc anumiți jucători. CFR nu are niciun fotbalist în pericol de a fi suspendat în cazul în care va fi avertizat la Craiova. La FCSB există unul, care e titular indiscutabil, Ovidiu Popesu. Are 3 „galbene" și dacă va lua unul și cu Sepsi, atunci nu va avea drept de joc cu Craiova. FCSB a avut acum două runde un jucător suspendat din cauza cumulului de avertismente, chiar pe căpitanul Florin Tănase, avertizat de 4 ori în primele 5 etape din play-off. 

Arbitraj: Kovacs și Bârsan, 100% pentru CFR și FCSB

N-a fost meci la finalul căruia să nu existe contestații, chiar violente, care s-au soldat inclusiv cu recuzări oficiale solicitate de CFR și FCSB. Totuși, cel puțin pentru această rundă, alegerile CCA trebuie să fie pe placul celor două grupări. Istvan Kovacs va fluiera în Bănie, iar Marcel Bârsan la Sf. Gheorghe. Cu ei la centru, CFR și FCSB au câștigat pe linie în actuala ediție. Ardelenii l-au avut pe Kovacs la 3 partide (2-0 cu FCSB, 2-1 cu Viitorul, 1-0 la Sepsi), în vreme ce bucureștenii s-au întâlnit cu Bârsan o singură dată, la succesul categoric cu Astra, 3-0. 

Cotele la pariuri: Egalitate aproape perfectă

Bookmakerii aproape că văd în cele două deplasări același grad de dificultate pentru contracandidatele în lupta pentru titlul de campioană. Un succes al CFR-ului în Bănie are o cotă care variază între 2,20 și 2,30, interval în care e creditată și o victorie a roș-albaștrilor la Sf. Gheorghe.

CS U Craiova - CFR

Casa1x2
Superbet3,43,12,3
Casa Pariurilor3,43,12,3
Betfair3,53,12,2

Sepsi - FCSB

Casa1x2
Betano3,353,22,27
Unibet3,432,25
Fortuna3,453,152,25

1,75e cota pe care CFR o are la câștigarea titlului, conform Betano, agenție care îi acordă FCSB-ului o cotă de 2,10

Ce spune istoria play-off-urilor:  E la fel de dramatic ca anul trecut

În precedentele ediții de campionat, în care s-a jucat cu play-off, o singură dată s-a mai întâmplat ca înainte cu 3 runde distanța dintre primele două clasate să fie la fel redusă ca în prezent. 

Chiar în sezonul trecut, Craiova conducea clasamentul după 7 etape jucate și avea un punct peste CFR, exact avansul deținut acum de clujeni în fața FCSB-ului. În precedentele 5 campionate, de 3 ori s-a întâmplat ca echipa care era lider cu 3 meciuri înainte de finiș să piardă campionatul: de două ori FCSB și o dată Craiova. 

Cum a fost în precedenții ani cu play-off, cu 3 etape înainte de final

Sezonul 2015-2016

1. Astra 42p
2. FCSB 36
3. Pandurii 34
CAMPIOANĂ: Astra

Sezonul 2016-2017

1. FCSB38p
2. Viitorul 35p
3. Dinamo33p
CAMPIOANĂ: Viitorul

Sezonul 2017-2018

1. FCSB43
2. CFR41
3. U Craiova 35
CAMPIOANĂ: CFR

Sezonul 2018-2019

1. CFR 44
2. FCSB39
3. U Craiova 36
CAMPIOANĂ: CFR

Sezonul 2019-2020

1. U Craiova 41
2. CFR 40
3. Astra 3030
CAMPIOANĂ: CFR

ACUM

1. CFR45
2. FCSB44
3. U Craiova 3737
CAMPIOANĂ: ?

3dintre cele 5 ediții de Liga 1 cu play-off s-au disputat cu titlul pe masă în ultima etapă. Singurele care au câștigat matematic campionatul mai devreme au fost Astra (2016) și CFR (2019)

VIDEO Gabi Manu: „Dacă ia titlul, Toni Petrea va închide gura multor oameni!”

Citește mai multe știri din Liga 1: 

EXCLUSIV Dezvăluiri halucinante despre haosul de la FCSB » Gigi Becali voia să lase echipa fără 10 jucători: „Antrenați-vă cu manechine!

S-a aprobat! În ce condiții revin fanii pe stadioane: teste COVID și la meci! » MTS, cerință bizară pentru cluburi + ce meciuri pot avea spectatori în acest sezon

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
ucv1948
ucv1948  •  15 Mai 2021, 11:12
Postat de Gorneanu George pe 15 Mai 2021, 09:32

Citesc articolul ok ceva interesant ,dar nu crezi că era și mai ok să vedem si ce apsente sunt la craiova și sepsi ?

Dă-le bah *** de "apsențe" ... ne mai umplem mintea si cu "apsențele" lor . Din partea mea să fie toti " apsenți"

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

danut1971
danut1971  •  15 Mai 2021, 11:12

fortza cfr actuala si viitoarea campioana a romaniei

1001887383175988
Gorneanu George  •  15 Mai 2021, 09:32

Citesc articolul ok ceva interesant ,dar nu crezi că era și mai ok să vedem si ce apsente sunt la craiova și sepsi ?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează